Disa lloje të pleurit


 • Simptomet e pleurit me tuberkuloz
 • Simptomet e pleurit parapnevmonichnyh
 • Simptomet e pleurit tumorit
 • Simptomet e pankreatik (fermentohennoho) pleurit
 • Simptomet e purulent pleurit (empyema)

 • Simptomet e pleurit me tuberkuloz

  Pleurit tuberkuloz mund të jetë formë e pavarur klinike dhe si një komplikacion i formave të tjera të tuberkulozit të ndonjë lokalizim.

  Aktualisht, pjesa e tuberkuloz rrjedhje pleurit pleural e etiologji të ndryshme është rreth 15-30%. Pleurit tuberkuloz ndodh në 6-8% të pacientëve të sapo identifikuar në 0,8-3,1% të pacientëve me tuberkuloz korrente. Burrat e sëmurë zakonisht rinj.

  Shfaqja e pleurit exudative shpesh të shoqëruara me ftohje, operacionet, dhe gratë gjithashtu - me shtatzënisë, lindjes dhe abortit. Që nga fiksimi i saj fillestar i patogjen në pleural lë të fotografisë klinike pleurit exudative është nga disa javë deri në disa muaj. Rezervuari i infeksionit mund të shërbejë nyjet limfatike intrathoracic apo ndryshime të mbetura tuberkuloz cilat reaktyvuyetsya proces. Rrallë në tuberkulozi pulmonar rrugëdalje të mundshme aktive në pleural fokus zgavër caseous vendosur në departamentin e dritës cortical, dhe zhvillimin e empyema me tuberkuloz.


  Tuberculosis Mycobacterium pranishëm në variablit fluide, shkak të migrimin e makrofagëv pjesërisht nga zona e inflamacionit.

  Lokalizimi është shpesh shfrim pleural i njëanshëm në nizhnebokovyh e gjoksin e tij.


  Simptomet e pleurit parapnevmonichnyh

  Pleurit Parapnevmonichnyh është një komplikim i inflamacionit intrapulmonary jospecifik (pneumoni akute, absces të mushkërive, bronkoektazise, ​​etj). Në pneumonia bakteriale, shfrim pleural është diagnostikuar në rreth 40% të pacientëve. Shpesh kjo ndodh kur pneumonia pleurit dhe strep etiologji streptokoksike. Për pleurit parapnevmonichnyh karakterizuar nga një incidencë të lartë të eksudate purulent.


  Simptomet e pleurit tumorit

  Pleurit tumor në total rrjedhje pleural zënë 15-20%. Shkaku më i zakonshëm i kancerit të mushkërive shfaqjes është (70% e pacientëve), burim Carcinosis dritë instaluar pa metastazë, Mesothelioma pleural, kanceri i gjirit, kanceri i traktit gastrointestinal.

  Shfaqja e rrjedhje pleural varet nga natyra e lezionit tumorit. Kur metastases në akumulimin pleurë fluide për shkak të një rritje në pėrshkueshmėrisė enëve të gjakut dhe ul rezorbimit e lëngjeve pleural. Metastases në nyjet limfatike shkelin kullimit limfatike dhe sprouting e enëve të gjakut të çon në përçarje hemocirculation.


  Formimi i rrjedhje të kontribuojë gjithashtu në parakankroznaya kancer hiporoteinemiya dhe pneumoni.

  Në lezionet metastatic pleural e lezioni parësor gjendet jashtë lehta (p.sh., kanceri i gjirit), rrjedhje dypalësh pleural.


  Simptomet e pankreatik (fermentohennoho) pleurit

  Shfrim Pankreotohennyy ndodh në 20-30% të pacientëve me pancreatitis akute. Enzimat pankreatike hyjnë në zgavrën pleural përmes enëve limfatike përmes diafragmë dhe të shkaktojnë dëme në shtresat pleural. Zakonisht shfrim pleural lokalizuar në zgavrën pleural e majtë, për shkak të lokacionit anatomike të bishtit të pankreasit në kontakt me kupolë e majtë të diafragmë.

  Përveç kësaj, formimi i fistula brendshëm pankreatik ose zbulim të madh pankreatik pseudocistat në zgavrën pleural. Në lëngun pleural ka një përqendrim i lartë i amylase. Shfrim pleural në artrit reumatoid ndodh në 4-5% të pacientëve me artrit reumatoid që kanë nodules nënlëkurës reumatoid. Në mënyrë tipike, të zakonshme të tilla pleurit në meshkuj. Lokalizimi i rrjedhje pleural shpesh është i dyanshëm. Kur biopsi e pleurë parietal, në shumicën e rasteve janë shenja të inflamacionit kronik dhe fibrozë. Ndoshta zbulimi i nodules reumatoid dhe vaskulitis produktive.

  Kursi i pleurit reumatoid mund të jetë formimi i përsëritur i çezmat masive pleural.


  Simptomet e purulent pleurit (empyema)

  Empyema - të gjitha rastet e pleurit kur lëngshme provë identifikojnë bakteret apo qelbi. Shkaqet më të zakonshme janë të komplikuara nga empyema pleurit infektive gjatë pneumonia bakteriale, absces të mushkërive dhe subdiaphragmatic, vrimë të ezofagut. Rreth 20% e empyema lidhur me punctures pleural kryera dhe të venë subclavian (nga lëndimi pleurë). Dëshirore empyema mund të Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, E. coli, Streptococcus pneumoniae, mikroorganizmave anaerobe.

  Ka 5 grupe empyema:

 • pleurit purulent në praninë e proceseve inflamatore në trup
 • purulent pleurit komplikojë pneumatoraks spontan
 • piotoraks komplikojë pneumatoraks terapeutike në pacientët me tuberkuloz pulmonar
 • piotoraks me thekshëm plagët e gjoksit
 • piotoraks pas operacionit për organet torakal
 • Shfrim pleural kombinuar me ascites tumoret nemetastatychnoho legenit në gratë shkak. Feature tumoret e legenit - tajitje e bollshme e lëngjeve peritoneal, që me arritjen e një sasi të konsiderueshme të tumoreve ascites apo rrjedhjet përmes defekteve në tension diafragmë në zgavrën pleural.

  Shfrim pleural është zgavër e drejtë pleural. Me eliminimin e këtyre pacientëve ascites dhe rrjedhje pleural zhduket.

  Informacion nga artikullin "Përshkrim i shkurtër i llojeve të caktuara»