Mungesa e valvulës të aortës


 • Simptomat aortalnyynedostatnosti
 • Diagnoza
 • Metodat e trajtimit të pamjaftueshmërisë aortës valvula

 • Aorta - anije më e madhe e trupit të njeriut vjen nga barkushe të majtë. Është gjaku arterial nga zemra nën presion të lartë, e pajisur me tkurrje të fuqishme e muskujve të barkushe të majtë, e ndjekur nga sistemet e arterieve të mëdha dhe të vogla dhe arteriolat gjak i pasur oxygenated arrin çdo qelizë të trupit. Në fazën sistollë zemra pompon gjak në aortë dhe për të pushuar në ventricular diastole fazën kur presioni në ulje majtë barkushe, gjaku nuk është kthyer në zgavrën e barkushe në hyrje të aortës është valvula aortic.

  Ai përbëhet nga tre valvulave deje.


  Simptomat aortalnyynedostatnosti

  Në valvul të ndryshme me valvul aortic mund të bëj shuk, trash, dhe vrimë nga barkushe të majtë në të aortës nuk mbyllet plotësisht. Nuk është një rrjedhë e kundërt e gjakut nga aortës në barkushe - ka pamjaftueshmëri aortic valvul. Një shumë shtesë prej gjakut të hyjnë në barkushe të majtë, forcat e muskujve ventricular të veprojë me forcë më të madhe. Kjo muskujve është hypertrophic, trashet. Barkushe të majtë të fuqishme aq sa mund të kompensojë për këtë gjendje. Megjithatë, me kalimin e kohë e muskujve është shtrirë, reduktimi forcë bie dhe ka dështim të zemrës.


  Sufferers pacientët pamjaftueshmërisë aortic ankuar gjatë. Si të sëmundjes shfaqen palpitations, gulçim. Dhimbje në zemër janë zakonisht fasha karakter. Për shkak të përkeqësimit të furnizimit me gjak të shfaqen marrje mendsh, të fikët. Që prej ardhjes së pacientëve ankesave me pamjaftueshmëri të aortës pa kirurgji të jetojnë 3-5 vjet. Pacienti zakonisht zbehtë e lëkurës. Në dekompensimi ngjyrë bëhet ngjyrë ashy. Qafë mund të shihet ngrirë karotideve. Ajo që quhet "karotid dance" mund të jetë një simptomë Musso - ritmike lëkundje kokën e tij në sync me pulsin.


  Diagnoza

  Nëse jeni duke dëgjuar shushurimë diastolik mbi aortës, e cila ndodh kur rrjedhja e kundërt e gjakut nga aortës në barkushe të majtë nëpër vrima në valvulave. Kufiri i sipërm i presionit të gjakut rritet dhe bie kufirin edhe më të ulët në zero. Në X-ray përcaktuar një rritje të barkushe të majtë, zgjerimit të aortës. Në elektrokardiogramë janë shenja të rritjes së ventrikulit të majtë. Kur studim echocardiographic jemi zgjerimin e aortës, të aortës valvulave vulë valvul, mbrapa rrjedhjen e gjakut nga aortës në barkushe të majtë, të përcaktuar shkallën e dëmtimit valvul.


  Metodat e trajtimit të pamjaftueshmërisë aortës valvula

  Trajtim të drogës e pamjaftueshmërisë aortic valvul fjala për trajtimin e sëmundjes themelore, në qoftë se ajo është zbuluar në kohë. Në fazat e mëvonshme të këtij trajtimin e dështimit të zemrës.

  Trajtimi kirurgjik i pamjaftueshmërisë aortës. Nëse valvul aortic nehrubi humbjen, plastike aortic valvul e mundur. Ajo përdor një shumëllojshmëri të teknikave. Megjithatë, një operacione të tilla me rrezik të lartë përsëritet aortalnyynedostatnosti dhe ka një nevojë për reoperation. Për shkak se shumica e pacientëve me këtë sëmundje të zemrës është e rekomanduar për valvul proteza aortës.

  Informacion nga artikullin "stenozë dhe pamjaftueshmërisë aortic"