Djersitje natën


 • Djersitje natën
 • Sëmundje ku atje është djersitje natën
 • Sëmundja Tumor


 • Djersitje natën

  Djersitje është e nevojshme për të kontrolluar temperaturën e trupit. Pete formon nje mbrojtje lëkurës, që redukton temperaturën e avullimit të djersës. Sepse djersitja është normale, nëse temperatura dhomë është e lartë, ose kur ushtrimit. Një tjetër arsye mund të jetë djersitje një shumë të stresit apo të përzier, dhe gjithmonë redukton djersën ftohtë. Megjithatë, djersitje natën - një simptomë patologjike që nuk është i lidhur me faktorë të jashtëm.

  Djersitje natën (djersitje natën) janë ankesë e shumë të zakonshme kur vizitojnë mjekun.


  Shumë shpesh ne duhet të paraqesë një ankesë. Kjo gjendje nuk është e lidhur me hyperactivity e sistemit nervor autonom (simpatik) dhe nuk nënshtrohet trajtimit kirurgjik, si hyperhidrosis lokale. Megjithatë potilivosti e natës duhet të paralajmërojë pacientin dhe mjekun, në kërkim të shkaqeve të fshehura, të cilat mund të jetë një sëmundje e rëndë. Djersitje natën mund të jetë pjesë e një përgjithësuar (totale) djersitje.

  Sëmundje tuberkulozi dhe Hodgkin është një sëmundje në të cilën djersitje natën është shumë e zakonshme, dhe kjo është në këto sëmundje kryesisht mendon mjeku. Megjithatë, tani dhënave është sëmundje relativisht e rrallë është shkaku i djersitje natën.
  Sëmundje ku atje është djersitje natën

  Në çfarë sëmundje ka djersitje natën

 • Tuberkuloz
 • Sëmundje tumor.
 • Sindromi i fituar i pamjaftueshmërisë imunitare (AIDS, HIV)
 • Gastro-ezofagial semundja e refluksit (GERD)
 • Apnea pengues gjumë
 • Hyperthyroidism (rritur funksion tiroide)
 • Hypoglycemia
 • Sëmundjeve të tjera të rralla
 • Medicines: uljen e presionit të gjakut, dhe antipiretik tjetër


 • Sëmundja Tumor

  Pothuajse të gjitha sëmundjet e tumorit në fazën e përgjithësime
  (Dukje e metastases largët) mund të shoqërohet me ethe dhe
  djersitje e tepruar. Megjithatë, ka një numër të kancerit
  sëmundjet në të cilën djersitja është një nga më

  simptoma të zakonshme.

  Sëmundja Hodgkin (sëmundja Hodgkin). Kjo sëmundje është e lidhur me
  nyjet limfatike neoplastike. Shpesh një kohë të gjatë
  Sëmundje Hodgkin nuk shfaqet në asnjë mënyrë. Shfaqje
  djersitje natën në raste të tilla mund të jetë i vetmi simptomë
  tregon sëmundjen. Pas djersitje trajtim
  zhduket.

  limfoma jo-Hodgkin. Ndryshe nga sëmundje Hodgkin, këto sëmundje
  me karakteristika të tjera të shkatërrimit në tumor, por edhe si
  Sëmundje Hodgkin mund të zbulohet nga ethe, djersitje e tepruar,
  dobësi dhe natyrisht nyjet limfatike zgjeruar.

  Compression e metastases shtyllës kurrizore.

  Metastases mund
  të shfaqet në hapësirën përreth palcës kurrizore. Compression e nervave
  sistemi autonom nervor nga njëra anë mund të shkaktojë
  Rritja kompensues në djersitje në anën tjetër. Më
  Lezionet metastatic manifestuar disa simptoma të përbashkëta - reduktim
  pesha, shëndeti i dobët dhe oreks të dobët, etj

  Informacion nga artikullin "djersitje gjatë natës"