Çrregullim obsesiv-kompulsiv është një shembull i jetës


 • Mendimet dhe veprimet obsesive
 • Historia e vërtetë

 • Mendimet dhe veprimet obsesive

  Obsesione (obsessii) - a mendimet vazhdueshme, ide, impulse ose imazhe që trullos mendjen e njeriut. Veprim i ngulët (kompulsyya) - aktet e përsëritura dhe të vazhdueshme të sjelljes ose mendore që njerëzit duhet të bëjnë për të parandaluar ose uljen e ankthit. Obsessions veprimit të vogla dhe të njohura për pothuajse të gjithë. Ne mund të gjeni se zhytur mendimin e fjalës, të takimit, të provimeve, pushime; shqetësuar se në qoftë se ne nuk e harrojmë fik sobë ose mbyllin derën; apo se ne kemi disa ditë duke ndjekur një këngë, një melodi ose një poemë. Ne mund të ndjehen më mirë kur të shmangur shkelën në çara në trotuar, u kthye kur u takuar me një mace të zezë çdo mëngjes përfundimisht ndjekin veprime rutinë ose rreptësisht disi hequr desktop tuaj.

  Obsessions dhe veprimet e vogla mund të jenë të dobishme në jetë. Devijues melodi apo rituale të vogla shpesh i qetë gjatë stresit tonë. Një person i cili vazhdimisht këndon melodinë ose përgjimit gishtat e tij në tryezë gjatë testit, kështu që mund të hiqni stresin tuaj, dhe ajo do të përmirësojë rezultatet. Shumë njerëz soothes respektimin e ritualeve fetare, prek reliket, pirja e ujit të shenjtë ose duke marrë mbi chotok.

  Diagnoza e çrregullimit obsesiv-i sëmurë mund të vihet në kur obsessions dhe veprimet pandreqshëm perceptuara si e tepruar, kota, i bezdisshëm dhe i papërshtatshëm; kur ato janë të vështira për të hidhni; kur ata sjellin dhimbje, të marrë shumë kohë, ose kur ata ndërhyjnë në aktivitetet e përditshme.


  Ngulët-maniakal çrregullim i lidhur me çrregullime të ankthit, obsesione sepse ata janë shkaku i vuajtjes e ankthit të rënda dhe veprimet e ngulët të dizajnuara për të parandaluar ose zbutur këtë shqetësim. Për më tepër, ankthi i tyre rritet kur ata përpiqen për të përballur idetë e tyre fikse ose veprime.


  Historia e vërtetë

  Këtu është një përshkrim i çrregullim ngulët-maniakal, e cila, sipas burrit të saj, një Victoria:

  A ju kujtohet shaka e vjetër për faktin që ju të merrni deri në natën për të shkuar në banjo dhe u kthye në dhomën e gjumit, zbulon se gruaja e tij e mori shtratin e saj? Pra, kjo nuk është një shaka. Ndonjëherë duket se kurrë ajo fle.

  Pasi u zgjova në 04:00 natën dhe pa se Victoria ka filluar një të larë. Shikoni në tavëll tuaj!

  Për disa vite unë nuk shoh ndonjë tavëll të pista! Unë do të ju tregojnë se çfarë unë ndihem kur shoh gruan time. Nëse kam ardhur nga rruga, harroni të lënë këpucët jashtë derës derë e pasme, ajo e shikoi në mua sikur unë jam në mes napaskudyv veprojnë. Kam shpenzuar shumë kohë larg nga shtëpia dhe vetëm një gur, kur unë duhet të jetë në shtëpi. Ajo madje na bëri të hequr qafe të qenit, duke besuar se dhe gjithmonë të pista. Kur ne të ftojë njerëzit për darkë, ajo bustles rreth tyre, miqtë thjesht nuk mund të hani.

  Unë e urrej për të thirrur të ftuarit dhe të ftojë ata për darkë, sepse unë mund të dëgjoj ato pëshpëritje, zatynayetsya kërkoj falje dhe se nuk do të vijë. Edhe fëmijët, duke qëndruar në shtëpi, nervor, frikë për rroba të pista. Unë jam duke shkuar i çmendur, por kjo është e kotë që të flasin. Ajo vetëm mban sulking dhe pastrimi dy herë më shumë se zakonisht. Ne shpesh e quajmë pastrues për të larë muret, unë jam i frikësuar shtëpia do të shembet nga fakti se ai gjithmonë shkrebut. Rreth një javë më parë kupa ime u bë i plotë i durimit dhe i thashë se unë nuk mund të bëjë më shumë për këtë. Unë mendoj se ajo ka ardhur tek ju vetëm sepse unë thashë vetëm për argëtim, unë jam duke shkuar për të hedhur atë dhe të jetojnë hog ...

  Victoria shqetësuar gjithashtu rreth asaj se si sjellja e saj ndikon mbi familjen dhe miqtë, por në të njëjtën kohë e dinte se kur duke u përpjekur për të mbajtur mbrapa, fillon kështu nervor që ai ishte duke humbur kokën e tij. Kjo frikësuar mundësinë për t'u bërë "një mësuese i çmendur." Si ajo tha: "Unë nuk mund të fle deri atëherë, nëse unë jam i bindur se të gjithë në shtëpi është në vend, kështu që kur kam marrë deri në mëngjes, shtëpia ishte në rregull. Unë kam qenë duke punuar si i çmendur deri natën vonë, por kur të shkojnë deri në mëngjes, të mbajtur të menduarit rreth një mijë gjëra për të bërë. Unë e di se disa prej tyre janë budalla, por unë më mirë kur i bëj, dhe unë nuk mund të pranojë faktin se diçka duhet bërë, por unë nuk e bëri. "

  Informacion nga artikullin "çrregullim personaliteti ngulët-maniakal"