Kirurgjia për hyperhidrosis


 • Metodat e largët
 • Metodat lokale

 • Të gjitha trajtimet për hyperhidrosis mund të ndahen në dy grupe - konservative dhe kirurgjikale. Në total janë rreth dy duzina trajtimet. Disa kanë rëndësi vetëm historike.

  Ky operacion i vogël që është kryer përmes një vrimë të vogël në lëkurë përgjithmonë dhe plotësisht eliminon simptomat e pakëndshme të duarve hyperhidrosis. Ata të cilët janë të shqetësuar për djersitje sqetull dhe të gjithë të ofrojë pasqyrë interesante e trajtime të tjera.

  Kirurgjia për hyperhidrosis mund të ndahen në dy grupe - "distancë" dhe "lokale". Grupi i dytë përfshin "punë" kirurg direkt në "vendin e lagësht".

  Grupi i parë përfshin ndërhyrje në disa "distancë" nga vendet e "lagësht". Këto operacione përfshijnë sympathectomy. Aktualisht, ka disa opsione për këto operacione, secila prej të cilave ne i japin një përshkrim të shkurtër. Pra, në mënyrë të rëndësisë.  Metodat e largët

  Sympathectomy endoskopike. Deri më sot, ky transaksion është ndërhyrja më e mirë për hyperhidrosis, si dhe një numër i kushteve të tjera që lidhen me "gabuar" punën e sistemit nervor simpatik. Pas një birë të vogël në lëkurën e gjoksit është futur në një tub i hollë me një kamera të vogël. Image shfaqet në ekranin e madh.


  Nëpër të njëjtën vrimë janë mjete të posaçme. Brenda minuta kirurg është nën kontrollin e zonës së kërkuar dhe imponon në faqen qendër paravertebral clip metalike ose kalon simpatik trungu mjet të veçantë. Kjo metodë përdor operacionet avantazhet kryesore videotorakoskopichnyh. Sympathectomy endoskopike kryhet, zakonisht me shuplakat djersitje. Deri në një masë më të vogël se ajo ndikon në funksionimin e sqetull. Sympathectomy nuk është përdorur në trajtimin e këmbëve djersitje. Është e njohur se sympathectomy mesit shkakton impotencë.

  Sympathectomy hapur ose sympathectomy tradicional.

  Prerje të lëkurës është bërë dhe pëlhurë në anën e pasme të gjoksit. Prodhuar thoracotomy standarde, brinjë rozsuyutsya kirurg shkurtimet ind zbulon trungu paravertebral dhe FA SHAT nyje e nevojshme. Qasje traumatike, e cila përfundimisht çon në jetë në një krevat në spital disa ditë dhe pastaj të kufizojë veprimtarinë për disa javë pacientin, kirurgët të detyruar të kërkojnë mjete të tjera të ndërhyrjes.

  Sympathectomy Percutaneous kryer duke përdorur gjilpëra e hollë që janë ushqyer në bagazhin paravertebral. Shkruani kimikate të veçanta ose shkatërrimin e qendër duke shkakton tanishme të njëjtin efekt si ajo e një sympathectomy hapur.

  Megjithatë, këto ndërhyrje nuk kanë gjetur shumë popullaritet për shkak të "gabimet" e shpeshta. Në fund të fundit, të sjellë gjilpërës deri në pikën e dëshiruar, pa një pikëpamje nuk është aq e lehtë.  Metodat lokale

  Kirurgji vendor ose lokal janë përdorur në trajtimin e axillary hyperhidrosis izoluar, kur djersitja festohet vetëm në sqetull.

  Sqetull Liposuction. Me një tub i vogël i cili është futur përmes birë, i kryer hequr inde underarm. Kalojë Shkatërrimi ajo nerva dashamirës të çon në përçarje të rrjedhës së impulse nervore me gjëndra djerse.

  Kjo metodë është më shumë pacientë treguar plotësisht. Shumë pacientë tërheq ashtuquajturi Liposuction tejzanor. Metodë është përdorur gjerësisht në kirurgji plastike dhe Liposuction lejon më shumë të plotë me një plagosje pak më të vogla. Për fat të keq, trajtimi axillary hyperhidrosis, përveç kostos së lartë të procedurës, asgjë shtuar.

  Curettage (scraping) sqetull Liposuction është e ndryshme nga ajo në vend të hequr dhjamin e bërë "scraping" zonat ku gjendra djerse janë të vendosura, brenda. Si rezultat, siç është shkatërrimi i dëmit nervore dhe djerse gjëndra të vogla.

  Kjo metodë është përdorur më shpesh. Përmirësimi curettage është videoassistentsiya, duke lejuar pak të zvogëlojë mundësinë e bruising dhe akumulimin e lëngjeve në periudhën postoperative.

  Heqje e zonës axillary përfshin heqjen e lëkurës, ku është pjesa më e madhe e gjëndra djerse. Megjithë thjeshtësinë e ndërhyrje operacioneve të tilla nuk janë përdorur gjerësisht për shkak të faktit se plagët janë formuar gamë më pas e reduktuar e levizjes. Kjo metodë është përdorur më rrallë për shkak të traumave të kaluar, por ai është më i mirë në hydradenitis korrente - gjëndra djerse apokrinovyh sëmundje ("Suche sisë").

  Informacion nga artikullin "Shqyrtues i trajtimeve kirurgjikale për hyperhidrosis"