Një teknikë e re duke përdorur pastë dhëmbësh duhet të rubbed në mishratFakti se dhëmbët duhet të pastrohen dy herë në ditë, dhe në mes të përdorimit të pe për të pastruar dhëmbët dhe shpëlarje gojën tuaj rregullisht, ata e dinë çdo gjë. Por deri kohët e fundit, disa të dyshuar se pasta e dhëmbëve duhet të përdoret jo vetëm si pastrimi agjentë për dhëmbë, por edhe si një mjet për shërimin e mishrat. Sipas shkencëtarëve suedezë nga Universiteti i Gothenburg, pastë dhëmbësh duhet të fshij gishtin tuaj në mishrat pas çdo vakt.

Kjo metodë e trajtimit, sipas shkencëtarëve, lejon shumë herë për të rritur fluori dhëmbët mbushje dhe në mënyrë të konsiderueshme të zvogëlojë rrezikun e prishjen e dhëmbëve dhe sëmundjet e mishit të dhëmbëve. Fakti që jonet fluori kanë aftësinë për të zgjidhur në sipërfaqen e dhëmbëve dhe të burgosur minerale të tjera, kryesisht kalcium, duke promovuar remineralization dhe mbrojtur dhëmbët dhe mishrat nga acidet e dëmshme.

Çdo dhëmb brushing paste special në trup merr 0,5 mg fluoride, ndërsa gargarë eliksir - 2 mg. Për të fluorit trupin zasvoyuvavsya në mënyrë më efikase, shkencëtarët kanë propozuar 16 vullnetarë dy herë në ditë duke përdorur pastë dhëmbësh me përmbajtje të lartë fluori, duke kombinuar të pastër me fërkim paste në mishrat pas çdo vakt. Vlerësimi i rezultateve të eksperimentit tregoi se fërkim paste si efektiv si një brushing të plotë. Megjithatë, dentistë janë të këshilluar që të mos braktisin dy kohë brushing sepse paste fërkim në qartë vetëm ndihmon për të njom trupin me fluorit, ndërsa furçë në mënyrë efektive largon grimcat e ushqimit dhe pllakë mes dhëmbëve.