Nephroptosis nëse operacioni është i pashmangshëm - të zgjedhin metodën


 • Nuk ka zgjedhje - nefropeksiya tradicional apo laparoskopike
 • Avantazhet mbi nefropeksii tradicionale laparaskopike
 • Disavantazhet nefropeksii laparoskopik
 • Mangësitë në performancën e nefropeksii tradicionale drejt laparaskopike
 • Me historinë

 • Nuk ka zgjedhje - nefropeksiya tradicional apo laparoskopike


  Do të ketë kirurgji? Ose provoni pa kirurgji? Unë do të ketë një mbresë të shëmtuar në anën e? Unë kam nevojë për të shtrihen jo në rritje javë pas operacionit dhe më mungon një seancë? Ne shpesh dëgjojmë këto dhe shumë pyetje të tjera nga pacientët e zvarritura.
  Duke iu përgjigjur këtyre pyetjeve duhet të them se shpesh kërkon kirurgji, pasi nuk ka metoda të tjera jo-invazive për të kuruar rrjedhjen shkelje e urinës nga veshka nëse arsyeja është - Nephroptosis.

  Kjo varet nga faza e sëmundjes, shkallë e shkeljes së rrjedhjes së urinës nga veshkat, shkalla e hipertensionit, praninë e inflamacionit të veshkave - një qasje të integruar dhe, në të njëjtën kohë, një individ, që është, ne e konsiderojmë praninë e indikacion për kirurgji në një pacient të paktën dy simptomave të pranisë së anshmërisë veshkave 1,5 rruazë.

  Si pasojë, mjeku kompetent ju vënë këtë diagnozë dhe funksionimin e propozuar - "paraqitjen" veshka - ndoshta nefropeksiya duke ofruar disa opsione. Çfarë nuk është ofruar? Dhe ju pyes - në çfarë mënyre? Më shumë gjasa kjo do të jetë një operacioni tradicional të barkut me një prerje në anën e 10 cm, duke përdorur si lëndë e ndreqim, të tilla si përplasje të muskujve - të gjitha të drejte, që është në shekullin e kaluar, ne (duke praktikuar urologists) erdhi, dhe unë duhet të them, në shumica e tyre janë ende duke punuar në këtë teknikë sot.


  Cilat janë kërkesat që bëjmë për veten tonë para operacionit sot?

 • Veshkave duhet të jetë fikse sigurt.
 • Rrjedha restauruar normal të gjakut në veshka dhe rrjedhjen e urinës.
 • Ind i veshkave nuk duhet të plagosur gjatë operacionit.
 • Të veshkave duhet të mbajë lëvizshmërinë fiziologjik.
 • Shërim fatkeqësi duhet të ndodhin menjëherë pas operacionit.
 • Të gjitha aspektet vërejtur, por me çfarë kosto, qëndrimit të gjatë në shtrat, shërim të zgjatur plagë, gjasat e hernie postoperative, rajonin e mesit defekt kozmetike (mbresë i përafërt), rehabilitimin afatgjatë (21 ditë regjim shtrati i rreptë dhe të kufizojnë aktivitet fizik për 6 muaj pas operacionit) .

  Natyrisht lind pyetja - por a ka një alternativë? Sot ne mund të themi se ekziston një alternativë - një endovideohirurhicheskim (laparoskopike apo lyumboskopicheskaya) operacion.

  Çfarë është ajo? Duke përdorur një mjet të veçantë, pajisje të përparuara kirurgjikale, nëse operacion kirurg aftësi të caktuara është kryer, duke e lejuar për nefropeksiyu ("paraqitjen" e veshkave), në përputhje me të gjitha kërkesat e shënuar më parë, duke përdorur të gjithë ish, dmth si për truket transaksioneve të hapur dhe metodat. Dallimi në qasje dhe teknologji që të zvogëlojë kirurgji trauma.


  Avantazhet mbi nefropeksii tradicionale laparaskopike


  Më parë, kemi vënë re se pas operacionit nefropeksii mënyrë tradicionale pacientët simptomat zhdukur dhe ngriti pyetjen: duhet të veprojmë në të gjitha, me përjashtim të lë mbresë në trupin e pacientit, asgjë nuk ka ndryshuar. Në këtë rast, kirurgji laparaskopike eliminon mundësinë e një mbresë pacientit shëmtuar apo hernie postoperative, kështu që ne mund të themi se pacientët nuk "rrezik" nuk është duke u shpëtoj prej simptomave të jenë të pakënaqur. Një tjetër avantazh i qasjes laparaskopike në nefropeksii - simultantnyh kur kryejnë operacione (si dy ose tre operacioneve). Për shembull një grua e re që vuajnë nga shterpësi sekondar, sklerokistoza ovarian, drejtë-Nephroptosis - pacientit një shans për të hequr qafe vetëm një qasje laparaskopike.  Një tjetër, sipas mendimit tonë, avantazh - gjatë operacionit laparaskopike është e mundur për të zbuluar patologjinë e klinikisht ende nuk tregon veten dhe eliminimin e saj, për shembull - sëmundje ngjitëse - ngjitet mund të ndahen me sukses.


  Disavantazhet nefropeksii laparoskopik

 • Kërkon pajisje speciale dhe mjetet.
 • Veprojnë të ndara.
 • Stafi është i trajnuar për të kryer kirurgji laparaskopike.
 • Disponueshmëria e furnizimeve.
 • Por në qoftë se ka pajisje operojnë staf të trajnuar posaçërisht, dhe pacienti është i pajisur me furnizime - nuk ka difekte. Prandaj, është disavantazhet afërm.
  Mangësitë në performancën e nefropeksii tradicionale drejt laparaskopike

 • Zgjatet qëndrimi në shtrat.
 • Plagë shëruese.
 • Mundësia e hernie postoperative.
 • Defekt kozmetike në rajonin e mesit.
 • Rehabilitimin afatgjatë.
 • Me sa duket, për shkak të shfaqjes së pajisjeve moderne dhe teknikat e reja endovideoskopiya marrë në mënyrë të vendosur e saj të drejtë i denjë për një vend në trajtimin e lëvizshmërisë patologjike të veshkave.


  Me historinë

  Patient '26 është trajtuar në klinikën urological me një diagnozë e "Bilaterale Nephroptosis së Dytë. Sindromi dhimbje. Hipertensionit Simtomaticheskaya. "

  Me një interval prej 1 viti, pacienti i përfunduar 2 transaksionet - nefropeksiya.

  Operacioni i parë kryhet metodë tradicionale. Periudha postoperative ishte 11 ditë, periudha e 3 muajve të rehabilitimit të plotë.

  Një vit më vonë, pacienti kryer laparaskopike neto nefropeksiya prolenovoy në anën tjetër - periudhën postoperativ - 3 ditë Periudha e rehabilitimit të plotë 1 muaj + efekt kozmetike.

  Pra, të bëjë konkluzionet dhe zgjedhjet tuaja.

  Informacion nga nenet Zaika VA dhe Zamulyn GU "Ju diagnostikua - Nephroptosis."

  Diskutoni në komunitet