Rrethprerja tsyrkumtsyzyya


 • Çfarë është rrethprerja
 • Metodat e operacionit

 • Çfarë është rrethprerja

  Rrethprerja (tsyrkumtsyzyya) - heqja e prepucit e penisit. Operacioni u krye për të dy fëmijët dhe të rriturit. Tregues kryesor për rrethprerja është phimosis - ngushtim i prepucit, balanoposthitis kronik, lytha të shumta të vendosura në lafshë e penisit. Kjo është një rritje të vetme ose të shumëfishta villous, si lythat dhe zakonisht janë në lëkurën e penisit glans ose prepucit. Lythat shpesh klasifikohen si kushte precancerous, kështu që lythat të rekomandojë rrethprerjes prepucin.

  Përshkruar shpesh për trajtimin e derdhje e parakohshme në mënyrë që të zvogëlojë ndjeshmërinë e penisit glans.

  Gjithashtu e zakonshme në qëllime fetare.

  Tsyrkumtsyzyya kryhet nën anestezi të përgjithshme në fëmijë deri në 12-14 vjet, të rriturit - nën lokal.

  Pas rrethprerjes:

 • reduktohet rreziku nga infeksionet e traktit urinar
 • zvogëlon rrezikun e sëmundjeve, seksualisht të transmetueshme
 • zvogëluar rrezikun e zhvillimit të kancerit të penisit
 • përmirëson higjienës penile. Në të vërtetë, kreu i hapur më higjienike. Fakti që një xhep në mes të prepucit dhe kreu i akumuluar smegma. Ashtu si çdo lëngjeve biologjike, me të vërtetë është një terren ushqyes për infeksion. Për më tepër, ajo është dëshmuar që në kontakt me qafën e mitrës gjatë marrëdhënieve smegma ndenjur nxit pamjen e tumorit atje.


  Për të shmangur të gjitha hassles burrin këto kanë rregullisht (të paktën dy herë në ditë) për të kryer organet gjenitale tualet - shtyjë prapa lafshë e penisit dhe të larë smehmu. Pas zvogëlimin nevojën për kujdes i tillë i kujdesshëm zhduket. Por thashethemet e smegma nevojë për jetë normale seksuale - në masë të madhe ekzagjeruar.
 • Pas zvogëlimin kokën e penisit bëhet më pak i ndjeshëm. Shumë njerëz mendojnë se për shkak të kësaj marrëdhënie të zgjatur seksuale. Por hulumtim i kryer nga sexologists në grupe të ndryshme sociale dhe fetare kanë treguar se kohëzgjatja e marrëdhënieve seksuale nuk varet nga prania ose mungesa e prepucit.

  Nocioni se një kryetar i hapur bëhet më rezistente ndaj depërtimit të baktereve dhe viruseve është gjithashtu i gabuar.

  Sa për pamjen e penisit pas rrethprerjes, një ai i pëlqen gratë, dhe të tjerët - në të kundërtën. Kthehuni për të vendosur një fëmijë konfiskuar lafshë e penisit është problematike. Operacione eksperimental pidsadzhenni lëkurës dhe shtrihet e saj kanë qenë të pasuksesshme sepse lafshë e penisit nuk mund të ndryshojë konfigurimin e tyre të lindur. Është si ekskluzive dhe unike si cipës së virgjërisë.

  Zbulim sensacional i bërë nga hulumtuesit australian: "Shumica dërrmuese e njerëzve që kontraktuar AIDS parrethprerë".

  Fakti se virusi AIDS kryesisht ndikon prepucin është subjekt microtraumas shpeshta dhe rreziku i infektimit përmes këtyre plagëve është shumë e lartë. Thelbi i të rrethprerëve reduktohet në heqje e prepucit e penisit. Është e rëndësishme të theksohet: Rezultati kozmetike është shumë e varur nga mënyra e rrethprerjes.


  Metodat e operacionit

  "Pa reklama» (Hand Free): në këtë metodë është e varur nga kirurg, që ai do të zhduket si ai prerë se ai është prerë (bisturi, gërshërë), dhe kjo është pikërisht se si ajo atëherë kjo është e gjitha zshyye.
  Kjo rrethprerja "klasik" në.

  Rrethprerja tradicional. Ky lloj i rrethprerjes kur nuk përputhen seams.

  Në mënyrë tipike, kjo teknikë e zakonshme në mesin e rrethprerjes ritual. Shpesh, pas formimit të një mbresë të përafërt defekt kozmetike, për shkak të dallimeve skajet e plagës.

  Rrethprerja duke përdorur pajisje të posaçme. Nga momenti që rrethprerja e marrë përsipër nga mjekësia kanë zhvilluar instrumente të veçanta të tilla si Gomco përforcon dhe PlastiBell (zile). Bell të vënë mbi kokën e penisit, atëherë prepucit perev'yazuyetsya zile mbi dhe mbi 4-7 ditë është lafshë e penisit pavullnetshëm tradhti. Kjo teknikë është përdorur shpesh në fëmijërinë e hershme, por për fat të keq, lafshë e penisit nuk është eliminuar gjithmonë dhe fëmija vuan nga dhimbje për 7 ditë.

  Në përgjithësi, ka disa dhjetra pajisje të tilla, por shumica e tyre janë mjaft të ekspozitave për muzetë dhe nuk përdoren në praktikën mjekësore.

  Shkencëtarët vini re se në vitet e fundit ka pasur rritje të numrit të komplikimeve pas rrethprerjes. Apelit të papërvojë ose nuk kanë kualifikime mjekësore dhe kirurgjike për njerëzit është i mbushur me komplikime postoperative: shok alergjik të dhimbshme, gjakderdhje, qelbëzim, kokë të prerë, phimosis i përsëritur, nekrozë indeve, defekt kozmetike, ngushtimi i hapjes së uretrës, edges dallimi plagë.

  Ndërlikimet më të zakonshme janë të dhëna pas rrethprerja ritual, domethënë, të prerë e bërë në shtëpi, për shkak të shkeljes së rregullave të asepsis, duke përdorur instrumente sterile.

  Komplikime të tilla rezultojnë jo vetëm në traumat fizike dhe psikologjike të fëmijës, por edhe moral - prindërit psikologjike çrregullim. Komplikimet që kërkojnë trajtim spitalor në të specializuar urologjisë kujdesit fëmijë ose profilin andrology.

  Rrethprerja është kryer vetëm fëmijë të shëndetshëm të moshës 7 ditë.

  Informacion nga neni "Rrethprerja".