Kërcënimet e reja për paketat më të mira cigareveSHBA Zyra e mbikëqyrjes nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) filloi më ambicioz në 25 vitet e filloi një fushatë kundër pirjes së duhanit.
Ligji mbi kontrollin e duhanit, i nënshkruar në qershor të vitit të kaluar, presidenti i SHBA, shprehimisht deklaroi se reklamat dhe paketimi i produkteve të duhanit duhet të jetë mbishkrime të mëdha dhe fotot paralajmëruar për rreziqet e pirjes së duhanit.

Në mënyrë që të vazhdojë iniciativat të mëdha për të përmirësuar shëndetin e kombit FDA ka lëshuar një sërë rregullash që do të kufizojnë prodhuesit e cigareve. Në veçanti, Zyra e lëshuar 36 imazhe me ngjyra, 9 prej të cilave do të zgjedhura për shtypjen në paketat e cigareve.

Të gjitha fotografitë do të postohen në internet dhe FDA na inkurajon për të shprehur mendimin e tyre në lidhje me secilin prej tyre.

Totali i 9 alarme shpikur tekst, secila prej të cilave është e shoqëruar nga një ilustrime katër-foto. Këto paralajmërim:
KUJDES: Cigaret janë Addictive.
KUJDES: Tymi i duhanit mund të dëmtojë fëmijët tuaj.
KUJDES: Cigare - shkaktojnë sëmundje fatale të mushkërive.
KUJDES: Cigaret të shkaktojë kancer.
KUJDES: Cigare - shkaktojnë goditje dhe sëmundje të zemrës.
KUJDES: Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë mund të dëmtojë fëmijën tuaj.
KUJDES: Pirja e duhanit mund të ju vrasin.
KUJDES: tymi i duhanit - shkakton sëmundje fatale të mushkërive në pinë duhan.KUJDES: të lënë duhanin tani, ju mund të zvogëlojë rrezikun e dëmtimit të shëndetit të tyre.

Image e më tepër i madh, zënë më shumë se gjysmën e para të paketave dhe paralajmëroi në mënyrë të qartë në lidhje me efektet negative të pirjes së duhanit. Për shembull, në një nga fotot që shoqërojnë fjalën e një kancer të mundshëm në vend i madh njeri përshkruar dobësuar pa flokë, të shtrirë pafuqishëm në një krevat në spital.

Fushata, përveç detyrë të prekë duhanpirësit të rritur, që kanë për qëllim kryesisht në të rinjtë. Sipas HF-së (Departamentit të Shëndetësisë dhe Sigurisë Sociale SHBA) çdo ditë në 4000 adoleshentët amerikanë përpiqen duhanit për herë të parë, dhe një e katërta e tyre u bë e duhanpirësve të rënda.

"Fillimi i një aksioni të madh - thonë përfaqësuesit e ministrisë - ne festojmë një moment të rëndësishëm në mbrojtjen e fëmijëve tanë dhe shëndetin e përgjithshëm të publikut amerikan."