Një studim në erozionit qafës së mitrës


 • Studim bakteriologjik
 • Ekzaminim citologjik
 • Përcaktimin e tipit të HPV


 • Studim bakteriologjik  Kjo shpifjeve nga vaginës dhe mitrës nën një mikroskop.

  Kjo është bërë në të gjitha institucionet gjinekologjike, por kjo varet nga cilësia e njerëzve të trajnimit në kërkim përmes një mikroskop. Në strisho të numëruar numrin e qelizave të bardha të gjakut (mbi 10-20 d në sytë tregon praninë e infeksionit) dhe janë në kërkim për infeksionin e patogjenëve. Në fakt pas një tjetër mund të zbulojë kërpudhave (infeksionit maja, candidiasis) "qelizat kyçe" (vaginosis bakteriale, gardnerellez), të ndryshuar florën normale. Nëse shpifjeve tregon praninë e infeksionit, por nuk të zbuluar patogjen treguar mbjellëse dhe diagnostifikimit të PCR.
  Trajtimi i infeksionit duhet detyrimisht të paraprijë trajtim erozion. Së pari, trajtimin e infeksionit mund të çojë në erozioni vetë-shuarjes; së dyti, trajtimi kirurgjik i çdo organ, përfshirë qafën e mitrës, nuk mund të jetë në një "të ndotjes" mikrobet, ajo mund të çojë në komplikacione. Kur trajtimi është i nevojshëm për të kombinuar drogë e zakonshme të përdorura në tableta, dhe lokale - qirinj, douching dhe gels. Medikamente antibiotik lokale ndihmojë të depërtojnë drejtpërdrejt në qelizat e prekura, duke përfshirë qelizat e erozionit. Pas antibiotikëve shpesh zhvillojnë mëllenjë; Për të parandaluar këtë, një kurs i antibiotikëve duhet të përfundojë përdorimin e produkteve që përmbajnë bakteret e qumështit zakonisht jetojnë në vaginë (p.sh. qirinj "atsilakt").


  Përjashtimi i vetëm - mëllenjë origjinal (candidiasis). Në trajtimin e saj atsilakt nuk nevojitet që në praninë e një numri të madh të bakterieve qumështit Candida keq.
  Ekzaminim citologjik  Diagnoza kërkohet fazë e patologjisë të qafës së mitrës. Studimi i detyrueshëm i kryer përpara trajtimin e saj.

  Edhe në qoftë se ju nuk e kujdesit dhe qafën e mitrës lakuriq sy duket i pandryshuar, gruaja duhet rregullisht (çdo vit) kalojnë Citologjia scraping qafës së mitrës. Citologjia - shkenca e qelizës. Studimi citologjik studiuar tiparet strukturore të sipërfaqes qelizore të qafës së mitrës. Rezultati i studimit varet nga cytologist aftësi (dikë që duket nën një mikroskop) dhe saktësinë e mbledhjes së materialit.
  Pap Citologjia merren në mjet të veçantë - shpatull. Ajo ka një sipërfaqe të lakuar korrespondon me formën e qafës së mitrës. Shtupë marrë nga fillimi, shtresa zskribayuchy të qelizave. Kjo është një procedurë krejtësisht pa dhimbje. Fakti që procesi i keq fillon nga shtresat më të ulëta të epitelit (shtresë e indeve) i qafës së mitrës dhe përparon deri në sipërfaqe. Prandaj, në qoftë se shpifjeve merr vetëm shtresa e sipërfaqes, diagnoza ishte e mundur vetëm kur sëmundja është tashmë në fazën e fundit. Qelizat Zskribshy me një zonë të caktuar të qafës së mitrës - epiteli sipërfaqësor kryqëzim, të vendosura jashtë dhe epiteli kolone rreshtim kanalin e qafës së mitrës brenda, atribuohet në xhami.
  Diagnoza cytologist mund të tingëllojë "qeliza atipike nuk janë gjetur", - rregull ose "zbuluar". Qelizat atipike - një ndryshim në formën, madhësinë, dhe strukturën e berthamat e qelizave. Ndryshimet mund të shkaktohet nga pezmatimi apo keqdashje. Prandaj, trajtim anti-inflamator është kryer në çdo rast, dhe biopsi të dhëna plotësuese Citologjia nën kontroll kolposkopisë.
  Përcaktimin e tipit të HPV  Ndonjëherë mjeku propozon për të kryer një studim për të përcaktuar llojin e HPV. Fakti se disa lloje të patologji të qafës së mitrës shkaktohet nga ky virus dhe disa nga llojet e saj (16, 18) është vysokoonkohennymy që është më shumë të ngjarë të shkaktojë kancerin e qafës së mitrës.

  Prandaj, me një plagë të lehtë mund të identifikojnë llojin e virusit dhe për të hequr vysokoonkohennyh dhe shikojnë nyzkoonkohennyh. Me patologji të rënda kolposkopisë ajo është larguar pa marrë parasysh llojin e virusit, në të cilin rast ajo nuk mund të përcaktohet. Përcaktimit të llojit të virusit është kryer duke përdorur diagnostifikimit PCR. Për këtë furçë të veçantë cervikal vendosur një tjetër ndot.