Beware tumor ose kërcënon të gjirit


 • Tsistoadenopapilloma - zemrat në rrezik
 • Lipoma kudogjendur

 • Në gjoksin e gruas mund të jetë jo vetëm kancer vdekjeprurës, por tumoret beninje të tilla si fibroadenoma, lipoma dhe tsistoadenopapilloma. Dhe në qoftë se fibroadenoma thotë shumë për shkak se ajo është tumoret më të shpeshta beninje të gjirit, atëherë lipoma tsistoadenopapillome dhe gratë e dinë shumë më pak. Por këto tumoret mund të sjellë probleme për gratë dhe madje edhe të jetë i rrezikshëm në kushte të caktuara.


  Tsistoadenopapilloma - zemrat në rrezik

  Tsistoadenopapilloma - nje tumor beninj që ndodh nga kanalet e gjirit. Kjo është ose rritje papilare në kalimin e zgjeruar, apo rritje të ngjashme në të kockave të gjirit.

  Nuk janë të shumta dhe të vetme (të vetmuar) tsistoadenopapillomy.

  Shkaqet nuk janë krijuar në mënyrë të qartë. Tsistoadenopapilloma zakonisht zhvillohet në gunga apo përhapur mastopathy fibrocystic, formimin lyth në cistike modifikuara, pasazhe të zgjatet. Besohet se ka një marrëdhënie papilomat dukuri e anomalive në nivelet hormonale.

  Ekran kryesor është një shkarkesë nga dalë - i lëngshëm (të qartë) dhe diktim. Shpesh shkarkimin duke shkaktuar shqetësim infektoj rroba. Ndonjëherë, më të mëdha tumor mund të zbulohen. Me prekje të kujdesshëm të areola gjirit përcaktuar në vulat si arsimi harmonishëm qëndrueshmëri elastike.


  Njësia është në okolososkovoy, zona qendrore. Kur ju klikoni mbi atë nga goja e gypit të dalë shfaqen pika të përgjakshme. Pas zbrazjes plotë të përmbajtjes tumor kanal zhduket. Nëse muret janë thickened për shkak të inflamacionit tumorit, ënjtje është i ngushtë dhe i dhimbshëm.

  Anketa përfshin ultratinguj, mamografia, shkarkimin Citologjia nga dalë. Përveç kësaj mund të administrohet me mamografia kontrasti (futjes së materialit kontrasti në kanalet e gjirit).

  Tsistoadenopapillomy vetme ose të shumëfishta të lidhur me një rritje të rrezikut të kancerit të gjirit. Tsistoadenopapilloma mund të kthehet ozlokachestvlyatsya dhe kancerin e gjirit.

  Por kjo nuk është gjithmonë rasti.

  Në këtë drejtim, ajo është e rekomanduar për të trajtuar këto tumore. Kirurgjia është e rekomanduar për keqdashje të dyshuar të shprehur në ndonjë nga metodat. Në mungesë të të dhënave degjenerimit mund të jetë bërë-up. Kirurgjia është zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe përfshin heqjen e indeve të gjirit, ku Papilloma.

  Më parë kreu një operacion për të hequr dalë, e cila në mënyrë të pashmangshme çoi në një defekt kozmetike. Aktualisht, kryhet operacioni me ruajtjen e dalë (heqje e zonës qendrore). Kur vendndodhja e tumorit jashtë zonës qendrore të gjirit kryhet operim standard të pjesshme, në të cilën janë larguar përmes një prerje të vogël kanalet e dëmtuara.

  Gjatë operacionit, formën dhe madhësinë e gjirit nuk është subjekt për të ndryshuar. Në identifikimin keqdashje tumor kryhet operacioni radikal - mastectomy ose kirurgji të organeve.

  Për të parandaluar tsistoadenopapillomy inkurajuar të pësojë mjet të rregullt inspektimit në mammologist.


  Lipoma kudogjendur

  Lipoma ose wen (fjalë, vesh më të kuptueshme rusisht) - një tumor beninj i përbërë si portokalli me karafil dhe, si emri nënkupton, i formuar kryesisht nga ind dhjamor. Zakonisht wen (lipoma) butë, fleksibil, i shkathët, i vendosur nën lëkurë dhe është lehtësisht i dallueshëm.

  Lipoma shpesh janë të shumta, nganjëherë zhvillojnë simetrike. Ato ndodhin pothuajse kudo atje ind dhjamor. Shumica lipomas ndodhin në indin nënlëkuror dhjamor. Ndonjëherë lipomas ndodhin në gji.

  Shkaqet e lipomas është i panjohur.
  Ata janë të besohet të rezultojë nga mbyllja e gypit prizë të gjëndër dhjamor, por arsyet për këtë, dhe për këtë arsye, shkakton lipomas dhe shkenca ende nuk është themeluar.

  Lipoma nuk është e rrezikshme. Lipoma në nënlëkurës degjeneruar indit dhjamor rrallë (në liposarcoma) në liposarcoma gjirit - shumë të rralla.

  Lipoma nuk degjenerim në kancer.

  Dimensions lipomas mund të ndryshojnë nga një mjegull në një vend të madh në krahasim me madhësinë kokë e foshnjës. Lipoma gjirit mund të rritet shpejt në madhësi dhe shtrembëroj gjëndër mammary, dhe rritja lipoma nuk varet nga gjendja e trupit. Ajo vazhdon të rritet, akumulojnë yndyrë, madje edhe kur lodhje të përgjithshme.

  Diagnoza është rishikimi, mamografia, ultratinguj, Citologjia. Por metoda më e saktë për diagnostikimin lipomas llogariten tomography, e cila ju lejon të dallojnë qartë indet dhjamor, e cila karakterizohet nga një normë të ulët të përthithjes së X-rrezeve, me një struktura të dendura myahkotkannyh.  Në përgjithësi, ajo është e rekomanduar për të hequr tumorin. Indikacionet për kirurgji janë të përmasave të mëdha lipoma dhe vend, ku ka çrregullime funksionale apo defekt kozmetike. Moti i favorshëm, megjithëse lipomas mund të përsëritet. Zakonisht kryhet enucleation e tumorit (vyluschivanie), më pak (për kancerin e dyshuar të gjirit) - operim të pjesshëm të gjirit.

  Informacion nga artikullin "sëmundje beninje të gjirit".