Një nga të mëlçisë në dy


 • Sëmundje
 • Shpëtim
 • gjëra


  Sëmundje

  Historia Pasha Molchanov, i cili në 3 vitet e tij është një e gjysmë, do të ishte e pamundur për të dëgjuar dhe në qoftë se unë nuk e di - ajo ka një fund të lumtur. Operacioni ishte i suksesshëm, dhe, sipas mjekëve, fëmija tani duhet të shërohen. Por tre vjet më parë, vypysuyuchys e spitalit Suzdal, Elena Molchanov ishte i sigurt se ajo ka lindur një fëmijë të shëndetshëm.

  Mjekët atëherë nuk ka devijime nuk gjendet. Nja dy muaj djali papritmas filloi të kthehet të verdhë dhe humbin peshë. Mjekët fillimisht në një spital lokal, dhe pastaj në spital rajonal ishin të humbur në conjectures: çfarë një sëmundje të çuditshme? Shpikur: një fëmijë nuk traktit biliar, dhe vendosi për të rivendosur ato.

  A operacion. Dhe fëmija ishte ... i vdekur. Ajo më vonë doli se operacioni i panevojshëm përshpejtuar vetëm zhvillimin e kesh.

  - Kur Pasha erdhi tek ne në tetor 2006, ai do të mund të jetojnë një pak - thotë Olga Tsirulnikova, MD, Drejtor Shkencor Dega RNTSH mëlçisë transplantim. - Ajo ishte e dhimbshme për të parë. Child kafe-jeshile ngjyra dhe, edhe më keq, vazhdimisht chuhavsya. Vdes mëlçisë nuk do të çhelmoj substancave të dëmshme, ata "rri" në gjak dhe të shkaktojnë kruarje të padurueshme. Fëmija nuk mund të veshin, ajo nuk mund të lëvizë, mendoj - gjithmonë kanë kruarje atë për të krijuar atë të paktën disa shans për të jetuar.


  Zakonisht në klinikën tonë për fëmijët që kanë nevojë për transplantim të mëlçisë, të përzgjedhur nga donatorët e lidhur, e cila merr një pjesë të mëlçisë transplantuar fëmijës. As nëna dhe as baba Pasha nuk mund të jetë për një donator për arsye shëndetësore. Vetëm shpëtimi ishte një pjesë e fëmijëve transplantim të mëlçisë të ndjerë të rritur.


  Shpëtim

  Pastaj filloi ditët e gjata dhe orë të pritur organ donatorëve - një vit e katër muaj. Operuar gjatë natës. Një transplant i tretë organ Pasche, dhe më të - në Institutin e transplantim grua 35-vjeçare. Rastësisht, njeriu i vdekur mëlçisë e të cilit ishte e ndarë Pasha dhe një grua shpëtoi jetën e tre njerëzve terminally sëmurë.

  Në të njëjtën Institutit të Kërkimeve transplantimit transplantuar me sukses zemrën e tij në Institutin e Jashtëzakonshme tyre Research. NV Sklifosovsky - një veshkave, dhe Qendra për kirurgji - i dytë.

  - Ne nuk kemi udhëzime se gjetur vdekjen e trurit te fëmijët, dhe kjo është vetëm pasi donatori mund të hiqni organeve për transplantim - thotë Sergej Gaultier. - Sepse ne nuk mund të transplantit fëmijët, të tilla si të zemrës. Prandaj, duke pritur për të që të pranojë klinikës huaj Linar djalë, i cili në të Institutit Profesor Boqueria përkohësisht të vënë një pajisje mekanike në vend të zemrës.

  - Deri më tani, dhe fëmijët që kanë nevojë për një transplantim të mëlçisë, të cilat nuk kanë gjetur një donator në familje, ishte gjithashtu i vetmi shans - për të shkuar jashtë vendit - vazhdon Olga Tsirulnikova.

  - Në Evropë, ky operacion është 85 mije euro dhe Bashkimi Europian ligji i miratuar kohët e fundit në të cilën organet e donatorëve mund të përdoret pothuajse ekskluzivisht për qytetarët e BE-së.. Por tani këta fëmijë mund të trajtohet në këtë vend.


  gjëra

  Mëlçisë mund të shërohen, edhe në qoftë se një person ka një transaksion nga lënë vetëm një e katërta e saj. Por mëlçisë donatorëve ndarja në tre ose katër pacientë të vështirë. Nuk është një përvojë e një transplantim të mëlçisë dy të rritur - gjysmë. Rezultatet janë të këqija. Por, për fëmijë dhe të rritur, kjo metodë është e përkryer.

  Informacion nga nenet Julia Side "një mëlçi të dy."