Obeziteti shkakton impotencëSipas një studimi të publikuar në Journal of Medicine Seksual (Gazeta Zyrtare IU?
? Sexopathology Shoqëria Rodney) në meshkujt e dhjamosur me probleme të ngrerë, janë ulur nivelin e hormoneve, duke përfshirë testosteronit, një hormon që është i përfshirë në zhvillimin e organeve seksuale mashkullore dhe karakteristikat sekondare seksuale qeverisin sjelljen seksuale. Presioni i rritur i gjakut si një nga kushtet që shoqërojnë trashje ndikon në problemet e zhvillimit në sferën seksuale.

Lidhja midis obezitetit dhe potencë u instalua në epokën bizantine. Pastaj u mendua se një bark i madh dëmton aftësinë e meshkujve për marrëdhënie të plotë seksuale.

Veçanërisht e rëndësishme ishte problemi sot, kur prevalenca e obezitetit është rritur më shumë se 2 herë në 25 vitet e fundit. Prania e barkut të madh, sëmundje të zemrës, lipide të lartë të gjakut dhe diabetit tip 2 është karakterizuar si i njohur si sindromi metabolike, e cila nga ana e tij është e lidhur me problemet me ereksionit ose paaftësia për të bërë marrëdhënie të plotë seksuale.

Studimi përfshiu 2.435 pacientë meshkuj të cilët iu nënshtruan trajtimit ambulator e mosfunksionim ngrerë në mes 2001 dhe 2007 .. Rezultatet treguan se obeziteti ndikon dukshëm në zhvillimin e mosfunksionim seksual.


Ky gjetur asnjë ndryshim në zhvillimin e problemeve ngrerë, në prani të faktorëve psikologjikë apo probleme në familje. Sa më e madhe ashpërsia e trashje ishte, më i ulët ishte niveli i testosteronit (dy nga tre pacientët i trashë kanë reduktuar nivelet e testosteronit). Gjithashtu, pacientët i trashë ishin më të prirur për të çrregullimeve në fluksit të gjakut në organet gjenitale. Probleme psikologjike të lidhura me trashje, nuk kanë luajtur një rol të madh në zhvillimin e problemeve ngrerë lidhen me trashje.

Sipas kreut të sexopathology spital Alvarado, Dr. Irwin Goldstein: "Ky studim ishte një pikë kthese që tregonte se shëndeti seksual është i lidhur ngushtë me nivelin e shëndetit të përgjithshëm, dhe për të përmirësuar këtë nivel të çon në mundësinë e një efekt pozitiv në funksionin ngrerë Men ".

Lajme përgatitur në faqen www.medicalnewstoday.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Impotencë
  • Adiposity