Nephroptosis fazë tuaj


 • "frenat" për veshkat
 • Tre fazat Nephroptosis
 • Metodat e diagnozës Nephroptosis
 • Fashë ose operacion

 • "frenat" për veshkat

  Nephroptosis - është lënia jashtë e veshkave, lundrues veshkave ose lëvizshmërisë jo normale e veshkave. Kur Nephroptosis veshkave zhvendosur nga pozita e saj normale dhe është më i ulët duke ndryshuar pozicionin e veshkave trupit të njeriut shkon më shumë se normale.
  Veshkave është mbajtur në vend në rajonin e mesit:

 • Bonot e barkut;
 • tabelë;
 • muskujt e murit të barkut;
 • mbështetur veshkë ligament.
 • Rëndësia e madhe në ruajtjen e pozicionit korrekt të veshkave luan kapsulë saj yndyror.
  Vendosur rreth indit dhjamor veshkave mbështet veshkat normale pozicion, dhe kufizon lëvizjen e saj.

  Nëse shuma e fibër ul ndjeshëm - veshkën dhe madje mund të bjerë përsëri mbi boshtin e saj. Në fakt, ajo kthehet përreth pako vaskulare (arteries renale dhe venës renale).

  Pesha humbje, veçanërisht i shpejtë, një nga faktorët që kontribuojnë në zhvillimin Nephroptosis. Mosveprim i veshkave ndodh në tonin më të ulët të muskujve të murit të barkut. Kjo bie jo vetëm veshkën, por organet e tjera e barkut. Sëmundjet infektive të lezioneve të indeve lidhës, të cilat përbëhen lidhjet dhe tabelë, gjithashtu kontribuojnë në promovimin e Nephroptosis. Gratë Nephroptosis ndodh shumë më shpesh se meshkujt.


  Frekuenca Nephroptosis gratë 1,5%, burra - 0,1%.


  Tre fazat Nephroptosis

  Në zhvillimin Nephroptosis tre faza:

 • Faza 1. Në këtë fazë të veshkave mund të ulen për të hetuar përmes murit të përparmë të barkut në frymëmarrje, nxjerr frymë veshkave është në sektor (veshkave normal mund të hetojë njerëzit vetëm shumë e hollë, në të gjithë të tjerët kjo nuk është dallueshėm).
 • Faza 2. Pacientët veshkave Drejtë janë të gjitha jashtë kuadratin e sipërm, por të gënjyer përsëri në një sektor, ose ajo mund të jetë dorë në mënyrë të sigurtë vpravyty.
 • Faza 3. Kidney krejtësisht jashtë sektor sipërme në çdo pozicion të trupit dhe mund të zhvendosur në një enë të vogël.

 • Tashmë në veshka dytë fazë mund të ndërrohen rreth boshtit të saj, i veshkave arterie dhe venë perehybayutsya dhe pastrimin e tyre është reduktuar, përveç anijet janë të shtrirë. Kjo çon në një reduktim në ofrimin e deri te gjaku arterial veshkave (ishemi) dhe të veshkave komplikacioneve rrjedhjen e gjakut venoz (hipertension venoz). Në fazën e tretë mund të bëj uretër rezistente, duke shkaktuar një rrjedhje shkelje e urinës. Pra Nephroptosis 2 - 3 fazat mund të çojë në çrregullime të rëndësishme të qarkullimit të gjakut të veshkave, të dy arterial dhe venoz. Kjo lehtëson zhvillimin e infeksionit në veshka dhe i pyelonephritis.

  Pyelonephritis në Nephroptosis shpesh bëhet kronik.

  Nephroptosis në fazën e parë mund të vazhdojë shpejt. Ndonjëherë ka ndërprerje e shurdhër, dhemb dhimbje në rajonin e mesit. Shpesh ata rriten me tendosje dhe zhduken në pjesën tjetër, ose që rrjedhin nga tranzicioni nga horizontal në vertikal. Me rritjen e shkallës së dhimbjes së veshkave ptosis intensifikuar. Tani ata mund të japin në bark të ulët, mollaqe.

  Që nga viti i dytë i veshkave fazë rrjedhjen e gjakut është i shqetësuar, ka një stagnim i urinës është i shoqëruar me proteina urinar dhe qelizat e kuqe të gjakut.

  Në fazën e tretë të dhimbjes në veshkë të bëhet i përhershëm.

  Për shkak të pacientit konstante dhimbje mund të përjetojnë depresion, krizë nervash. Shpesh Nephroptosis përfshirë shkelje të traktit gastrointestinal, reduktohet appetita.V fazën e tretë me uretër konsiderueshme ndryshim pas ushtrimit mund të jenë dhimbje barku i veshkave. Ajo është e komplikuar shpesh duke u bashkuar me infeksion Nephroptosis (pielonefrit). Për shkak të venave të vogla veshkat hipertensionit venoz mbyll, kupat mur dhe lojë me birila janë venat mund të dilnin, atëherë nuk ka gjak në urinë. Shpesh zhvillimin e hipertensionit, veçanërisht në qoftë se Nephroptosis shtrembëruar dhe ngushtuar arterie renale.

  Shumë më pak hydronephrosis zhvilluar.


  Metodat e diagnozës Nephroptosis

  Diagnoza bazohet në një studim Nephroptosis pacient probing veshkën luajtshme. Prodhuar gjakut dhe testet e urinës. Kur me ultratinguj me pacientin në këmbë e shtrirë në shpinë dhe të zbulojë lëviz veshkën. Metoda kryesore e X-ray Nephroptosis diagnostike. Më e rëndësishmja, urography nxjerrës - studim duke përdorur agjentëve kontrast. Kjo ju lejon të shihni me saktësi gjendjen e veshkave ulur. Për të sqaruar statusin e funksionit të veshkave është kryer studimet radioisotope. Metodë veçanërisht e vlefshme në diagnozën Nephroptosis arteriography dhe venography konsiderohet veshkave.

  Ajo nuk mund vetëm të përcaktojë pozicionin e veshkave, por edhe për të sqaruar statusin e enëve të veshkave.


  Fashë ose operacion

  Trajtim konservativ është kryer kryesisht jashtë në mungesë të komplikimeve dhe përfshijnë: i veshur me një fashë që të veshur në mëngjes, para se pacienti merr nga shtrati në pozicionin e shtrirë në shpinë, nxjerr frymë; Accessibility terapi fizike për të forcuar muskujt e murit të barkut mëparshëm; dietë kalori të rrisë sasinë e indit yndyror, nëse pacienti ka një peshë të ulët.

  Nëse ka komplikime se operacioni kryhet Nephroptosis - nefropeksiya.

  Para operacionit, pacienti është i përgatitur për rreth dy javë.

  Trajtim i projektuar inflamator për të eliminuar mundësinë e ndarje infeksionit gjatë operacionit. Për 2 - 3 ditë para operacionit pacienti mësuar në pozicionin e shtrirë në shpinë me një këmbë të ngritura fund 20 cm e krevatit. Në të njëjtën situatë pacienti duhet të vendosen dhe ditët e para pas operacionit.

  Gjatë operacionit, veshkave regjistruar në nivele normale, por ajo duhet të mbajë lëvizshmëri normale fiziologjike. Mënyrat operative lot fiksim veshkave. Lloji i transaksionit varet trajnimin e pacientit dhe kirurg. Pas operacionit pacienti për 2 javë të përshkruara trajtim anti-inflamator, nëse është e nevojshme, një pastrues i butë.

  Rezultatet e trajtimit kirurgjik është zakonisht e mirë. Shumica e pacientëve shërohen. Pas operacionit, pacientët duhet të kufizojnë aktivitet fizik për 6 muaj.

  Informacion nga artikullin "Nephroptosis."