Çështje të komplikuara për gjysmën e bukur e njerëzimit


 • A mund të shmanget kjo?


 • Nga naet ju se:

 • Çdo grua i gjashtë refuzon intimitet përmes lengjet vaginale dhe erë? 1
 • Çdo e treta grua të paktën një herë në jetën e tyre ankimohen në mjeku legenit sëmundje inflamatore? 2
 • Një në pesë shtatzënitë përfundon në aborteve spontane? 3
 • Një arsye për të gjitha këto probleme dhe komplikacione mund të jetë dysbiosis vaginal, i cili fillon me shkarkimin delikate me një erë të pakëndshme.

  Dysbiosis vaginal, ose siç e quajnë këtë gjinekolog shtetërore, vaginosis bakteriale, - një shkelje të microflora e vaginës, një gjendje në të cilën flora patogjene zakonisht të pranishëm në traktin gjenital të grave në pak, fillon të shumohen.

  Një nga arsyet më të zakonshme është përdorimi i agjentëve intravaginal antimicrobial (qirinj, tableta), të cilat jo vetëm vrasin florës patogjene, por janë të dëmshme për lactobacilli dobishme.

  Shkaqe të tjera të dysbiosis vlahalischa2 4,5:

 • Ndryshimet hormonale gjatë pubertetit, aborti, lindja, çrregullime të funksionit menstrual;
 • Imuniteti i ulët;
 • ndryshimet klimatike, stresi akute dhe kronike;
 • përdorim të kontraceptivëve oral, pajisje intrauterine;
 • i shpeshtë dhe i tepruar vaginal,%
  Douching 8Be, përdorimi i soaps antibacterial higjienike, zgjidhje antiseptik;

 • përdorni spermicide (substanca që vrasin spermës - janë pjesë e suppositories vaginale kontraceptive dhe tableta), tamponin menstruale;
 • dysbiosis zorrëve.

 • A mund të shmanget kjo?

  Sot të gjithë e dinë se pas një kurs të antibiotikëve duhet të marrë ilaçe për të rivendosur microflora zorrëve. Por shumë njerëz nuk e dinë se pas trajtimin e qirinj femra gjenitale antimicrobial ose masat e reduktimit tableta janë gjithashtu të nevojshme.

  Mjedis acid vaginal - një faktor i natyrshëm mbrojtjen e shëndetit të grave! Mjedisi acid nxit rritjen e laktoflory normale dhe ndalon riprodhimin e baktereve të ndryshme oportune që mund të merrni në organet gjenitale femërore nga zorrët.


  Kur mjedisi acidik po ndryshon në një lactobacilli dobishme alkaline janë therur dhe në një të mesme alkaline fillon të rritet dhe të shumohen florës patogjene. Si rezultat, ajo është përballur me një masë të simptomeve të pakëndshme, shkarkimit, erë, siklet, djegur.
  Në këtë situatë, gjinekologët shpesh rekomandojmë qirinj dhe tableta me aktivitet antimicrobial që shkatërrojnë bakteret e dëmshme në vaginë por nuk është ende një bazë. Në medium alkaline përsëri fillojnë të rriten dhe zhvillohen bakteret oportune. Rezultati - një kthim i simptomave pas një periudhe të shkurtër kohe.

  Dysbiosis vaginë të jetë në gjendje për të shkaktuar neduhov4 mjaft serioze femër: këtë sëmundje inflamatore e pelvikut, endometritis, sindromi dhimbje pelvike kronike, çrregullim të funksionit seksual dhe shtatzënisë abort spontan, ofrimit parakohe, infeksion intrauterin, etj

  Prandaj është e rëndësishme të mbani mend se përdorimi antimicrobial vetëm qirinj dhe tableta vetëm për një vremya6 të lehtësojë simptomat e dysbiosis, por nuk do të ndikojë në shkakun e problemit - ambient alkaline vaginale.

  Për të shmangur simptomat e pakëndshme të kthehet, ju duhet të kujdeset vet lactobacilli tyre të riprodhimit - që e bëjnë ambientin acidik. Ky ambient acid i vaginës - një mekanizëm natyror që mbron gratë nga bakteret e dëmshme. Në kohën e gjyshërve tanë shumë gra të cilat përballen me të njëjtin problem, e përdorur një fetë e limon.

  Për fat të mirë, sot nuk është një shpejtë, e lehtë, dhe më e rëndësishmja - mënyra moderne për të rivendosur mjedisin acid normale vaginale - një droge "Vahinorm-C" .

  "Vahinorm-C" mund të përdoret pas çdo rrjedhën e supozitorëve antimicrobial vaginale.

  Sot "Vahinorm-C" :

 • Rikthen mjedisin natyror acid të vaginës.
 • A nuk e kanë analoge në Rusi.
 • Ofron efekt të gjatë gjatë ditës.
 • Kontribuojnë për ruajtjen e florës normale vaginale.
 • Lejuar për gratë shtatzëna dhe nënat pleqsh.
 • Tableta përshtatshëm janë futur thellë në vaginë 1 herë në ditë në kohën e gjumit, vetëm 6 ditë. Si rezultat i trajtimit të drogës "Vahinorm-C" restauruar mjedis acid dhe microflora normale vaginale, që redukton rrezikun e simptomave të pakëndshme të kthehet dhe mban shëndetin e grave.

  Diagnoza "vaginë dysbiosis" mund të vënë një gjinekolog, kështu që ju duhet të konsultoheni me një specialist.

  Referencat:

  1. Bayramova GR Vaginosis bakteriale, 2004.
  2. AL Tikhomirov, DM Lubinin, Gjinekologji praktik: Një Udhëzues për Mjekëve, 2009.
  3. VM Sidelnikova Humbja e zakonshme shtatzënisë, 2002.
  4. Smetnyk VP, LG Tumilovich Gjinekologji jo-operacionale: Një Udhëzues për Mjekëve, 2007.

  Ka contraindications. Është e nevojshme të konsultoheni me një specialist.