Patches nikotinë nuk ndihmojnë për të lënë duhaninNë këtë moshë të dëshirës të gjerë për një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të refuzimit të shprehive të këqija se kurrë rëndësishme janë mënyrat më efektive për të luftuar pirjen e duhanit. Për shumë, të ndihmojë të hequr qafe të arna nikotinë duhanit. Megjithatë, shkencëtarët e kohëve të fundit kërkimore nga Harvard tregojnë joefikasitetin terapinë e zëvendësimit të nikotinës, edhe sikur të përshkruara nga mjeku juaj. Gjithashtu në luftën kundër cigares ishte çamçakëz përtypet pafuqishme që përmban nikotinë dhe hundës sprays.

Në studim, hulumtuesit kanë marrë pjesë në rreth 800 duhanpirësit e rritur. Ato pak para se ndalohet pirja e duhanit studimin dhe ishin rishikimet periodike të mjekëve.

Në një grup u përzgjodhën nga njerëzit që hodhën tym duke përdorur zëvendësues të nikotinës dhe duke kaluar konsultoheni me një mjek, psikiatër. Dhe një grup tjetër u mbështet vetëm në vullnet dhe rekomandimet e mjekëve. Pastaj pjesëmarrësit e intervistuar në lidhje me efektivitetin e mjeteve të përdorura: çamçakëz nikotina, sprays, aerosolet dhe patches.

Rezultatet e përgjithshme treguan se numri i relapses dhe të kthehet në pirjen e duhanit brenda gjashtë javësh në grupin që përdoret zëvendësuese nikotinë në grupin e hodhi tym pa drogë shtesë nuk ndryshojnë. Kështu, është konstatuar se përfitimet e nikotinës është shumë e diskutueshme.


Në mungesë të vullnetit dhe dëshirës të ndërgjegjshëm që të heqin dorë zakon patches nikotinë mund të jetë një humbje.