Operacionet me lezioneve të arterieve hip dhe kofshën


 • Operacionet me lezioneve të arterieve hip dhe kofshën
 • Profundoplastika
 • Shunting venë vet
 • Sympathectomy mesit
 • Operacione të tjera

 • Operacionet me lezioneve të arterieve hip dhe kofshën

  Sëmundjet e arterieve të gjymtyrëve të ulët, përveç në dhimbje kur ecin shpesh të çojë në zhvillimin e ishemi kritike dhe amputations. Për të trajtuar këto lezione të përdorur gjithë spektrin e drogës vaskulare, por shpesh duhet të kryejnë kirurgji rindërtues enëve të gjakut për të rivendosur rrjedhën e gjakut këmbën e prekur.

  Në varësi të sëmundjes arterial kryer disa lloje të intervenimeve.


  Profundoplastika

  Çdo dëmtim i arterieve në të tretën e sipërme të kofshës në ishemi kritike shpesh çon arterie plagë kofshën të thellë.

  Shenja kritike gjymtyrë ishemi janë: dhimbje konstante në pjesën tjetër, që kërkon anestezi për 2 javë ose më shumë, Ulçera trofik ose gangrenë e këmbë apo këpucë me majë që doli kundër sfondit të sëmundjes arterial të ekstremiteteve të ulëta.

  Arterie Deep kofshë ngushtohet pllakë atherosclerotic dhe nuk lejon gjakut të mjaftueshme për të depërtojnë në arteriet këmbë.
  Në këtë rast operacioni efektiv është profundoplastika (profundo Lat -. Deep).

  Kuptimi i tij është për të hequr pllakën nga arteriet e thella dhe zgjerim atë me një copë toke. Me indikacionet e duhura, ky operacion eliminon iskemi kritike në 90% të pacientëve.


  Rreziku i kirurgjisë është i vogël (më pak se 1%). Drejtimin e tij nën anestezi lokale ose kurrizore. Hospitalizimi nevojë 5-10 ditë.


  Shunting venë vet

  Në ishemi kritike lidhur me lezionet e arteries popliteal dhe arterieve të vogla këmbën profundoplastika nuk të çojë në heqjen e ishemi kritike.

  Në këtë rast është e nevojshme të përdorë të anashkalojë venë e tij. Kirurgët vaskulare përpunuar në detaje të udhëzimeve e teknikën e një prej operacioneve më delikate --femoral tybialnyh bajpas në situ.

  Kuptimi i këtij operacioni është që të përdorin si venat e vetë pacientit marrje ryshfeti-së, dhe venë nuk është hequr, por me një pajisje të veçantë prerë valvulave.

  Fundi i sipërm qepi venat ngrirë në arterie femurit në më të ulët qepi pa pllakë apo arterie tjetër popliteal ndodhet më poshtë. Ky operacion është shpesh shansi i fundit për pacientët në rrezik të amputim. Kjo është shumë e mundimshme, teknikisht komplekse, kryhet nën zmadhim. Por me një dokument të saktë dhe të përsosur teknike tion ndërhyrje performanca lejon të ruani 85% të pacientëve "të këqija".

  Rreziku në këtë transaksion nuk i kalon 3%. Anestezi kurrizore apo anestezi peridural - qëlluar në shpinë. Hospitalizimi për të paktën 10 ditë.


  Sympathectomy mesit

  Nëse ju nuk mund të kryejnë kirurgji të drejtpërdrejtë enëve të gjakut në pacientët me renal sympathectomy arterie mesit është përdorur.

  Thelbi i kësaj ndërhyrjeje është për të hequr qendër - qendër simpatik.

  Kjo faqe ofron veprime vasoconstrictor dhe për të hequr ajo promovon arterie të qëndrueshëm në këmbë dhe përmirëson rrjedhën e gjakut.

  Ky operacion përdoret në mënyrë të pavarur ose në kombinim me kirurgji direkte vaskulare.

  Megjithatë, përdorimi i pavarur ajo vetëm të çon në një përmirësim në 75% të pacientëve. Operacioni është i thjeshtë. Rreziku është më pak se 1%.


  Operacione të tjera

  Operacione të tjera, të tilla si osteotrepanatsiya revaskulyariziruyuschih (ROT), transplantim lob e këmbë dhe këmbë të ulët venat mbushje gjakut arterial (rrjedhjen e gjakut venoz arterializatsii) janë përdorur në rastet më të rënda ku është e pamundur për rindërtimin e anijeve.

  Ata të çojë në një përmirësim në vetëm 60% të pacientëve.

  osteotrepanatsiya revaskulyariziruyuschih (ROT)

  Osteotrepanatsiya Revaskulyariziruyuschih në Zusmanovich. Kuptimi i këtij operacioni është për të krijuar vrima në kockat e këmbë të ulët, e cila fillon të zhvillojë kallo dhe të rriten enët e reja të gjakut. Kjo rrit sasinë totale të enëve të gjakut dhe përmirëson rrjedhën e gjakut në gjymtyrë. Si një ndërhyrje të pavarur, ky operacion është i paefektshëm, por e kombinuar me këmbën mikroshuntirovaniem mund të përmirësuar rezultatet afatgjata të pacientëve me ishemi kritike. Operacion mund të kryhet në prani të komplikimeve purulent mbi këmbës.  Këmishë Transplantimi mbi kyçin e këmbës

  Transplantimi i omentum më të madhe në gjymtyrë duke përdorur anastomosis Microvascular është projektuar për formimin e muskujve të reja këmbën vaskulatura, që mbijnë nga anije të omentum.

  Plotësimi venat në gjakun arterial këmbë (arterializatsii rrjedhjen e gjakut venoz)

  Kuptimi i këtij operacioni është që të fillojë rrjedhjen e gjakut në venat e këmbës, të cilat duhet të përmirësojnë të ushqyerit e indeve.