Profilaksia tetanosi urgjencës


 • Parandalimi Kur mbajtur emergjente e tetanusit
 • Kush dhe Sa është parandalimi emergjent i tetanusit
 • Komplikimet pas futjes së serumit

 • Profilaksia tetanosi urgjencës përfshin debridement me largimin e trupave të huaja dhe inde të vdekura dhe nëse është e nevojshme futjen e toksoid tetanozit dhe serum.


  Parandalimi Kur mbajtur emergjente e tetanusit

  Kryerja parandalimin e emergjencës duhet në:

 • Lëndimet me dëmtimin e lëkurës dhe mukozës;
 • morth dhe djeg shkallën e dytë, të tretë dhe të katërt;
 • abortin dhe lindjes fituar komunitet-;
 • gangrenë dhe nekroza e indeve;
 • ulcerat;
 • kafshon kafshëve.


 • Kush dhe Sa është parandalimi emergjent i tetanusit

  Për parandalimin e emergjencës tetanosi përdorur disa droga: toksoid tetanusit (Brenda vaksinës), toksoid e tetanusit dhe tetanusit imunoglobulinë. Dallimi në mes tyre është se toksoid tetanusit është një toksina hidhen tetanosi bakteriale, të cilat nuk e dëmtojnë trupin, por ajo ndihmon për të zhvilluar e nevojshme për t'u marrë me këtë çështje reale toksina. Imunoglobulina dhe Serum - është e gatshme për të luftuar toksina çështje. Kjo imunoglobulina më efektive dhe të sigurt si ajo është prodhuar nga gjaku dhe serum është trajtuar gjakun e kuajve.


  Ajo është gjithashtu efektive, por shpesh shkaktojnë alergji.

  Zgjedhja e drogës për parandalimin emergjente mbajtur në parimet e mëposhtme:

 • Nëse një person ka dokumente që tregojnë se ai ka marrë të gjitha vaksinimet e nevojshme, parandalimi emergjente është e nevojshme.
 • Kur ishte vaksinimet e fundit humbura rutinë administruara tetanosi toksoid.
 • Nëse ju keni humbur një ose më shumë vaksinimin primare (si një fëmijë) pastaj futi dhe toksoid, dhe imunoglobulina (ose serum)
 • Nëse fëmija është më pak se 5 muaj dhe nuk mund schepyly tetanosi, i futur vetëm imunoglobulinë ose serum
 • Nëse një person ka qenë më parë alergjik ndaj hirrë ose toksoid, ata nuk mund të hyjë.

 • Gratë shtatzëna në gjysmën e parë të shtatzënisë është i kundërindikuar hyjë ndonjë drogë kundër tetanozit në pjesën e dytë - vetëm serum ndaluar.
 • Para futjes së tetanozit sigurt për të kontrolluar nga sensibilitet të njeriut me to. Për këtë sasi të vogël të drogës është injektuar në lëkurë e parakrah dhe të shikojnë reagimin. Nëse zone skuqje diameter madh se 1 cm, serum mund të administrohet. Nëse çdo gjë është në rregull, një dozë pak më të lartë është injektuar nën lëkurë dhe gjithashtu shikoni në reagim. Vetëm nëse një person ndjen gjobë, ai futi të gjithë dozën e nevojshme.


  Komplikimet pas futjes së serumit

  Ndonjëherë pas futjes së serumit të ketë komplikime, më shpesh anaphylaxis dhe sëmundje serum. Të dy komplikime janë jashtëzakonisht të rrezikshme. Në këtë drejtim, secili vaksinohen nevojshme për të krijuar vëzhgim mjekësor për një orë pas vaksinimit. Kur simptomat e shokut nevojë urgjente për terapi antishock. Personat të cilët u prezantuan serum duhet të alarmuar në lidhje me nevojën për trajtim të menjëhershëm për ndihmë mjekësore në rast të ethe, kruajtje dhe pamjen e skuqje të lëkurës, dhimbje të përbashkët dhe simptomat e tjera të sëmundjes serum.

  Informacione nga artikullin "profilaksi tetanusit urgjencës"