Bulimia Nervosa


 • Çfarë është bulimia
 • Simptomet e bulimia
 • Trajtimi i bulimia

 • Çfarë është bulimia

  Për të filluar, bulimia pacienti jap dy gjëra.
  Së pari, një oreks pabesueshme që nuk mund ta shuajnë. Së dyti, përpjekjet e mëdha që ai ka bërë për të hequr qafe e kalorive absorbohet.

  Ndryshe nga njerëzit me anoreksi, viktimat Bulimia nuk mund të shohë menjëherë turmën, duke u fokusuar në thinness tepruar dhe refuzimit për të ngrënë. Në mënyrë tipike, pacientët me bulimia peshë rreth si normal, edhe pse çdo rast individual i bulimia, dhe nuk përjashtohet shmangie të rëndësishme nga peshë normale.

  Pacientët me bulimia shpesh turp nga oreksit të tij të pakontrollueshme dhe të përpiqet për të fshehur simptomat e kësaj sëmundjeje.

  Shpesh ata fshehurazi mjaft gryka dhe pastaj provokojnë të vjella të shpëtoj të ngrënë, dhe njerëzit hanë në moderim, nuk është e ndryshme nga njerëz të shëndetshëm, apo edhe të kufizojnë marrjes të ushqimit.

  Në mënyrë tipike, pacientët me bulimia vërtetë të shikuar peshën e tyre dhe figurën, kështu që shpesh ose herë pas here duke u përpjekur për të dietë. Në sistemin e vetë-peshë dhe figura nuk do të marrë vendin e parë. Shpesh ajo është faktorët që përcaktojnë qëndrimin e tyre.


  Simptomet e bulimia

  Ky është një çrregullim të hahet karakterizuar nga incidentet e përsëritura qejf të hahet që ndodhin të paktën dy herë në muaj për tre muaj.


  Gjatë këtyre sulmeve oreks të pangopur kur spastrim të sëmurë çdo gjë, nuk është si në vijim:

 • Lakmi, konsumi pra brenda një kohe të shkurtër (p.sh., dy orë) në shumën e ushqimit që shumica e njerëzve nuk do të mund të hani në të njëjtën kohë dhe në të njëjtat rrethana.
 • Ndjenja e humbjes së kontrollit gjatë një sulmi (p.sh., një ndjenjë që nuk mund të mbajë ose nuk mund të kontrollojë sasinë e ushqimit të ngrënë).
 • Viktimat Bulimia shpesh përpiqen për të kontrolluar marrjes të ushqimit ose të paktën të parandaluar të fituar peshë. Për këtë arsye ata të detyruar të vjella; Abuzimi i laxatives, diuretics, enemas dhe mjete të tjera të ngjashme pengojnë tretjen; të refuzojë për të ngrënë (uritur); ose i përfshirë në mënyrë aktive në sporte.

  Kjo çrregullime të tretjes mund të diagnostikuar vetëm në qoftë se ajo nuk mund të shpjegohet me anoreksi.

  Ka dy lloje të bulimia:

 • Classic (ujërave të zeza): pacienti rregullisht provokon të vjella ose abuzuar laxatives, diuretics ose enemas.
 • Bulimia Anoreksi si një fazë të dytë, pacienti përdor sjellje të tjera kompensuese, të tilla si uria ose në mënyrë aktive të përfshirë në sport, por jo të provokojë vjellje rregullisht dhe nuk abuzuar laxatives, diuretics ose enemas.

 • Trajtimi i bulimia

  Njohës terapi-byhevyorystskaya përfshin elemente standarde të terapi të sjelljes, por fokusi është përqëndruar në identifikimin dhe ndryshimin modele meta mendore, pikëpamjet dhe qëndrimet që mund të shkaktojnë dhe thellojnë periudhave të shkurtra të hahet qejf apo ekstremin tjetër - një refuzim të plotë të ushqimit.

  Monitorimi marrjes të ushqimit - një element kyç të terapisë, dhe për të identifikuar dhe për të eleminuar stimuluesve ose zhvillimin e reagimeve alternative të stimulimit të tillë.

  Terapia ndërpersonale fokusohet në problemet e marrëdhënieve ndërpersonale, vetë-respekt, vetë-besimit, aftësive sociale dhe strategjive të komunikimit të adresuar këto probleme.

  Format e ndryshme të terapisë familjare. Detyra e terapisë familjare - për të ndihmuar anëtarët e familjes të ndryshojë faktorët që mund të ndikojnë në zhvillimin e patologjive të caktuara duke menduar pacientin bulimic. Faji për këtë sëmundje nuk është vetëm i sëmurë.

  Kur pacienti është shëruar terapi shumë efektive bulimic grup.

  Dikush në grupin lejon pjesëmarrësit për të ndarë përvojat, të flasim për mënyrat për të luftuar sëmundjen dhe për të gjetur rreth përvojave të ngjashme e të tjerëve. Përveç kësaj, duke ndihmuar të tjerët ndihmon në përmirësimin e vetë-respekt të individit. Grupi duhet të dërgoni një udhëheqës me përvojë i cili mori trajnim të veçantë.

  Shumë pacientë me bulimia gjithashtu vuajnë nga depresioni, simptomat nga të cilat zhduken nën ndikimin e ilaqet kundër depresionit. Deri më sot, vetëm fluoxetine Prozac është miratuar për trajtimin e bulimia. Zyra e inspektimit sanitar nga Food and Drug Administration (FDA). Kjo antidepressant zvogëlon frekuencën e qejf të hahet sulmeve dhe dëshirës për të liruar të vjella stomak në pacientët me afatmesme dhe bulimia rënda.

  Informacion nga neni "Bulimia - simptomat kryesore."