Oh, unë jam i frikësuar, unë jam i frikësuar, unë jam i frikësuar


 • Jo të gjithë frikë - fobi
 • Simptomat
 • Nuk është një mënyrë
 • Egoizëm

 • Jo të gjithë frikë - fobi

  Në modë tani fjala "fobi" e formuar nga phobos greke, që do të thotë - frikë, frikë. Por jo të gjithë frika është një fobi. Ju mund të jetë frikë nga asgjë - errësirë, stuhi, minj, por për të jetuar me qetësi dhe për fat të mirë. Rreth fobi mund të flasin vetëm kur frika dominon jetën e njeriut, ndërhyn me ekzistencën e tij normale.

  Fjalor psikiatrik përcakton fobi (ose frikën e ngulët) si frikës intensive dhe të papërballueshme që mbulon pacientin, pavarësisht kuptuar absurditetin e saj. Fobi i vërtetë është një lloj i neurozë dhe transformon jetën në ferr.

  Këtu është një shembull, ndoshta pak e thjeshtë, por i lejon për të treguar dallimin në mes të një frike normal të phobias. Pra, njerëzit janë të frikësuar, për shembull, errësira. Por në qoftë se ai mund pa ndonjë vibracioneve të hyjë në dhomë të errët, të ecësh në rrugët e ndriçuara dobët dhe të mbushur deri pa dritën e përfshirë, asnjëra prej të cilave sëmundje është pyetja.

  Mbi gjendjen e phobias mund të thonë kur frika ka dominuar jetën. Se frika nga errësira nuk do të dalë në mbrëmje nuk do të ulen në hije, dhe në qoftë se ai kishte për të shkuar në dhomën ku ajo është e errët, dhe kaloni është shumë më mirë atëherë të sëmurë 02:00 do të qëndroj te dera dhe presin për ndihmë se sa të kapërcyer frikën tuaj dhe të shkojnë poshtë.


  Dhe nuk ka sasinë e arsyes, si "e mirë, kjo është budalla" nuk ndihmon, sepse frika është më e fortë.


  Simptomat

  Përveç kësaj, një person që vuajnë nga ky çrregullim nervor, do të përjetojnë ndjesi të pakëndshme fizike. "Ne mund lista disa simptoma themelore nga të cilat për të dallojnë normal nga frika ngulët - shpjegon psikologu Olga Sorokina. - Në mesin e shenjave të ndjenjës së asfiksi, spazma në fyt, palpitations zemrës, ndjenja e dobësisë, mpirje të trupit, një ndjenjë që është gati për të ardhur të fikët, djersë bollëk të ftohtë, duke u dridhur në të gjithë trupin, të vjella apo diarre, trupi duket të jetë "jo i tyre" pushon të binden. "

  Por mos ngatërruar fobi e një tjetër lloj frike, e ashtuquajtura "PTSD" zhvillim në përgjigje të psyhotravmyruyuschee ngjarje, të tilla si një aksident. Ata që mbijetojnë aksident me makinë ndodhi dhe, ndërsa ende të merrni të plagosur seriozisht di se sa e vështirë pastaj të marrë në makinë, kalojnë rrugë dhe kështu me radhë. Në kokën time tani dhe pastaj ka imazhe të përvojave, dhe një person pushon të mbajë: E pra, ai nuk mund të sjellë veten për ta kthyer çelësin në ndezjen dhe shko - frikshme. Ajo do të duket, se një frikë e jo një fobi? Dhe fakti se ajo nuk është e bezdisshme dhe ka një arsye shumë të veçantë.

  Se ky lloj i çrregullimit është një lloj i shprehjes së vetë-ruajtje.


  Nuk është një mënyrë

  "Mënyra më e besueshme për të hequr qafe fobi ekzistues sot - është psikoanaliza - thotë Olga Sorokina. - Shkaqet e frikës pavetëdijshme shpesh fshehur larg. Vetë njeriu nuk mund ta kuptoj atë. Psikoanalizës - është e shtrenjtë, e vështirë për të gjetur një specialist të mirë, por kjo është alternativa më e mirë, duke e lejuar ju për të identifikuar burimin e frikës ".

  Identifikimi i shkaqeve - një pikë shumë të rëndësishme. Fakti është se në qoftë se një person ka një frikë të veçantë ngulët, atëherë është e nevojshme të psikikës së tij. Për shembull, frika e transportit publik mund të jetë jo më shumë se një ngurrim për të shkuar në punë në mëngjes.

  Unë rrëfej se urrej puna e tyre nuk është aq e lehtë, kjo është një i sëmurë fobi shpikur. Si, një punë unë do të duan të, por metro (autobus dhe t. E.) unë jam i frikësuar. Jo të gjithë mund të jenë aq të etur për të vetë me mend ku këmbët e tij janë në rritje, veçanërisht në lidhje me veten të jetë objektiv shumë i vështirë.

  Megjithatë, edhe në qoftë se shkaku është gjetur, neurotik shpëtoj nga problemet e saj mund të jetë vetëm, në qoftë se ai dëshiron atë. Përndryshe, vendi i fobi të vjetër këtu i ri vjen me të, sepse ajo zgjidh problemet e tyre.


  Egoizëm

  Fobi subjekt i madh, ajo kushtuar më shumë se një vëllim të rëndë. Frika obsesive të ndërhyjnë me jetën, të prishin nervat jo vetëm bartës të sëmundjes, por edhe rrethinat e saj. Dhe sigurisht, ne nuk mund të lejojë që ata të kenë përparësi mbi jetën e tyre. Megjithatë eliminojë frikën gjithashtu të jetë plotësisht i gabuar. "Smart" Frika na bën të jetë i kujdesshëm dhe i matur. Frikë nga errësira, ne nuk do të provokoj fatin dhe ngjiten gjatë natës në djerrinë të errët. Në mënyrë të ngjashme, njerëzit normal nuk do të ngjiten mbi rrëshqitshëm çati - frikë të bjerë. Dhe nga rruga, ju e dini se mungesa e plotë e çdo lloji ishte frika, mungesa e vërtetë nuk ka deklaruar është një shenjë e çrregullime të rënda psikiatrike.

  Informacion nga nenet Elena Zorina "Oh unë jam i frikësuar, unë jam i frikësuar, unë jam i frikësuar ...".