Menstruacioneve parregullt


 • Cikli menstrual
 • Amenorrhea
 • Sindromi Hypomenstrual
 • Sindromi hypermenstrual
 • Dysmenorrhea
 • Gjakderdhje jofunksionale mitrës

 • Cikli menstrual

  Cikli menstrual është quajtur ndryshimet ciklike në gratë që janë të përsëritura me intervale të rregullta (21-30 ditë) dhe ndodhin jashtë gjakderdhje të rregullt të mitrës - menstruacioneve (menstruacione).

  Cikli menstrual përfshin periudhën që nga dita e parë e periudhës tuaj në ditën e parë të periudhës tuaj të ardhshëm. Më vërejtur shpesh cikël 28-ditor menstrual, madje muaj hënor. Kohëzgjatja e menstruacioneve varion nga tre në gjashtë ditë dhe numri i humbjes së gjakut gjatë menstruacioneve është një 50-150 ml.  Në shumicën e rasteve, i paraprin kompleks menstruacioneve të veçantë të dhimbjes, rraskapitje, lodhje, tërheq mbrapa dhimbje dhe kryqe, etj Në forma shumë të rënda para menstruacioneve, privojnë një grua të efikasitetit, për të folur për sindromi premenstrual.

  Funksioni menstrual është një tregues shumë i rëndësishëm i shëndetit të grave, si në rregullimin e ciklit menstrual luan një rol të rëndësishëm jo vetëm funksionin e vezoreve (gonads femra), por funksioni normal i endokrine dhe sistemin nervor qendror, dhe organet e brendshme. Trauma, stresi i zgjatur, dietë të varfër që të çon në lodhje, si dhe obeziteti, mund të jetë parregullsitë menstruale të shkaktojnë.
  Ajo shoqërohet shpesh me çrregullime menstruale infertilitetit. Nëse shtatzënia ndodh kundër sfond të shkeljeve mund të jetë jo e plotë. Çrregullime menstruale të ndodhë në çdo moshë.

  Në mesin e ciklit menstrual, më të zakonshme janë:


  Amenorrhea

  Amenorrhea - Mungesa e menstruacioneve. Amenorrhea është mungesa e periudhave menstruale të grave të rritur. Amenorrhea nuk është një sëmundje të pavarur, është një nga simptomat e sëmundjeve. Ka forma të amenorrhea.

  Amenorrhea Vërtetë - Mungesa e menstruacioneve të shkaktuar nga prania e ndryshimeve në sistemin e ushtrimit të ciklit menstrual.

  Amenorrhea Vërtetë vërejtur mungesën e papritur e hormoneve seksuale për të bërë ndryshime ciklike në endometrium (rreshtim të mitrës).

  Amenorrhea False - A mungesa e ndarjes së gjakut menstrual në praninë e ndryshimeve ciklike në vezoreve, uterusit dhe organet e tjera. Kur gjaku false amenorrhea grumbullohet në vaginë, mitrës dhe tubave fallopiane, edhe për shkak të kufizimeve mekanike (fusion himenit, u bashkua muret vaginale, etj).

  Amenorrhea fillor - Një situatë ku një grua me menstruacione nuk ka qenë kurrë.

  Amenorrhea i mesëm - Një situatë kur menstruacionet ishin, por atëherë ka pasur një ndërprerje të menstruacioneve për më shumë se 3 muaj ose përgjithmonë.

  Amenorrhea fiziologjik - Mungesa e periudhave menstruale në një numër shtetesh fiziologjike të trupit të femrës, para pubertetit; shtatzënisë; ndonjëherë gjatë laktacionit; gjatë menopauzës.

  Amenorrhea i detyruar vu re pas largimit të të dy vezoreve apo mitrës.

  Gjithashtu prodhojnë amenorrhea rreme. Në këtë rast nuk ka daljes për shkak të keqformime menstruale të gjakut të aparatit gjenital femëror. Në këtë rast operacioni. Trajtimi varet nga shkaku i amenorrhea shkaktuar këtë gjendje.


  Sindromi Hypomenstrual

  Ajo cikël menstrual me dobësimin e funksionit menstrual.

  Arsyet mund të jenë sëmundje të ndryshme kronike inflamatore e aparatit gjenital femëror.

  Nuk janë:

 • hypomenorrhea - humbja e gjakut gjatë menstruacioneve është shumë i vogël (më pak se 25 ml.)
 • oligomenorrhea - shkurtimin e menstruacione, shpesh 1 - 2 ditë
 • opsomenorrhea - interval mujor bëhet më e gjatë, më shumë se 35 ditë
 • Shpesh një grua gjeti një kombinim të këtyre çrregullimeve. Faktorët që çojnë në dobësimin e menstruacioneve është kushtet e pafavorshme të jetesës që dëmtojnë shëndetin e përgjithshëm, mosfunksionim i gjëndrave endokrine, infeksionet akute dhe kronike, intoksikimet dhe faktorë të tjerë që çojnë në një rënie në funksion ovarian dhe të reduktuara hormonet riprodhim shkakton dështim i mitrës rrjedhjen e gjakut dhe inferioriteti ndryshimet ciklike të endometrium.


  Sindromi hypermenstrual

  Ajo çrregullime menstruale me rritjen e funksionit menstrual. Shkaqet janë sëmundjet akute inflamatore të aparatit gjenital femëror.

  Nuk janë:

 • hypermenorrhea - rritja e humbjes së gjakut gjatë menstruacioneve
 • polimenoreya - është zgjerim i menstruacioneve për më shumë se shtatë ditë
 • proiomenorrhea - shkurtimin Intervalet midis periudhave menstruale
 • Kjo sindromë mund të çojë në anemi (anemi). Të gjithë gjendje patologjike në të cilën dobësuar aftësinë shtrëngohet të proceseve të mitrës dhe shërimit të prekura endometrium, duke çuar në rritjen e gjakderdhjes dhe rritjen e kohëzgjatjes së menstruacioneve (hyperpolymenoreya).

  Rritja e gjakderdhje menstrual promovuar koagulimit të gjakut. Rritja reduktimin e cikleve menstruale menstruacioneve vëzhguara në inferioritetit fazat kryesore të ciklit ovarian.

  Menstruacioneve të bollshme dhe të shpeshta mund të rezultojë nga mosfunksionim të nervor funksionit të sistemit dhe hipofizës koordinues të vezoreve. Shkak i zakonshëm i periudha të gjata, të shpeshta dhe të rënda menstruale janë sëmundje të zakonshme: sëmundje të zemrës, mëlçisë, çrregullime metabolike, tiroide dhe endokrine tjetër gjëndra, hypovitaminosis C, K, sëmundjet ngjitëse dhe dehje, duke çuar në ndryshime në murin e enëve të gjakut, koagulimit të gjakut, etj .

  Menorrhagjia shpesh vërejtur në sëmundjet inflamatore dhe anomalive të organeve gjenitale (ekseset patologjike, rënie të mitrës), e cila është e lidhur me inflamacion, reduktuar tkurrshmërisë së mitrës dhe ngadalësuar shell vosstanovleniyaslizistoy. Sindromi Hypermenstrual shpesh shihet në moshë ovarian hypofunction në pubertet (zhvillimin e vezoreve) dhe menopauzës (dështim ovarian), si dhe fibroids mitrës. Hypermenorrhea karakterizuar nga më të bollshme se gjakderdhje normal menstrual, humbja e gjakut tejkalon 200-300 ml; më shumë menstrualnopodobnoy pa gjakderdhje mpiksjen e gjakut.

  Cikli menstrual në hypermenorrhea është orë normale.

  Trajtimi duhet të fillojë për të adresuar shkaqet sindromi hypermenstrual. Menstruacioneve të zgjatur dhe të rënda në fibroids mitrës është një tregues për trajtim kirurgjik. Kur hypofunction ovarian kryer terapi, të ushqyerit, mënyrën racionale të punës dhe pjesës tjetër. Në rastet kur shkaku nuk është i themeluar dhe cikli menstrual nuk është normale, është e nevojshme të trajtimit hormonal.

  Me menstruacioneve masiv treguar shtrimin në spital urgjente.


  Dysmenorrhea

  Kjo menstruacioneve në mënyrë dramatike e dhimbshme. Shkaqet janë prodhim i tepërt i disa hormoneve që shkaktojnë rritjen e tkurrjes së mitrës, gjithashtu shkakton mund të jenë anomalitë e mitrës.

  Alhodismenoreya ose menalhiya (menalgia) - menstruacioneve është në shkelje të kushteve të përgjithshme. Nën menstruacionet normale ndodh në shumica e grave gjendje e sëmurë, pak a shumë e theksuar dhimbje në bark dhe mbrapa, dobësi të përgjithshme, dmth, sindromi premenstrual (molimina menstrualia), e cila është konsideruar si një fenomen fiziologjik.

  algomenoreya i quajtur menstruacioneve dhimbshme. Dhimbja me aparatin seksual është i kufizuar vetëm nga gratë (kryesisht mitrës).

  Menstruacioneve me simptomat e zakonshme të dhimbshme (të përkeqësuar shëndetin, ulur performancës, dhimbje koke, të përzier, të vjella, etj), është dysmenorrhea .

  Menstruacioneve është një gjendje e sëmurë e mprehtë dhe simptomat e ndryshme të dhimbshme lokal dhe i përgjithshëm i quajtur të dhimbshme apo algomenorrhea ose menalhiey.

  Ka alhodysmenoreyu fillore dhe të mesme. Primar vërejtur në gratë me menstruacionet e hershme dhe shpesh e lidhur me çdo ndryshim në aparatit seksual. Në shumicën e rasteve, algomenorrhea kryesor i zakonshëm në gratë nulliparous. Algomenorrhea dytësor shkaktohet nga sëmundje të caktuara gjinekologjike (sëmundje inflamatore, Endometrioza, tumoret, etj), ose për shkak të shkaqeve të zakonshme (menstruacioneve mësipërm ishte pa dhimbje).

  Menstruacionet e dhimbshme është një çrregullim relativisht e zakonshme e funksionit menstrual dhe manifestimet e tyre të ndryshme. Dhimbja mund të shoqërojë çdo menstruacioneve, paraqiten rregullisht çdo dy periudha menstruale ose vetëm në gjakderdhje të caktuar menstrual. Më dhimbje ndodh para menstruacioneve dhe vazhdoi gjatë ditëve të para ajo rrallë fillon me menstruacioneve dhe zgjat deri në fund, edhe më pak dhimbje shfaqet në fund të menstruacioneve.

  Shpesh dhimbja është e shurdhër, dhemb, e lokalizuar në bark dhe kryqe, është shpesh colicky në natyrë, nganjëherë jep në kofshë apo në anus.

  E totalit të shkeljeve më shpesh një dhimbje koke, shpesh në formën e dhimbje koke, dobësi, gjendje e sëmurë, depresion, humbje e oreksit, të përzier, të vjella, jargëzim tepruar, kapsllëk, djersitje dhe çrregullime të tjera që dëmtojnë gjendjen e përgjithshme dhe punën e gruas.

  Algodysmenorrhea jo një sëmundje e pavarur, por një manifestim i sëmundjeve të tjera, të anomalive të zhvillimit apo çrregullime funksionale.

  Rol të rëndësishëm në origjinën e faktorëve të tillë Algodysmenorrhea lojë.

  Faktorët Psikogjenike . Menstruacioneve dhimbshme të kontribuojë për shkaqe të ndryshme që të përcaktojë rritur nervozizëm dhe paqëndrueshmërinë e sistemit nervor, kushteve të vështira ambientale, lodhje, shok nervor, zhvillimit jonormal (infantile), veçanërisht kushtetuta (dobësi e përgjithshme), sëmundje mendore (histeri, skizofreni), etj

  Zhurmë mekanik , duke komplikuar gjakderdhje nga mitër: a ngushtimi i kanalit të qafës së mitrës, një kthesë të mprehtë mbresë mitrës ngushtim isthmus e mitrës (pas scraping, etj) - duke shkaktuar mitër del nga shtrati dhe hyperextension e mureve të saj, e cila nga ana çon në rrit nervozizëm receptor mitrës mur dhe shkakton reaksion dhimbje.

  Në mënyrë të përjashtimit nga uterusit të gjakut dhe shtresa funksional Refuzuar e epiteli në praninë e pengesave mekanike kërkojnë tkurrjes më intensive, shoqeruar me dhimbje.

  Në praninë e dhimbjes mekanike ndërhyrje është lokal në natyrë (algomenoreya) fillon 1-2 ditë para menstruacioneve. Pasi rrjedhjen e gjakut është e mundur, pra kur filloi menstruacioneve, dhimbje është reduktuar ose zhduket krejt.

  Faktor endokrine . Shkaku i menstruacioneve dhimbshme është gjithashtu një efekt fiziologjik të hormoneve ovarian, veçanërisht hormonal (estrogjenit, progesterone) bilanci.

  Trajtimi i menstruacioneve dhimbshme për qëllim adresimin e shkaqeve të dhimbjeve. Vetë i papranueshëm sepse metodë trajtimi përcakton vetëm gjinekologu kualifikuar pas testit dhe të përcaktuar shkakun Algodysmenorrhea. Kur dhimbje Rest, raslablyaschih pritja myschtsy do të thotë. Ndoshta hormon trajtim, por kjo duhet të bëhet në bazë të ngopjes hormonal të trupit, duke përfshirë edhe çështjen e dysmenorrhea.

  Kur Algodysmenorrhea shkaktuar nga inflamacion në zonën gjenitale, ndjekur nga fizioterapia anti-inflamator nevoje dhe trajtimin sanatorium.

  Për të eliminuar zhurmat mekanike e shkaktuar nga defekte të lindura apo të fituara, e përdorur trajtim kirurgjik (kirurgji, korrigjuar qëndrimin e mitrës, scraping rreshtim të mitrës) dhe masazh legenit.


  Gjakderdhje jofunksionale mitrës

  Gruaja u shfaq gjakderdhje të rastit pa dhimbje e intensitet të ndryshme. Gjendja e përgjithshme e grave varet nga masivitetit të gjakderdhjes. Ky çrregullim mund të zhvillohet në çdo moshë. Nëse ka pasur një shkelje të fëmijës, kjo mund të shërbejë si një arsye joserioz funksion ovarian ose çrregullime të gjakut. Në këtë rast, të kryer të gjitha ekzaminimet e nevojshme dhe të përshkruajnë terapi të hormoneve.

  Nëse ka pasur abuzimi në gratë e moshës riprodhuese, shkaqet mund të jenë sëmundjet akute inflamatore të aparatit gjenital femëror. Në këtë rast, terapi anti-inflamator caktuar. Nëse shkelja ndodh në gratë menopausal, ajo është konsideruar si kanceri dyshuar të mitrës. Kur gjakderdhje masive treguar shtrimin në spital urgjente.

  Informacione nga artikullin "Çrregullimet menstruale"