Pezmatim nervi dhe vizioni


 • Pse "të sëmurë" nervat optike
 • Si mund ta di pezmatim nervi optik
 • Luftuar për sytë

 • Pse "të sëmurë" nervat optike


  Pezmatim nervi - një inflamacion i nervore. Optike nervore - eshte nervore kryesor i syrit. Ajo drejtpërsëdrejti lidh trupin e trurit. Ajo është kaluar nëpër atë vazhdimisht marrë informacionin vizual.

  Shumë prej nesh përvoja ndoshta vet si një shembull apo të afërmit kishte për të dini se çfarë pezmatim nervi. Më të zakonshme janë pezmatim nervi i nervore fytyrës, nerva ndër brinjëve ose duart dhe sqetull. Çdokush që ka hasur ndonjëherë në jetën time me një sëmundje të tillë, e di se ajo është e lidhur me dhimbje jashtëzakonisht intensive.

  Për fat të mirë, optike pezmatim nervi nuk është rasti. Sëmundja zakonisht nuk shoqërohet me dhimbje (nerv optik nuk është i përshtatshëm për transferimin e "dhimbje" të informacionit). Por sëmundja ka simptoma të ndryshme.

  Siç e dimë, inflamacion shoqërohet gjithmonë nga një rënie në funksion që të ndezur. Në këtë rast, disa nga funksionet e saj do të humbasin të nervit optik. Dhe këto funksione - të transmetojë informacion në tru. Pra, nëse ata janë të thyer, truri rrjedhin "pasqyrë" të vuajnë. Prandaj, simptomë kryesor i optike pezmatim nervi - vizion të paqartë.

  Pezmatim nervi thirrje mund të jetë një sërë arsyesh.


  Kur patogjen i rëndë infeksioni mund të jetë një bakter ose virus (Staphylococcus, Pneumococcus, virusi i gripit, sifilizi, etj). Kjo bakteret apo viruset përhapur nëpër trup, rrënjë nervore në ose shell (bëj që mundet jo vetëm bakteret, por toksina e tyre) dhe të shkaktojë inflamacion.

  Duhet të theksohet se disa sëmundje të tilla si angina, mund të çojë në pezmatim nervi optik tërthorazi. Agjent dëshirore, duke shkaktuar dhimbje të fytit, nuk do të zbatohet. Megjithatë, bajamet përflakur dërgimin rrjedhjen masive të impulseve nervore në tru, dhe kjo rrjedhë mund "të fikur" sinjal, duke lëvizur nervin optik. Përveç kësaj, nerv optik mund të fillojnë të përgjigjen në mënyrë adekuate në rrjedhën kaotike e impulseve, duke shkaktuar ënjtje të shell të tij, që është, në fakt, ka filluar ndezjen.

  Përveç viruset dhe bakteret shkaktojnë pezmatim nervi mund të jetë çrregullimet e ndryshme metabolike (përdhes, diabet, etj), si dhe sëmundje sistemike (siç janë sëmundjet e gjakut, disa sëmundje të veshkave).


  Si mund ta di pezmatim nervi optik

  Siç është përmendur tashmë, simptomë kryesor i optike pezmatim nervi - vizion të paqartë. Ai zakonisht dhe vetëm. Foto shtrembëruar duket befasi, qartësi. Konturat e objekteve të paqartë. Shumë shpesh ekziston fenomeni i "vizion tuneli" (nuk ka vizion periferik, duket si kalon një tub të gjatë). Gjithashtu simptomë shumë karakteristikë e pezmatim nervi optik është humbja e perceptimit të një ngjyre (e renditjes i sulmit të papritur të verbëri ngjyra).

  Ndonjëherë përshkruar foto plotësuese të njolla të errëta, të rregulluar rastësisht në horizont. Për këto simptoma pezmatim nervi shumë të ngjashme me inflamacion të retinës (e retines). Megjithatë, në qoftë se retinitis tipik i papritur, rritja rrufe e simptomave si "rrufe" në mes "shëndetit të plotë", pastaj pezmatim nervi simptoma të rritet ngadalë, pothuajse gjithmonë brenda pak ditëve (jo orë). Në çdo rast, diagnoza finale mund të kërkoni një mjek pas ekzaminimit instrumental (fundus hulumtim).  Luftuar për sytë

  Optic pezmatim nervi - një sëmundje e rrezikshme që kërkon vetëm një qasje serioze.

  Trajtimi i përdor një grup të përbashkët të drogave të fuqishme anti-inflamator. Në radhë të parë - hormoneve në formën e pikave dhe ointments, në raste të rralla - injeksion. Përveç kësaj, e përdorur paracetamol, Efferalgan dhe të tjerët.

  Kjo është e madhe periudhës së rimëkëmbjes rëndësi. Kur inflamacion akut ka rënë, patologji në vend të përqëndrohet proceset rigjeneruese të fillojnë. Shpesh ata çojnë në formimin mbresë, dhe kjo, nga ana tjetër, do të bllokojë të gjitha ose lënduar "kanal komunikimi" (nervore optike). Për të mos formuar mbresë, në mënyrë aktive përdoret e ashtuquajtura "terapi absorbable", e cila është emërimi i një gamë të gjerë të vitaminave (sidomos ato nervore e nevojshme - Grupi B dhe PP) në formën e pikat dhe elektroforeza.

  Emërohet si vasodilating drogë (nëse enët e gjakut Dilated, kështu nervore krovopostachayetsya më mirë dhe kështu vdekja e qelizave dhe zëvendësimi i tyre nga mbresë nuk do të ndodhë).

  Gjerësisht autohaemotherapy të përdorura (të hyrë gjaku juaj marrë nga një venë, intramuskulare në vithe), megjithatë, ajo është më e efektshme në trajtimin me të njëjtat bakteriale - lezione viral.

  Nëse trajtimi është filluar me kohë dhe ka përfunduar në mënyrë të plotë, në shumicën e rasteve vizionit në syrin e prekur nuk mund të rivendosur (edhe pse nganjëherë kjo është një rënie e lehtë). Përndryshe (nëse trajtimi me vonesë) nuk mund të ndalet atrofi dhe, për fat të keq, mund të shkoni sy i verbër.  Informacion nga artikullin "pezmatim nervi optik."

  Diskutoni në komunitet