Me kujdes Photokeratitis


 • Ky diell i rrezikshëm
 • Shmangia Photokeratitis

 • Ky diell i rrezikshëm

  Në vitin 2005, objekt i diskutimit në konferencën vjetore, të mbajtur në Komisionin italian për Mbrojtjen e mendimit, ishte pyetja e çfarë konsumatorët janë të udhëzuar në zgjedhjen syze dielli. Gjatë konferencës u publikuan rezultatet e një studimi të kryer nga Instituti Italian i Studimeve Marketing Pepoli në emër të Komisionit për Mbrojtjen e.

  Sipas të dhënave tona, çdo e dyta syze dielli blen italiane, bazuar vetëm në konsiderata estetike. Ky faktor të tilla si mbrojtja e syve nga rrezatimi UV nuk është e rëndësishme për të.

  Njëkohësisht, sondazhi tregoi se 80% e blerësve të keni dëgjuar ndonjëherë që në mbrojtje të ulët rrezet e diellit të kryer një kërcënim për syrin, por kjo është një pyetje që është, të anketuarit nuk mund të përgjigjen.

  Për të hequr lustër nga sytë e popullatës, Qendra Kombëtare italian Research nën mbikëqyrjen e Dr. Gaetano Tsypola kryer një studim që synon ishte për të studiuar se si i rrezikshëm duke qenë nën rrezet e diellit direkte dhe nëse ombrellën mbrojtëse apo të mbyllur për të mbrojtur nga efektet e dëmshme të rrezatimit ultravjollcë.

  Rezultatet e studimit konfirmuan se rreziku janë kryesisht rrezet ultravjollcë, gjatësi vale 280-320 nm i, që është, dhe rrezet c gjatësi vale 320-400 nm.


  Më të rrezatimit shkurtër-valë është e bllokuar plotësisht nga shtresa e ozonit të atmosferës. Megjithatë, kini parasysh se çdo vit shtresa e ozonit, si rezultat i aktivitetit aktive ekonomike njerëzor po bëhet më e hollë, duke rezultuar në një aftësi të reduktuar të atmosferës për të mbajtur dhe rrezet ultravjollcë.

  Një seri e eksperimenteve, në të cilat 30 qershor 2004 në Toskanë matur rrezatimit ultravjollcë gjatë gjithë ditës - nga gjashtë në mëngjes për të shtatë në mbrëmje. Një radiometër ishte instaluar nën një tendë mbrojtëse, dhe e dyta - të drejtën në plazh. Eksperimente të mëtejshme janë realizuar në mars në një shpat skive.


  Të dhënat janë përdorur nga shkencëtarët për të analizuar efektet e rrezatimit ultravjollcë në lëkurën dhe sytë. Këto efekte, në veçanti, është Photokeratitis.

  Çfarë është Photokeratitis? Është shumë e dhimbshme djegien nga dielli i kornesë, cimptomy cila zakonisht ndodhin 6-12 orë pas ekspozimit.

  "Rreziku nuk është vetëm rrezet e diellit direkte - efektet e dëmshme të siguruar dhe reflektohet nga rrezatimi ultravjollcë të sipërfaqes dhe përhapur", - tha Dr. Tsypola. Sipërfaqja bora reflekton 80% të rrezatimit UV (sidomos në mars), plazhi me rërë të bardhë - deri në 40% të rrezatimit.

  Beach ombrellë me vetëm mbron nga rrezet e diellit direkte (93%).

  Sipas revistës gjermane "aftësia Auhenliht 'për të reflektuar dritën UV mund të ketë jo vetëm ujë apo borë, por edhe faqet e revistës, që pushuesit të marrë me ta në plazh, në kohë e mirë të ndritshme letër të bardhë reflekton rrezet UV, dhe ata bien të drejtë në retinë. Kështu, syze dielli janë të nevojshme jo vetëm për sportin aktiv në ujë, por edhe duke lexuar në plazh.

  Në një ditë mbuluar me re të njerëzve përbëhet nga një ndjenjë të rreme sigurie, por rrezet UV ndikojë sytë e saj në çdo mot.

  Por edhe ata që normalisht përdorin syzet në një ditë me diell, besoj se kur retë qielli mbyllur, ajo nuk është e nevojshme. Ky është një gabim i madh.

  Shkencëtarët e mëposhtme të dhënat janë marrë: për fillimin e simptomeve vend Photokeratitis doza shumë të vogla të rrezatimit ultravjollcë. Danger Photokeratitis arritur atje pas rreth 20 minutash të ekspozimit të diellit në një pozicion horizontal.

  Njerëzit ende nuk janë të vetëdijshëm për faktin se UV mund të ndikojë negativisht jo vetëm në lëkurë që është i mbushur me djegien nga dielli, plakjen e parakohshme të lëkurës dhe kancerit të lëkurës, por edhe në sy.


  Shmangia Photokeratitis

  Photokeratitis mund të shmanget. Rrezatimi i rrezikshëm UV dhe kështu pasojat pasuese mund të rezistojë vetëm përmes syze dielli. Është e rëndësishme të dini se jo të gjitha syze dielli janë në gjendje për të mbrojtur sytë tuaj.

  Pikat Përdor me lente të lirë që nuk kanë një filtër mbrojtës mund të dëmtojë vetëm sepse toning vetëm mbron sytë nga shkëlqim drite të tepruar, por jo nga rrezet UV. Lente është aktet sy të shëndetshëm si një filtër natyror.

  Veshur syze me lente të ngjyrosura, por pa filtër, ne usyplyayemo roje natyrale sytë tanë, të cilët besojnë se ata janë të mbrojtur kulm syze të errëta, dhe si rezultat nxënës përgjigjet zgjerimit të ulët të lehta me intensitet, duke ofruar edhe më shumë depërtimin e dritës ultravjollcë në retinë.

  Kusht paraprak, që duhet të plotësojnë syze dielli - prania e filtrit me cilësi të lartë, misioni i të cilit - për të mbrojtur sytë tuaj nga rrezet e diellit të tepërt dhe rrezet e dëmshme UV, të zvogëlojë lodhje të syve dhe për të përmirësuar perceptimin vizual.

  Filters janë zgjedhur në bazë të nivelit të ambientit të lehta dhe ndjeshmëri individuale për botën njerëzore. Një kriter i rëndësishëm për përzgjedhjen e sunscreens - një ndjenjë e rehati, sepse çdo person në dritën e nevojës individuale.

  Informacion nga artikullin "Është dielli i rrezikshëm i ngrohtë. Si për të mbrojtur sytë tuaj. "