Neuroses


 • Çfarë është ajo?
 • Çfarë është
 • Çfarë nëse kjo ndodh
 • Diagnoza: neurozë
 • Trajtimi i neurozë

 • Çfarë është ajo?

  Neurozë - një grup i madh i sëmundjeve të mendjes.
  Përbashkët për të gjithë ata është se ndërsa nuk ka dëmtime organike të trurit. Për neuroza as moshë e as kufij të seksit.


  Çfarë është

  Një kusht i detyrueshëm për shfaqjen e neurozë është një situatë stresues. Nuk është e nevojshme që ju keni si rezultat i fatkeqësisë patjetër do të merrni një çrregullim mendor, por shkalla e stabilitetit të sistemit nervor në të gjithë njerëzit shumë të ndryshme. Një ekspozimi i zgjatur i vazhdueshëm në zhvillimin stresues e neurozë e garantuar praktikisht edhe personalisht tradicionalisht shumë të shëndetshme.

  Pra neurozë lind nga ndikimet stresuese. Në fakt, shkaku i neurozë është një realitet i mprehtë mospërputhje e asaj që duan njerëzit. Sëmundja zhvillohet gradualisht, ndërsa ajo mund të shërohet plotësisht nëse hiqet shkaku i stresit të vazhdueshëm. Trashëgim mund gjithashtu të luajnë një rol në zhvillimin e neurozë. Neurozë njerëz më shumë të ngjarë me ankth, karakter të dyshimtë.


  Çfarë nëse kjo ndodh

  Para së gjithash, neuroses ashtuquajturi sindromi asthenic zbuluar dhe përfshin simptomat e lodhjes, lodhje e proceseve nervore dhe mendore shpesh kanë mosfunksionim autonom (djersitje, palpitations) dhe çrregullime të gjumit.


  Nën neuroza të izoluara krizë nervash, neurozë e frikës (fobi shumë) neurozë histerike dhe çrregullim ngulët-maniakal. Histerike neurozë - jep një tablo të gjallë dhe të larmishme. Mund të ketë episode të konfiskimeve - duhet të dallohen ato nga konfiskimet epileptik - një gjendje krejtësisht të ndryshme, probleme të lëvizshme (astazyy dhe abazyy), shurdhim histerike, verbëri, çrregullim fjalim episode (heshtje) dhe çrregullime të tjera të sistemit nervor. Kjo përvojë qartë personi demonstrative, një njeri madje mund të simulojnë rënien, por rrallë merr lëndime.

  Megjithatë, kurrë nuk nënvlerësojnë rrezikun e simptomave të tilla si njerëz nuk mund të kuptojnë se verbëria e tij të tilla si ecje ose çrregullim nuk është e vërtetë.

  Për fëmijët histerike pamjen më karakteristike të urinim i pavullnetshëm, stuttering, anoreksi (neveri patologjike për ushqim). Duke neurozë mund të bashkohet depresion, shpesh edhe pas kauzës së neurozë gjetur dhe eliminuar, një person mund të jetë ende një lloj i problemit "imazhit mendor", e cila e bën të pamundur për të kuruar plotësisht gjendjen neurotike.


  Diagnoza: neurozë

  Diagnoza e neurozë është i bazuar në intervistat me njeriun dhe familjen e tij. Si rregull, zbulimin asthenic sindromi është e lehtë. Pyetje mëtutjeshëm i pacientit për të përcaktuar formën specifike të neurozë. Metodat shtesë të hulumtimit mund të kërkojë praninë e çrregullimeve organike ose neurozë histerike me simptomat e verbërisë, shkelje e ecje, etj


  Trajtimi i neurozë

  Metoda më e mirë e trajtimit të neurozë në fazën e zhvillimit është për të hequr faktorin që e ka shkaktuar sëmundjen. Nëse kjo nuk është e mundur, kanë mbështetjen e psikoanalizës. Në rastin e neurozë "vjetër" kur ndikimi fillestar traumatik nuk mund edhe të jetë e vërtetë, përsëri duke ndihmuar psikoanalizën, hipnozë, ilaçe (qetësuesit), metodat e ndryshme të fizioterapi. Ka një shumëllojshmëri e metodave të psikoanalizës. Ata ishin shpikur shkolla të shumta psikologjike, dhe duhet të zbatohet në bazë të secilit rast individual. Trajtimi i të njëjtit neurozë ndryshon në varësi të nivelit social, kulturor dhe intelektual të pacientit.

  Përveç kësaj, roli i luajtur nga ana e gjinisë dhe moshës së pacientit.