I trashë ju merrniShkencëtarët amerikanë si rezultat i shumë hulumtimeve kemi gjetur se adenovirus AD-36, e cila shkakton dhimbje të fytit dhe kullojnë hundët janë të dy "virus trashje". Ajo mund të transmetohet nga pikat ajrore, një infeksion viral.

Shkencëtarët nga Qendra Biomedical Research në Pennington, Luiziana (SHBA) zbuluan se minjtë eksperimentale dhe pula të infektuara me virusin e shumë të shpejtë shtuar peshë ndërsa konsumojnë të njëjtën sasi e ushqimit, si kafshë pa infektuar.

Si ka virus? Pasi në trup përmes mushkërive, kjo vlen kudo, duke shkaktuar ndarje (riprodhimin) e qelizave yndyrë me rritjen e shpejtësisë.

Ky proces zakonisht zgjat rreth tre muaj dhe përfundon vetëm kur pacienti i prodhuar antitrupa mbrojtëse. Studim shkencor gjithashtu tregoi se përqindja e infektimit me virus në njerëzit e dhjamosur është 33%, ndërsa probabiliteti i obezitetit viral në Fituesit peshe normale - vetëm 11%.

Shkencëtarët nuk e mohojnë se problemi i peshë të tepërt është i lidhur me një mori arsyesh të tjera, por e konsiderojnë atë vaksinë i tyre prioritet shpikje apo drogës që mund të ndalojë përhapjen e rritjes adenovirus dhe trashje në masë të njerëzve.

Lajme përgatitur në faqen www.livescience.com