Pamposhtur dhe legjendar


 • Në tregime të detit
 • Miti 1. mjekësisë zyrtare është e pafuqishme kundër ekzemë
 • Miti 2. Ekzemë prek vetëm njerëzit ambicioze me cilësitë e një lideri
 • Miti 3. Ultraviolet heq përkeqësimin
 • Miti 4. ekzemë mund të trajtohet me dietë dhe vitamina
 • Miti 5. Ekzemë ujin e detit Trajtohen
 • Kjo është e ndryshme
 • Burrat në Zi

  Në tregime të detit

  Sot, pacientët e varfër ekzemë nganjëherë bie një rrjedhë procedura, medikamente dhe rekomandimet padashur fillojnë të besojnë aforizëm famshme: "Nëse nga ndonjë sëmundje të veçantë ofroi një shumë të holla, kështu që është e pashërueshme." Me sa duket, ne do të fillojnë.

  Miti 1. mjekësisë zyrtare është e pafuqishme kundër ekzemë

  Fakt: Edhe pse ekzemë nuk është i mundur, mjeku me përvojë tani mund të sigurtë të siguroj pacientin që edhe në më të rënda, rastet kronike ata mund të mbajnë sëmundjen në një zinxhir.

  Ekzemë akute pa trajtim është 2-3 muaj, nëse nuk hyjnë subakut. Subakut shkon paperpunuar për 6. Përveç nëse bëhet kronik, i cili nuk do të shkojnë larg ndonjëherë. Program trajtimi mund të jetë individ i vetëm.

  Nëse mjeku nuk është i interesuar në tiparet e dietë, mënyrën e jetesës, si dhe situatën tuaj familjare dhe rekomandimeve standarde të shërbimeve të kufizuara, më mirë të duken më profesionale.


  Miti 2. Ekzemë prek vetëm njerëzit ambicioze me cilësitë e një lideri

  Fact: ekzemë ndodh në njerëz të të gjitha llojet e personalitetit. Edhe pse rreziku sidomos ato me ekzemë vuajnë disa nga paraardhësit. Edhe pse nuk është e nevojshme për të injoruar faktorët e tjerë.

  Më të ekzemë zgjedh gratë e reja janë të shqetësuar në punë, dhe pas një ditë e vështirë të detyruar të zgjidhë shumë probleme në shtëpi. Stresi dhe kontakt të shpeshtë të lëkurës me produkte të pastrimit të shtëpisë - shkakton forta. Megjithatë, në meshkuj shkakton për ndodhjen e ekzemë shumë të shkurtër.

  Dream shkencëtarët - për të zhvilluar teste për sensibilitet ndaj sëmundjeve. Megjithatë, hulumtimet në këtë fushë ende nuk ka lëvizur përtej eksperimentimi.

  Sëmundja nuk është ngjitëse, pavarësisht nga pamja unaesthetic e pacientëve në akute.

  Miti 3. Ultraviolet heq përkeqësimin

  Fact: rrezatim ultravjollcë në të vërtetë akoma shumë i përdorur gjerësisht. Sot ajo nuk është e aplikueshme.

  Në përgjithësi, terapi fizike është vetëm efektiv për ekzemë të rënda kronike. Në subakut akut ose të aplikimit të saj mund të preferojnë për të shmangur. Kur "vparivayut" në të gjitha rastet pa dallim, kjo ka kuptim për të menduar në lidhje me ndryshimin klinikë dhe mjeku.

  Nuk metodat ende nuk janë në gjendje për të zëvendësuar terapi të drogës ointments corticosteroid dhe antihistamines sistemike.

  Më në fund ju mund të bëni pa nëse i jashtëm do të thotë që ju të vini të saktë.

  Mjetet juridike popullore lloji i fletë lakër ose sapun padobishme.

  Ata vetëm përkeqësojnë sëmundjen.

  Miti 4. ekzemë mund të trajtohet me dietë dhe vitamina

  Në fakt, dietë nuk kurë, ajo vetëm eliminon një nga provokatorë sulmeve të mëtejshme alergeneve ushqim. Në çdo ata vetë, kështu që ajo është testuar për të gjitha alergeneve dhe të zhvillojnë programin tuaj të ushqyerit.

  Por terapi intensive vitaminë në ekzemë akut dhe subakut mund edhe të jetë i rrezikshëm: vetë vitamina janë në gjendje për të shkaktuar alergji.

  Kjo është veçanërisht e vërtetë e vitaminave B, duke përfshirë B12.

  Sigurt dhe madje dobishëm në ekzema vetëm vitaminë C, ajo eshte material për sintezën e kortikosteroide. Vitamina të tjera janë treguar vetëm në ekzemë kronike.

  Miti 5. Ekzemë ujin e detit trajtohen

  Fact: climatotherapy është efektive vetëm në dermatit atopic. Dhe deri tani si ekzemë ... Useful vetë të pushuar nga stresi dhe ankthi.

  Kjo është e ndryshme

  Dallojë akute, subakut dhe ekzemë kronike të lehtë, edhe në qoftë se jeni duke përjetuar atë për herë të parë.

  Akute, karakteristika: skuqje intensive, ënjtje të zonës së prekur (të nxehtë në të prekur), formimin e flluska oozing.

  Subakut, nënshkruan të gjitha shenjat e ekzemë akute zbutura, por në vend të lëkurës plagë trashet.

  Kronike, shenjat, lezione të lëkurës në thickened dhe i mbuluar me luspa. Në prekjen e ngjyrës thatë nuk është aq e ndritshme.

  Akute, moti: Nëse një gjysmë apo dy muaj nuk ka shërim ndodh, ekzemë shkon në fazën subakut.

  Pikëpamje subakut: Nëse shërim nuk mund të ndodhë, pas rreth gjashtë muajsh procesi bëhet fazë kronike.

  Pikëpamje kronike: Si emri nënkupton, trajtohet, kjo formë e ekzemë mund të ndodhë një kohë të pacaktuar.

  Burrat në Zi

  Fakti interesant: ekzemë shpesh prek njerëzit që veshin çorape të zeza ose stockings.

  Ajo rezulton se pjesa më e madhe bojë të zezë është e parafenilendiamin - alergjen të fortë. Por dijeni këtë mjekët e vjetër dhe me përvojë - nga praktikat e tyre apo shkencëtarëve të rinj të cilët janë të përkthyera në udhëzues rus Fitzpatrick.

  Informacion nga artikullin "Invincible dhe legjendar."