Analiza e re e shpejtë e tuberkulozitSipas statistikave, çdo njëzet sekonda nga po vdes nga tuberkulozi çdo banor i planetit tonë. Së pari, ajo prek mushkëritë, por infeksioni më vonë mund të jenë objekt i organeve të tjera. Tuberkulozi është një nga dhjetë shkaqet kryesore të vdekjes për njerëzit të planetit - vitin e kaluar nga 1.8 milion vdiq nga subjektet e sëmundjeve në mbarë botën. Besohet se tuberkulozi bakter infektuar rreth 2/3 e popullsisë së botës, por për fat të mirë, sëmundja nuk e zhvillon të gjitha.

Metodat e vjetra të zbulimit të tuberkulozit në njerëz nuk kanë ndryshuar gjatë 125 vjetëve të fundit - të kontrolluar për sëmundje merr disa javë dhe terapi të tuberkulozit mund të duhen muaj.

Shekuj të mëdha Dr nuk mund të ndryshojë asgjë në këtë skemë. Megjithatë, studimet e fundit të shkencëtarëve zviceranë janë inkurajuese - një analizë të re molekulare të tuberkulozit të njeriut mund të zbulojë sëmundje në trup dhe për të përcaktuar formën e tij të drogës-rezistente të lehtë dhe më shpejt se metodat e njohura më parë.

Shkencëtarët pohojnë se në dy orë ju mund të merrni jo vetëm rezultatet e testimit, pa bërë valë në disa javë, si më parë, por edhe për të marrë në vend të një listë të barnave që ndihmojnë kurë është lloji juaj i sëmundjes. Por mjekët ende nuk mund të them saktësisht se si procedurë shumë më kosto të re diagnostike.


Sipas zhvilluesve, kostoja e pajisjeve të kryejë teste të reja është 17.500 dollarë.