Neurozë navyazlyvyh shtetet fëmijë


 • Shkaqet e Ankthi
 • Përballja me ankth

 • Shkaqet e Ankthi

  Shpesh një neurozë zhvillohet në fëmijët edukimi i të cilave është i diskutueshëm. Me të njëjtën vepër, ai mund të merrni të sanksioneve ose stimuj - në varësi të disponimin e një të rrituri. Kur nëna ime një humor të mirë, ajo erdhi në shtëpi nga puna, i tha: "Le të largojë shpejt lodra dhe shëtitje go'll, akullore poyimo!" Në qoftë se ajo ka një humor të keq, ajo pounces në pragun e një fëmije, "Unë isha i lodhur si një qen, në ju janë të shpërndara në të gjitha! "Fëmija është i vështirë për të zhvilluar modelet e sjelljes. Ai nuk mund ta kuptojnë se miratojë, dhe nuk është e rëndësishme të rriturit.

  E njëjta gjë ndodh në familje ku gjyshja fëmijë jashtëzakonisht pampered, babai u përpjekur masa të vështirë "për të sjellë një njeri i vërtetë," nëna e tij e merr kujdesin e "zhvillimit të harmonishëm të personalitetit", zvarritje një fëmijë në qarqet.

  Paparashikueshmëria e situatës - se shkaku më i zakonshëm i ankthit. Përpjekjet për të parashikojnë se çfarë do të ndodhë, e bën të besoj në ogure, trillime e tyre vet ("Nëse makina e parë që kalojnë nëpër rrugë, që të jetë e drejtë, nëna ime nuk do të betohen sot, dhe nëse errët ..."). Rritja e ankth "në fëmijët është shpesh në familjet që kanë një sekret. Për shembull, prindërit në procesin e divorcit, por të fshehur atë nga të fëmijës, duke mbështetur çdo qëndrim tjetër mjaft i saktë, ose fëmija është duke folur për sëmundjen e rëndë të dikujt të ngushtë.


  Në çdo rast, fëmija ndihet atmosferë shtypëse në familje zakonisht e kuptojnë se kjo nuk është diçka e thënë të jetë e shqetësuar për mirëqenien e ardhshëm të familjes dhe të vetët.

  Obsession mund të shfaqen në sferën emocionale (frika obsesive) në të menduarit në fushën e lëvizjes (ritualeve pandreqshëm). Kombinime të ndryshme iavyazchivostey tregon në fusha të ndryshme. Kombinon të gjitha mani sëmurë qëndrim kritik ndaj tyre, mungesa e të kuptuarit të përmbajtjes psikologjik të përpjekjeve të tij të kota për të përballuar me ta. Kuptimi frikën pabazuar, marrëzi mendime ndërhyrëse, ritualeve absurditetin, pacienti është duke luftuar me ta, por luftë më intensive, më shumë ankth, më e theksuar shfaqje e tyre.


  Përballja me ankth

  Për të përballuar me ankth, fëmijë - shpesh në një nivel të pandërgjegjshme - formon ritualet, kuptimin e të cilave ai nuk e kupton dhe nuk mund të shpjegojë për të rriturit. Terapist mund të ndihmojë ata të kuptojnë.

  Ritualet mund të shoqërohet me agresion të drejtuar ndaj vetes (autoaggression). Këto përfshijnë: hryzinnya gozhdë pokruchivanie dhe duke tërhequr flokët, burrs bluarje, rozdryapuvannya dhe kruarje e lëkurës, cik ashpër, të lehta dhe jo shumë të grushta që të vënë veten e tyre dhe veprime të tjera të ngjashme. Pra, si një fëmijë do të avancojë ndëshkuar veten. Ai në mënyrë të pandërgjegjshme duke shpresuar se pas kësaj fatit (Zot, Zot, Natyra, Case) do të jetë më i dhembshur, të gjithë do të përfundojë mirë (pak problem do të zgjidhet në kontroll, jo huliganëve marinë, nëna ime nuk kanë vërejtur thyer filxhan dhe kështu me radhë.

  p.).

  Ritualet e tjera mund të jetë i lidhur me përpjekjet për t'u përballur me ankthin e pacientëve, duke demonstruar forcën e tij. Fëmijët në mënyrë të pandërgjegjshme duke u përpjekur të trembë rrezik të kapërcyer atë. Këto rituale janë splevyvaniya obsesiv, otmahivaniya, jerking kokën e tij, përgjimi në objekte, dhe kështu me radhë. P.

  Ritualet e ardhshme e grupit të kombinojnë përpjekjet për të larguar ankthin e pacientit, duke shkaktuar një emocione të këndshme. Këto përfshijnë shuplaka ngulët e buzët, gjiri gjuhën, picking hundë, stroking veten e tij, zonat nganjëherë erotik, dhe më shumë.

  Ndonjëherë ritualet janë hapat herë lejuara pacienti për të përballuar me situata të vështira që çuan atë drejt suksesit.

  Ata dallohen nga një larmi të madhe dhe zakonisht palogjikë. Për shembull, një prej pacientëve tanë gjatë garave shkollore në drejtimin stumbled, por së pari arritur në vijën e finishit.

  Që atëherë ai padashur nuk pengohet vetëm gjatë ngjarjeve sportive, por edhe, për shembull, kur ka një provim kur kthehej vonë në shtëpi dhe pyesin, "A do të mallkoj apo jo?"

  Shpesh ajo është ritualet ndihmojë pacientët përballen me ide fikse apo frikën. Frika obsesive janë shumë të ndryshme. A. Zakharov (1998) beson se disa prej tyre (frika nga errësira, frika nga vetmia, frika nga hapësira të mbyllura) mund të shoqërohet me ankth, testuar fëmijë në utero dhe gjatë lindjes.

  Obsesione të ndryshme gjithashtu. Ata mund të jetë mjaft i parrezikshëm (mani popshtka mbani mend emrin e dikujt, bezdisshëm melodinë) dhe mund të shkaktojnë emocione shumë të forta, emocionet negative. Në fëmijët dhe të rinjtë në veçanti janë quajtur shpesh gjëra të çuditshme, mendimet, zakonisht përmbajtje seksuale (dëshirë obsesive për të betohem sharje, përfaqësojnë prindërit e tij gjatë raportit seksual, dhe kështu me radhë. N.).

  Përballja me manifestimet e çrregullim ngulët-maniakal mund të zbuloni vetëm shkaku i ankthit dhe ndoshta eliminuar atë. Luftimi simptomë pa kuptuar origjinën e saj dhe natyrën rrallë çon në një rezultat pozitiv, por nganjëherë keqësojë gjendjen e pacientit.

  Për shembull, kur një nënë është vazhdimisht obsmykuye fëmijë ha thonjtë në e tij ul ankthin në rritje, vetë-respekt.
  Shanset përballuar me "zakon i keq" kjo qasje pothuajse atje. Kjo është arsyeja pse shumë simptoma të pandreqshëm të vazhdojnë për vite me rradhë.