Malocclusion


 • Malocclusion
 • Çfarë e shkakton malocclusion
 • Si për të diagnostikuar dhe trajtuar malocclusion

  Malocclusion

  Nën pickim të duhur të kuptuar një pozicion të nofullat,
  ku dhëmbët e sipërme pak mbivendosen më e ulët. Megjithatë, e drejta
  Bite mburremi pak. Sipas dentare
  statistika, vetëm 10% e popullsisë "kafshoj si duhet."

  Malocclusion është:

 • skajor - mbi-zhvilluar ose nofulla e sipërme e pazhvilluar më i ulët;
 • mezialnym - nxorrën përpara nofulla e ulët;
 • thellë - dhëmbët e sipërm të mbulojë më i ulët më shumë se gjysma e gjatësisë së tyre;
 • e hapur - shumica dhëmbët e nofullës sipërme dhe të poshtme nuk bëjnë afër;
 • hipoplazise i njëanshëm i protezë dhëmbesh sipërme apo të poshtme - kryq;
 • shoqëruar me dystopiya (p.sh. canines) - dhëmbët nuk janë në vend në shtrirjes (lart, poshtë ose në anën).


 • Çfarë e shkakton malocclusion

  Shkaqet kryesore të malocclusion gjeni:

 • trashëgim - malocclusion është kaluar nga prindërit tek fëmijët;
 • transferuar
  në fëmijëri sëmundjeve kronike (rinitit, adenoids), në të cilën
  Fëmija merr përdorur për të mos marr frymë përmes hundës së tij, dhe goja. Nëse goja juaj është vazhdimisht
  ajar, nofulla i tij refuzon uniformën e dëshiruar
  presionit nga gjuha dhe cheeks, dhe ka një vonesë në zhvillimin e
  mandibula;
 • zakone të këqija te fëmijët - gjiri gishtat, gjuhën, duart dhe përdorimit të zgjatur të biberona (më shumë se 1-1,5 vjet);
 • Largimi i hershëm i dhëmbëve të qumështit;
 • Madhësia dhëmb mospërputhje (i madh) dhe nofulla;
 • shkelje e hormoneve tiroide. • interdigitation i gabuar ose mungesa e kontaktit në mes ushqimit
  masticated dobët dhe jo të përpunuara siç duhet. Kjo
  çon tek sëmundje të ndryshme të organeve të brendshme.

  I gabuar
  kafshoj mund të shkaktojë jo vetëm një shkelje të të folurit,
  por edhe të lehtësojë dhimbje koke të shpeshta, sëmundjet e veshit, hundë-fyt,
  sëmundjet e stomakut dhe kështu on.
  d.


  Si për të diagnostikuar dhe trajtuar malocclusion

  Nëse
  Dyshoni në malocclusion, konsultohuni
  në Ortodont. Mjeku do të shqyrtojë dhe të përshkruajnë shikimin
  X-ray e të dyja nofullat. Dhe në të njëjtën ditë mund të fillojnë
  për të korrigjuar malocclusion.

  Treat anomali kafshoj nuk është kurrë tepër vonë, por ju duhet të mbani mend se më shpejt ju filloni trajtimin, më të mirë.

  Malocclusion mund të korrigjohet duke përdorur s'emnyeh ose pajisje fikse. Nga pajisje të lëvizshëm përfshijnë të gjitha llojet e targave, kondensator dhe kështu me radhë E., To fikse -. Formatimin e teksteve.

  Braces
  janë metalike ose qeramike pllaka që
  forcuar në dhëmbë (jashtë apo brenda). Ata janë të bashkuar nga një të veçantë
  vonesë prej metali që ofron presion uniforme mbi dhëmbë
  dhe kthen ato në pozicionin e duhur. Të njëjtin rol
  pllaka tradicionale. Të gjitha këto mjete nuk mund vetëm
  pickim i saktë, por vënë gjithashtu në vend dhëmbët shtrembër.

  Pajisjet më të fundit parandalimit - trajnerët -
  ndikojnë në muskujt e rajonit Maksilofaciale dhe gjuhës. Ata
  përdoret në fëmijë 7-10 vjeç. Këto pajisje mund të stimulojë ose
  Rritja e ngadaltë e nofullës, ndryshoni gjerësinë dhe formën e qiellit nofull,
  lehtësimin e shtrirjes së dhëmbëve gjatë shpërthimit të tyre. Kjo pajisje
  nuk kërkon orën veshur, baby vesh atë vetëm natën
  dhe nuk ndihet komplekset për shkak të shkeljes së të folurit dhe pamjen.
  Informacion nga neni "malocclusion".