Frutat dhe perimet në luftën kundër diabetitSi studiuesit, shkencëtarët Shkolla e Shëndetit Publik dhe Mjekësisë Tropikale (Shkolla Tulane e Shëndetit Publik dhe Mjekësisë Tropikale) dhe Shkollën e Harvardit i Shëndetit Publik (Shkolla e Harvardit i Shëndetit Publik.) Per shërbyer nga perimet me gjethe të gjelbra dhe tre servings e frutave në ditë redukton rrezikun e diabetit të tipit 2. Kjo u vu re se një shërbyer me lëng frutash në ditë rrit rrezikun e diabetit tip 2.

Dr bazë dhe ekipi i saj analizuar të dhënat për 18 vjet nga 71 346 pjesëmarrësve të studimit. Këto janë botuar në edicionin online të Diabetes.

Epidemiolog - Baza Dr. Lydia tha se bazuar në rezultatet e hulumtimit të tyre ndaj njerëzve që janë në rrezik të zhvillimit të diabetit, mund të jetë më e dobishme të hahet perime me gjethe jeshile të tilla si marule, spinaq, lakër dhe fruta të tëra të tilla si mollë, banane, portokall, shalqi, në vend se lëngje frutash, të cilat përmbajnë shumë sheqer.

Përveç kësaj, hulumtuesit të rekomandojë për të zëvendësuar prodhimet e bëra me miell të bardhë dhe patate të frutave të tëra dhe enët e perime të gjelbra si patate dhe produkte të miellit janë të lidhur edhe me rritjen e zhvillimit riskm e diabetit.

Lajme përgatitur mbi www internetit.
medicalnewstoday.com