Diabetes insipidus shkaqet, simptomat, trajtimin


 • Diabeti insipidus dhe shkaqet e saj
 • Simptomat e diabetit insipidus
 • Parimet e trajtimit të diabetit insipidus

 • Diabeti insipidus dhe shkaqet e saj

  Diabetes - një nga sëmundjet më të pakëndshme kronike të kohës sonë. Ai është insipidus diabetit dhe. I pari është më e zakonshme, është duke folur për diabet shpesh kanë në mend është diabeti.

  Megjithatë, në këtë artikull ne do të përqëndrohet në vetëm një pak të njohur të diabetit - insipidus.

  Zakonisht diabeti insipidus ndodh për shkak të mungesës së vasopressin hormon, kontrollin hequr lëngjeve nga trupi. Me mungesën e trupit të humb shumë ujë. Insipidus Ill diabet, zakonisht burrat dhe gratë të rinj të moshës.


  Hormone shkelin lëndim dhe infeksionit. Për shembull, sëmundja mund të zhvillohet si pasojë e:

 • plagosje kafkë,
 • neuroinfections,
 • Anijet aneurysm
 • sarkoidosis,
 • tuberkulozi.
 • Ndonjëherë diabeti insipidus trashëguar.


  Simptomat e diabetit insipidus

  Në vijim janë simptomat e diabetit insipidus.

 • Etje e fortë.
 • Urinim i bollshëm dhe i shpeshtë (por sasia e sheqerit në urinë e normale).
 • Mosmbajtjeje urinar.
 • Me urinë kthen një shumë të azotit dhe fosforit, si pacienti merr lodhur shpejt, duke u ankuar nga goja e thatë, mungesa e pështymë.
 • Më vonë, një person fillon të humbur peshë, trashje është më pak.
 • Djersitje nuk ndodh.
 • Për shkak të mbingarkesës së vazhdueshme stomak shpesh shtrirë dhe ulur.


 • Për pacientët me diabet insipidus karakterizohet nga çrregullime mendore dhe emocionale të mëposhtme:

 • dhimbje koke,
 • pagjumësi,
 • mungesë ekuilibri emocional deri në psikozë,
 • reduktuar vigjilencë mendore,
 • Pacientët vuajtur nga etja dhe lirimin e sasive të mëdha të urinës - ai bëhet dritë si uji.
 • Pranimi i një shumë të lëngjeve - përgjigje e mbrojtjes që parandalon dehidratimin sepse veshkat nuk përqendrohen urinë dhe sekretim i saj është rritur për 5-20 litra në ditë. Konsumi Limit i ujit shkakton një përkeqësim të mprehtë dhe mund të çojë në vdekjen e pacientit.

  Parimet e trajtimit të diabetit insipidus

  Sëmundja zgjat për vite, shërim ndodh rrallë, por zakonisht, diabeti insipidus nuk kërcënojnë jetën njerëzore.

  Për të konfirmuar diagnozën e parë të bërë urina, i cili identifikon një person në ditë. Në diabet insipidus vëllimi ditor urinë rrit në 4,10 litra.

  Trajtimi i diabetit insipidus kryer barnave të përshkruara nga mjeku. Ne kemi nevojë për të kufizuar futje kripë. Pacientët me diabet insipidus duhet shmangur pagjumësi, mos kurseni sistemin nervor. Kërkoj tonik: hekur, bromine, sanëz. Well gjatë periudhave të shkurtra të pije sëmundje glicerinë 1 lugë gjelle në ditë. Në ushqim duhet të jetë i pranishëm më shumë fosfor të nevojshme për aktivitetin normal të trurit. Ne kemi nevojë për të ngrënë më shumë mish, peshk, gaforret, yolks vezë dhe qumësht për të pirë.

  Truri veçanërisht të dobishme.

  Përveç kësaj, pacientët me diabet insipidus duhet të shmangin pagjumësi dhe të kursejë sistemin nervor, dhe të kufizojë futje kripë.

  Informacion nga artikullin "diabet insipidus."