Ndihma e parë në kafshimit shënoni


 • Vetë hequr shënoni
 • Parandalimi i tik-tak-bart encefalit

 • Vetë hequr shënoni

  Nëse vëreni simptomat e pacientit encefalit duhet të vendoset menjëherë në një spital të sëmundjeve ngjitëse për trajtim intensiv. Mbani në mend se probabiliteti i sëmundjes në tik-tak-bart virusin encefalit varet nga numri i thekshëm në "kafshimit" të shënoni (dmth, kohë gjatë së cilës mite u thithur në shtet), hiqni parazit vpyvshys është një masë urgjente.

  Nëse nuk ka asnjë mënyrë për të kërkuar ndihmë nga një qendër shëndetësore, ajo do të heqë të shënoni veten. Me shënoni vetë largimi është i nevojshëm për të vëzhguar udhëzimet e mëposhtme - fije të fortë, si të afërta me të shënoni feçkë lidhë një nyjë, tërheq shënoni, duke tërhequr atë.

  Lëvizjet e papritura nuk janë të lejuara.

  Nëse tërhequr shënoni shkëputur kokën e tij, e cila duket si njollë e zezë, vend thithje rubbed me pambuk ose një fashë të lagur në alkool, dhe pastaj të hiqet me një kokë gjilpërë sterile (calcined më parë në zjarr).

  Hiq shënoni duhet të bëhet me kujdes, nuk squeezing duart e trupit të tij, pasi kjo mund të shtrydhet përmbajtja mite bashku me patogjene në mëngjes. Është e rëndësishme të mos për të thyer kur ju hiqni shënoni - pjesa e mbetur e lëkurës mund të shkaktojë inflamacion dhe qelbëzim. Ajo është konsideruar vlerë se ndarja e kreut të procesit të infektimit tik-tak mund të vazhdojë, si në gjëndrat e pështymës dhe kanaleve ka një përqendrim të konsiderueshëm të encefalit virusit.


  Janë pa bazë disa rekomandime joserioz se largimi është e rekomanduar për të aplikuar më e mirë për të shënoni se thithur dressings pomadë ose përdorin zgjidhje të naftës. Pas heqjes shënoni, lëkura në thithje të saj trajtuar me tretësirë ​​të jodit apo alkoolit. Salcë zakonisht nuk është e nevojshme.

  Pas heqjes shënoni, është e nevojshme për të mbajtur atë për kërkime në kontaminimit natyrisht kjo mund të bëhet në spital infektiv sëmundjeve. Pas heqjes shënoni ajo duhet të vendoset në një shishe të vogël qelqi me kapak të shtrënguar dhe të vënë përsëri leshi pambuku lagur pak me ujë. Shishe duhet fort të mbuluar dhe ftoh.

  Nëse zonën tuaj nuk është i lumtur me encefalit, pa pritur për rezultatet e analizës së kontaktit shënoni pikë seroprofylaktyky encefalit. Parandalimi i urgjencës është kryer në 3 ditët e para (preferohet 1 ditë) ose imunoglobulinë yodantipirinom. Për të parandaluar shënoni-përballohen encefalit në fëmijët nën 14 vjet duke përdorur imunoglobulinë dhe fëmijët Anaferon.


  Parandalimi i tik-tak-bart encefalit

  Mbrojtje më efektive kundër tik-tak-përballohen encefalit është vaksinimi. Gjatë vizitës në habitatin e ticks duhet të veshin veshje dhe përdorim mbrojtëse repellents.

  Nëse shënoni thithje, ajo duhet të hiqet për studimin e tij mbi ndotjen e tik-tak-përballohen encefalit dhe infeksione të tjera duhet të kontaktoni spitalin e sëmundjeve infektive.

  Nëse një rezultat pozitiv i viktimës studimit hyrë imunoglobulinë kundër tik-tak-përballohen encefalit. Futja e tij në mënyrë më efektive brenda 1 dite pas shënoni thithje, 4 ditë pas kafshimit shënoni, ajo është kryer.

  Një nga arritjet më të fundit shkencore ishte krijimi i drogës shumë efektive antivirale quajtur yodantipirin. Yodantipirin mund ta shkatërroj encefalit virus brenda 12-24 orëve pas infeksionit (kafshimit shënoni).

  Nëse fëmijët kafshoj mite, me qëllim të parandalimit të emergjencës encefalit rekomandohet për përdorim në fëmijët doza Anaferon - nën 12 vjet: 1 tabletë 3 herë në ditë gjatë 12 viteve 2 tableta 3 herë në ditë që zgjat 21 ditë (periudha inkubacioni të shënoni-bart encefaliti) që parandalon sëmundje.

  Informacion nga artikullin "Për tik-tak-bart encefalit"