Pezmatim nervi i nervore fytyrës do të shëroj gjimnastikë dhe masazh


 • Mbani fytyrën
 • Fytyrës masazh - bëni vetë
 • Kur shëron buzëqeshje

 • Mbani fytyrën

  Pezmatim nervi i nervore fytyrës mund të kapur gripi çdo, trauma, hipotermi. Kjo prish funksionimin normal të muskujve të imitoj të fytyrës.

  Në trajtimin e mjekut, ju mund të përpiqet për të rivendosur nervore fytyrës trajtimet shtëpi të dëmtuara: masazh, ushtrimet dhe stilin e jetës.

  Para së gjithash, nuk mbiftohem. Në sezonin e ftohtë, të jetë i sigurt për të veshin një shall, kapelë, shall. Mbani fytyrën tuaj.

  Flisni ngadalë të jetë e mundur, kërkoni ndërsa shpallë në mënyrë të qartë dhe të saktë të gjitha letrat në fjalë dhe të shikojnë artikulimin, duke kërkuar në pasqyrë.  Hani vakte të vogla, të përpiqen për të përtyp dhe të sëmurë dhe anën e të shëndetshme.

  Pozicioni i kreu gjatë gjumit nuk ka rëndësi. Fle mbi kurrizin tuaj, në anën tuaj, në stomakun tuaj - si ju dëshironi.


  Fytyrës masazh - bëni vetë


  Një person i dobishëm vetë-masazh. A është 2 - 3 herë në ditë, duke qëndruar para një pasqyrë.

  Në një person të shëndetshëm, të vendosur në anën palme e gishtave deri më afër veshit. On paralizuar - mbrapa anë, gishtat poshtë, më të ngushtë në mjekër. Easy shtrirje muskujt të shëndetshme dhe poshtë dhe fytyrat anësore të muskujve të sëmurë dhe të paralizuar që të heqë mjekër tuaj.

  Mbyll sytë tuaj dhe shtytje qepallat gishtin e mesëm.


  Brenda një minute, lehtë stroking gishtat ndiqni muskujt rrethore të dy sytë. Healthy - nga top - jashtë - poshtë paralizuar - nga poshtë lart, nga hunda për vetullat.

  Këshilla e gishtat e indeksit të pushuar në krahët e hundës. Butësisht Stroking anë të shëndetshme drejt pjesën e poshtme, paralizuar - up.

  Gishtin e mesëm të vënë në një parti të shëndoshë në nosohubnuyu brazdë në paralizuar - nën buzën e poshtme. Muskujt shëndetshëm shtrëngojë poshtë në mjekër, i paralizuar - nga mjekër në hulli nasolabial.

  Lëvizjet rrethore e indeksit dhe gishtat e mesme të themeluara mbi mes të vetullave, e muskujve të shëndetshëm ndërrime poshtë për të midline, ulur ballë, paralizuar - deri në midline, duke ngritur një vetull.
  Kur shëron buzëqeshje

  Gjimnastikë mjekësore kryer 2 herë në ditë për 15 - 20 minuta, i ulur para një pasqyrë dhe duke u fokusuar të gjithë vëmendjen në pjesën e sëmurë të fytyrës. Muskujt e shëndetshme dorë shtytje dorë - muskujt të shëndetshme gjithmonë të zvarritet. Përsëriteni çdo ushtrimi 6 herë.

 • prymruzhtesya më fort për 10 sekonda.
 • Ngadalë, por me të madhe vetullat përpjekje nahmurte.
 • Qepallat maksimale ashensor dhe vetullat lart.
 • Krahët Seksioni hundë, ngadalë duke ngritur ato.
 • Vendosni gishtat tek krahët e hundës. Gjatë mbytje bëjnë rezistencë e lëvizjes së ajrit.
 • Buzëqeshje maksimal të gjerë, duke u përpjekur për të hapur dhëmbët anësore.
 • Mbaji buzët të mbyllura dhe shtrirje ato sa më shumë të jetë e mundur, duke thënë tingullin "i".

 • Thith, vijnë cheeks, të mbajë frymën tuaj për 10 sekonda.
 • Thith dhe nxjerr frymë nëpërmjet gojës së hapur tuaj, gjuhës kthese kashtë.
 • Bëni një lëvizje rrethore me gjuhën midis dhëmbëve, dhe muskujt Cheek.
 • Nëse për 6-7 muaj të pa rezultate, të presë më kuptim, ndryshe jo vetëm të humbur nervore, por edhe të muskujve. Muskujt e atrofizuar nuk mund të rivendoset. Nevojë operacion A doni brenda një viti nga data e pezmatim nervi. Ajo është projektuar mirë dhe shumë produktiv.

  Informacion nga nenet EN Aksenova "pezmatim nervi i nervore fytyrës. Ushtrime terapeutike dhe vetë-masazh me pezmatim nervi i nervore fytyrës. "