Nystagmus, lloje të nystagmus


 • Nystagmus
 • Çfarë është me kohë të plotë (fiksatsiynyy) nystagmus
 • Çfarë nystagmus profesional
 • Çfarë është një nystagmus labirint

 • Nystagmus

  Nystagmus (nga Nystagmos greke -. Marr një sy gjumë), spontan, shpejt
  lëvizjet e njëpasnjëshme sy nga njëra anë në tjetrën (të paktën -
  rrethore ose lart e poshtë), në disa sëmundje të nervor qendror
  sistem dhe veshi i brendshëm

  Nga natyra e lëvizjeve nystagmus ndarë në mayatnikopodobnyy ose
  unduliruyuschaya me të barabartë në fazat magnitudë të llogarisin?% B
  5baniy; lloj shtytje,
  ose ritmike, faza e ngadalshme në një drejtim dhe një fazë të shpejtë
  pala tjetër; i përzier, kur ju shohim përpara nystagmus duket
  mayatnikopodobnyy si dhe kur ju shikoni në anën - si ritmike.

  Drejtim
  nystagmus pėrcaktuara nga luhatjet e shpejta faza. Më shumë i zakonshëm
  nystagmus horizontal, të paktën - vertikale, kopje ose
  diagonale. Kur ndahet lëvizjet nystagmus sy të të dy
  mollë neodnotipnye ndryshe nga bashkëpunëtor kur ato janë të njëjta.

  Ka nystagmus fiziologjike dhe patologjike.

  Fiziologjik
  nystagmus ndodh në njerëz të shëndetshëm me një acarim, ai
  gjenden në format e mëposhtme:

 • optokineticheskiy ose
  Nystagmus hekurudhore që ndodh kur shqyrton shpejt
  duke lëvizur objekte para syve të tij; ajo është e drejtuar drejt,
  Lëvizja e kundërta e këtyre artikujve;
 • labirint, në mënyrë të qartë


  tolchkoobraznyy shqiptuar nystagmus, e cila shfaqet gjatë stimulimit
  labirint (ngrohjes, të ftohtë, ose i panatyrshëm personi i tanishëm rotacioni
  rreth boshtit horizontal);
 • nistahmoidnye twitching sytë, me e tyre
  të çojë në lodhje ekstreme për shkak të syrit anësor
  muskujt.
 • Ka disa forma të nystagmus patologjike:

 • Sy
  (Fiksatsiynyy);
 • profesional;
 • labirint (periferike);
 • neurogjenik (qendror).

 • Çfarë është me kohë të plotë (fiksatsiynyy) nystagmus


  Rezultuar kongjenitale ose herët
  e fituar në bazë të dobësisë së sëmundjeve të ndryshme të syve në
  anomali të lindura, sistem oculomotor, dhe

  nga trashëgimore. Lëvizjet vibrational sy shkaktuar
  çrregullim i fiksimit vizuale për shkak të shkeljeve të rregullator
  mekanizëm apo defekt i vizionit qendrore.

  Të ndryshme në natyrë dhe lëvizjet amplitudë oscillatory sy. Në
  tolchkoobrazno luhatjet nystagmus amplitudë rast zakonisht zvogëlohet
  kur e kthyer kokën drejt fazës shpejtë. Visual acuity si
  në mënyrë tipike ulur ndjeshëm - për 0,3 ose më pak. Ndonjëherë ka
  detyruar pozicion kokë. Ndryshimet gjetur shpesh
  Mediat thyes (turbullt e kornesë, lente) dhe
  Pajisja dritëndieshëm (albinism, coloboma makular,
  atrofi optike, degjenerim të pigmenteve që i retinë, dhe kështu me radhë.

  n.)
  Këto ndryshime janë negative, nëse shkaku i nystagmus kongjenitale ishte
  sistem oculomotor patologji. Përfshirja sy shfaqet në
  lindjes ose në fëmijërinë e hershme, është e qëndrueshme dhe mosha
  nuk ndryshon.

  Diagnoza nuk është e vështirë. Disa përfitimet e ushtrimit në lokalizimin dhe pleopticheskoe
  trajtim. Kur Ametropia shkallë të lartë të astigmatizëm dhe tregon veshin
  pikat relevante. Kur EXPRESS tolchkoobraznom nystagmus
  nganjëherë ndihmon operacion - muskul horizontal anë dobësim
  Faza e ngadaltë dhe për të fituar të muskujve në anën e fazës së shpejtë.


  Çfarë nystagmus profesional

  Ka pas viteve
  punojnë në miniera. Arsyet për këtë - tendosje sy duke punuar, i ulët
  ndriçim dhe ventilim të varfër e minierave, minierat dehje gazeve
  (Metani, monoksidi i karbonit).

  Lëvizjet e shikimet shpesh janë të kopjimit ose
  i përzier. Nystagmus acaruar nga bending. Mund
  i shoqëruar nga dridhur qepallat, fotofobi, lëkundje të kokës, më i ulët
  adaptim, disa ngushtim i fushës vizuale. Nystagmus i theksuar
  shoqëruar me vizionin e paqartë. Me rritjen e vjetërsisë
  ngadalë duke përparuar.

  Trajtimi është i paefektshëm. Në raste të rënda - përkthimin në tokë punë. Parandalimi.

  Përmirësimi i kushteve të punës në miniera, ndriçim të mirë.


  Çfarë është një nystagmus labirint

  Rezultojnë Lezionet e veshit të brendshëm. Nga
  natyra e horizontal ose kopje atë. Drejtuar drejt,
  përballë labirint pacientit. Kohëzgjatja e vogël - nga
  disa ditë deri në disa javë.

  Neurogjenik qendrore
  nystagmus shfaqet në shkatërrimin e pjesëve të caktuara
  refleks vestibular oculomotor. Për kjo varet nga
  do të jetë proces kryesor.

  Informacion nga artikullin "Nystagmus".