Mosmbajtjeje urinar në meshkuj


 • Shkaqet e mosmbajtjeje urinar në meshkuj
 • Trajtimi i mosmbajtjeje urinar

 • Shkaqet e mosmbajtjeje urinar në meshkuj

  Arsyeja nuk është gjithmonë mosha, shpesh çështje ndodh pas kryerjes së operacionit të prostatës apo ndonjë sëmundje të traktit urinar.

  Ashpërsia e simptomave mund të ndryshojnë nga një shpërndarje disa pika gjatë stresit fizik me rrjedhje të vazhdueshme të urinës.

  Ka disa lloje të mosmbajtjeje në meshkuj:

 • Stresi (ndodh kur qesh, kollitjes, tendosje, duke çuar në urinim i pavullnetshëm për shkak të rritjes së presionit në fshikëz)
 • Urgjente (karakterizohet nga fakti se njeriu ndjen se ai ka të kërkojnë, por nuk mund ta kontrollojnë atë.

  Ky lloj mosmbajtjeje eshte diabeti, pas nje infarkti, sëmundja Parkinson-it)
 • Përveç kësaj, mosmbajtjeje mund të jenë:

 • fillor (defektet muskul unazor anatomike)
 • mesëm (dështim funksional sphincters anatomically paprekur)
 • Shkaqet kryesore të mosmbajtjeje urinar në gratë:

 • efektet në operacionet e prostatës (zakonisht rreth kancerit të prostatës)
 • infeksion i fshikëzës urinare dhe i traktit ulët
 • semundjet neurologjike (semundja e Parkinsonit, skleroza multiple)
 • Truri plagosur apo palca kurrizore
 • Doza të larta të barnave qetësues që përdoren për trajtim mjekësor
 • dehje (alkool)
 • sëmundje mendore
 • stres


 • Trajtimi i mosmbajtjeje urinar

  Është për të eliminuar shkaqet që çuan në këtë simptomë.

  Trajtimi i mosmbajtjeje urinar mund të bëhet mjekesore apo kirurgjike. Para themelimit të trajtimit ishin ushtrim për të forcuar muskujt e legenit kat. Megjithatë, ata nuk u sjellin shumë dobi.

  Në prani të infeksionit në sistemin urogjenital përshkruar ilaçe, por kjo vetëm ndihmon njerëzit me mosmbajtjeje butë. Aktualisht duke përdorur metoda moderne kirurgjikale mund të shpëtoj nga shumica e pacientëve mosmbajtjeje. Trajtimit të nevojshme kirurgjikale burra me mosmbajtjeje pjesshme ose të plotë pas operacionit të prostatës, me sëmundjet neurologjike, të ndryshme trurit lëndime apo palcës kurrizore.

  Ky operacion merr rreth dy orë, gjatë të cilit një prerje nëpër perineum për të krijuar një muskul unazor artificial. Pas operacionit kryhet terapi antibiotike te parandaluar infeksionin.

  Në spital, pacienti është rreth një javë. Pas shkarkimit duhet të kufizojnë aktivitet fizik për 2-6 javë dhe plotësisht të heqë dorë seks, të paktën deri në muskul unazor e aktivizimit (1-2 muaj pas operacionit). Aktivizimi muskul unazor mban një mjek i cili shpjegon se si të përdorin atë.