Nemenstrualnoho gjakderdhje


 • Gjakderdhje në mes të ciklit
 • Izolimi në mes të ciklit
 • Arsyet për shkarkimin në mes të ciklit

 • Gjakderdhje në mes të ciklit

  Gjakderdhje në mes të ciklit të mund të përkufizohet si mitrës fortë apo gjakderdhje vaginale që ndodh midis periudhave apo para datës së pritshme. Gjithashtu, ajo është e njohur si gjakderdhje intermenstrual apo gjakderdhje vaginale midis periudhave menstruale.

  Gjakderdhje Intermenstrual zakonisht ndodh në 10-16 ditë pas periudhën e fundit menstrual. Kjo gjakderdhje delikate që zgjat 12-72 orë. Nëse gjakderdhja rritet me kohë, ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj dhe të kalojë testin e kërkuar.  Gjakderdhje në mes të ciklit është vërejtur në pothuajse 30% e femrave dhe është konsideruar mjaft normale. Rritja e papritur dhe nivelet e rënie estrogjenit gjatë ovulacionit zvogëlon endometrium (shtresa e qelizave që rreshtuan në mitër), e cila shkakton gjakderdhje. Ky fenomen është normale dhe korrigjimi i tij gruaja e përshkruajnë shtojcave që përmbajnë estrogjenit (hormon femra) e cila ju lejon për të rregulluar nivelin e hormoneve. Shkaku më i zakonshëm i gjakderdhje në mes të ciklit të femrave të shëndetshme - pika të mprehtë në nivelet e estrogjenit në trup. Gjakderdhje Intermenstrual gjithashtu ndodh në gratë me çrregullime të sistemit urogjenital, në këtë rast gjakderdhja është më intensive.


  Ka dy lloje kryesore të gjakderdhjes ciklin mes:

 • intermenstrual gjakderdhje - gjakderdhje midis dy periudhave menstruale.
 • Metrorrhagia - i fortë gjakderdhje aciklik mitrës.
 • Mundur shkakton shkarkimin intermenstrual:

 • Hormonal ndryshon trupin
 • Nivelet e ulëta të hormoneve tiroide
 • Abort
 • Prania e pajisjes intrauterine
 • Filloni apo të ndaluar marrjen e kontraceptivëve oral
 • Filloni ose ndaloni marrjen e shtesave që përmbajnë estrogjen
 • Procedura gjinekologjike, të tilla si djegurit së mitrës
 • Duke marrë disa lloje të ilaçeve
 • Infeksion vaginal ose trauma vaginal
 • Stres
 • Kur gjakderdhje ciklin në mes, mjekët rekomandojnë shumë pushim dhe për të shmangur stresin.

  Nëse gjakderdhje shkaktohet nga nje semundje ose crregullim, porosis trajtimin e duhur e sëmundjes ose çrregullimit.


  Izolimi në mes të ciklit

  Diktim të vogël (që nuk kërkojnë përdorimin e produkteve të higjienës femërore) mund të shfaqen në mes të ciklit. Në këtë rast, vagina është ndarë një sasi të vogël të gjakut që është vetëm e dukshme në letër higjienike. Këto lavanderi Alokimi pista, mukusit është ngjyrë kafe rozë e çelët ose të kuqe.

  Izolimi në mes të ciklit atje për 10-14 ditë para menstruacioneve dhe konsiderohen krejtësisht normale. Izolimi në mes të ciklit ndodh gjatë ovulacionit dhe tregon se vezë e gatshme për fekondim, e cila është në të vërtetë një shenjë e pjellorisë.

  Këto përzgjedhje ovulyatsyonnyy (nganjëherë referuar si një përzgjedhje në mes të ciklit) ndihmon të përcaktojë kohën e saktë të ovulacionit dhe shtatzënisë për të planifikuar.


  Arsyet për shkarkimin në mes të ciklit

  Shkaqet e mundshme të kryer në mes të ciklit:

 • Nga vezës nga folikuli është i shoqëruar me gjakderdhje, dhe që të marrë formën e shkarkimit.
 • Gjatë ovulimit ne trup rrit nivelet e estrogjenit, i cili stimulon rreshtim refuzimin mitrës në formën e shkarkimit.
 • Disa ilaçe ndikojnë në ciklin menstrual dhe të shkaktojë zgjedhjen në mes të ciklit.
 • Infeksionet e vaginës ose në qafën e mitrës.
 • Prania e pajisjes intrauterine gjithashtu mund të shkaktojë shkarkimin në mes të ciklit.

 • Aktiviteti i ulët i gjëndrës tiroide.
 • Sëmundje serioze si kanceri gjithashtu mund të shkaktojë shkarkimin në mes të ciklit.
 • Pranimi i pilula kontraceptive.
 • Fibroids dhe polyps e mitrës dhe të shkaktojë zgjedhjen në mes të ciklit.
 • Informacion nga artikullin "mizhmenstrualnikrovotechi"

  ong Diskutoni në komunitet