Mosmbajtjeje urinar në gratë


 • Çfarë është stresi mosmbajtjeje urinar në gratë?
 • Simptomet e mosmbajtjeje urinar në gratë
 • Diagnoza e mosmbajtjeje urinar
 • Trajtimi i stresit mosmbajtjeje urinar

 • Për një kohë të gjatë në këtë çështje mbrojt mjekë, kjo nuk është konsideruar edhe një sëmundje. Gjetja e një specialist në këtë fushë shpesh mori shumë vite.

  Sëmundja ka ekzistuar që nga kohra të lashta, por trajtimet efektive deri mjekësisë kohët e fundit praktikisht jo-ekzistues, dhe madje edhe konvencionale nuk e kanë njohur në stres parimisht sëmundje urinar. Prandaj, gratë që vuajnë nga stresi mosmbajtjeje, dhe madje shumë mjekë e perceptojnë sëmundje dhe probleme të ngjashme si norma - pjesë e procesit të plakjes natyror.

  Periudha kohët e fundit aktive e jetës së grave është rritur në mënyrë të konsiderueshme, dhe ne mund të themi se mosmbajtjeje nuk është një sëmundje pleqërie dhe sëmundje prek gratë edhe më të rinj.


  Çfarë është stresi mosmbajtjeje urinar në gratë?

  Stresi mosmbajtjeje - një kusht kur muskujt e tensionit të barkut dhe të rrisë presionin brenda barkut gjatë kollitjes, aktivitet fizik (vrapim, ecje, stërvitje), një rritje të mprehtë, marrëdhënie dhe kështu me radhë D. Nuk është e pavullnetshme dhe rrjedhje pakontrollueshme e urinës. - ndodh në 40% të femrave mbi 40 dhe 50% e grave mbi 60 vjet. Rreth 30% e grave që punojnë që vuajnë nga kjo sëmundje e Moskës.


  Shkaqet e mosmbajtjeje:

  Si rezultat i lindjes së fëmijës ose të punës fizike muskujt e rënda kat legenit dobësojnë, në disa raste ka edhe rënie (rënie) legenit (mur vaginal, mitrës, fshikëz dhe rektumit).

  Dobësim i muskujve të bazës së legenit mund të ndihmojë:

 • anomali kongjenitale e muskujve dhe indeve lidhës;
 • trauma perineal gjatë lindjes, crregullimet e kontrollit nervor te muskujve legenit dysheme;
 • trauma dhe anomalitë kongjenitale të legen dhe uretrës;
 • Efektet e kirurgjisë në organet pelvike;
 • ndyshime të hormoneve në trup.

 • Simptomet e mosmbajtjeje urinar në gratë

  Si rezultat, çdo aktivitet fizik ose gjatë raportit seksual ka rrjedhje e volumit të urinës nga disa pika në sasi të mëdha.

  Për fat të keq, shumica e grave nuk preferojnë të shkojnë për Sëmundjet e tyre, duke besuar se ajo lind në lidhje me moshën dhe e pashërueshme. Shumë gra të ndaluar duke bërë seks. Kjo nuk është mënyra më e mirë ndikon në shëndetin mendor të grave të reja dhe aktive.


  Diagnoza e mosmbajtjeje urinar

  Diagnoza dhe trajtimi i stresit mosmbajtjeje urinar është parë nga urologists, gjinekologë dhe sistemeve urogynecology. Përveç ankesave, historia dhe komente duhet të përfundojë ditar anullimin, i cili shënoi frekuencën dhe volumin e rrjedhje të urinës, numrin dhe trashësinë e pads përdorura gjatë ditës, numri i lëngjeve pije dhe rrjedhje urinë nxitje ngjarje.

  Është e rëndësishme për të studiuar funksionet e organeve të legenit, si gjendja e tyre mund të ndikojnë në mënyrë të konsiderueshme rezultatet e trajtimit të mosmbajtjeje urinar. Është e rëndësishme për të sqaruar dhe ndikimi i mosmbajtjeje urinar në cilësinë e jetës.

  Shpesh kur një provim të plotë dhe teste të veçanta janë në gjendje për të përcaktuar shkakun e stresit mosmbajtjeje urinar dhe madje zgjedh metodën më të mirë të trajtimit. Në disa raste, ju mund të duhet një ultratinguj dhe x-ray studime të fshikëzës, inspektim optike e fshikëzës - cystoscopy, hulumtim (kompjuterizuar studimor i financuar yzhonyayuschey dhe funksionet e fshikëzës dhe uretrës).

  Performed urinë standard dhe prodhimet e saj mbi microflora.


  Trajtimi i stresit mosmbajtjeje urinar

  Në këtë pikë mosmbajtjeje shprehu mund të jenë ushtrime të dobishme për të forcuar muskujt e legenit dysheme.
  Megjithatë, efektiviteti i ushtrimeve të tilla është i ulët. Trajtim parësor për të stresit mosmbajtjeje urinar është duke operuar në një tension. Korrigjim Standard kirurgjik i mosmbajtjeje kërkojnë një qëndrim të gjatë në spital dhe i lidhur me siklet për shkak të prerje kirurgjikale.

  Diskutoni në komunitet