Operacioni i defekteve të lindura të zemrës


 • Përgatitja paraoperative
 • Operacion
 • Pas kirurgjisë
 • Kujdes pasues spital


 • Përgatitja paraoperative  Ditë para operacionit fëmija duhet të marrë dush higjienike dhe të ndryshojë të brendshme. Para se të shkojnë në shtrat dhe në mëngjes para operacionit fëmija do të merret spastrimit klizmë. Pas darkës, fëmija nuk duhet të hani pas mesnate dhe nuk duhet të pini.


  Ditë para operacionit fëmijë do të mësojnë anesteziolog, që hyn sjellje anestezi. Ai duhet tërësisht të informojë për të gjitha tiparet e shëndetin e fëmijës tuaj, lëvizi funksionimin dhe anestezi e reaksioneve alergjike në medikamente, ju gjithashtu duhet të dini peshën dhe lartësinë e fëmijës tuaj.

  Operacion


  Për shkak të kompleksitetit të operacioneve të zemrës, ekuipazhi veprojnë përfshin mjekë, teknikë dhe motrat - me specialistë në trajtimin e sëmundjeve të zemrës. Kirurgu fokusohet në operacion, pajisje të tjera duke përdorur special të siguruar mbështetje për të frymëmarrjes, funksionet e të qarkullimit të gjakut dhe të tjera jetësore të pacientit.


  Me operacionet në "hapur" makinë zemra-mushkërive përdorur (Ashk). Me këtë, gjaku është i pasuruar me oksigjen dhe pompohet në të gjithë trupin, duke anashkaluar zemrën dhe mushkëritë. Kjo ju lejon të sigurtë të kryer manipulime kirurgjikale të zemrës. Ky kirurg sheh departamente të mira të brendshme dhe defekte të zemrës.


  Pas operacionit, zemra dhe mushkëritë të rifillojë punën e tyre. Disa operacione janë kryer pa aika dhe thirrjen e tyre ", operacion në zemër të mbyllur." Për të përmbushur aktivitetet e disa fëmijëve duhet hipotermi, dmth, ftohje trupin e fëmijës. Kjo lejon kirurg për të ndaluar rrjedhjen e gjakut për operimin e sigurt në zemër.  Pas kirurgjisë


  Pas operacionit, fëmija juaj do të shkojë në departamentin e kujdesit intensiv dhe reanimim. Trajnuar posaçërisht mjekët, motrat ora do të duken pas fëmijën tuaj. Mos kini frikë të sasive të mëdha të pajisjeve dhe aparate. Ata janë zakonisht kërkohet dhe përdoret për aq kohë sa është e nevojshme.

  Këtu janë disa gjëra që ju mund të shihni:

 • aparat për frymëmarrje artificiale (tifozët);
 • frymëmarrje tub vënë në laring (tuba intubation endotracheal);
 • tenda dhe maska ​​oksigjeni;
 • tuba kullimit të thahet gjakun ose lëngun nga gjoksit pas operacionit;
 • catheters shumta intravenoze dhe të ushqyerit intravenoz për gjakut, lëngjeve dhe medikamente.
 • Kjo është e gjitha një pjesë integrale e kujdesit intensiv që fëmijët duhet pas operacionit. Fëmija do të ketë nevojë për kujdes të vazhdueshëm intensiv, ju mund të lejohet vetëm një të shkurtër të vizituar atë menjëherë pas operacionit.

  Për më shumë rehati gjatë kësaj periudhe fëmija do të caktohet anestezikëve (qetësues) drogë. Në zbatimin e këtyre fëmijëve droga qetësuar dhe bie në gjumë.


  Në kujdesin intensiv dhe fëmijës përtëritja do të ketë sa më shumë kohë si ajo do të kërkojë shtetin, zakonisht 2-4 ditë. Mbi mundësinë dhe datën e transferimit në repartin e përgjithshëm të ju tregoni kirurg operon.
  Kujdes pasues spital  Pas Nicu fëmija juaj përsëri duke pritur repartin zakonshëm. Atje, në qoftë se ju do të lejohen të qëndrojnë, roli juaj në foshnjës në gji do të rritet në mënyrë të konsiderueshme. Shumë shpesh, fëmija juaj do të marrë fizioterapi, masazh gjoksin dhe të kryejnë ushtrime të frymëmarrjes (të stimuluar kollë për të parandaluar stanjacion postoperativ në mushkëri).

  Kjo parandalon komplikacioneve në mushkëri. Me shërimin e ilaçeve dhimbje fëmijë do të kenë nevojë atë më pak dhe më pak. Mbani aktivitetin e fëmijës tuaj, nëse këshillën e një doktori.


  Pas operacionit, fëmijët kanë nevojë për dietë të lartë-kalori me vitamina të mjaftueshme dhe dietë kripë për të parandaluar mbajtjen e lëngjeve në trup. Fluid konsum duhet të kontrollohet brenda kufijve të arsyeshëm. Fëmija mund të jetë e përshkruar diuretike, digoxin ose antibiotikët.


  Në disa fëmijë për disa ditë pas operacionit mund të rrisë temperaturën, e cila mund të jetë rezultat i operacionit. Në qoftë se ngrohjes nuk vjen, mjeku juaj do testet që zbulojnë shkakun dhe trajtimin e saj do të fillojnë.

  Së shpejti fëmija juaj do të ndjehen më mirë dhe të jetë i gatshëm për shkarkim. Para pasqyrës për të sqaruar efektin e operacionit mund të kryhen disa teste diagnostike. Kur fëmija juaj ndjehet më mirë, dhe mjekët janë të kënaqur me periudhën e rimëkëmbjes, koha do të shkojnë në shtëpi. Fëmija juaj do të jetë praktikisht asnjë siklet, dhe statusi i saj çdo ditë do të përmirësohet shpejt.