Lihorodka i rrezikshëm me sindrom renalPrevalenca e etheve

Ethet hemorragjike me sindromën renale (HLPS) në shumë rajone të Rusisë. Përshkrimi i parë i tij ishte bërë në 1935 në Lindjen e Largët, doli se ajo është e zakonshme në Moskë, Tula, Yaroslavl, Samara, rajoni Tver, Uralet. Sëmundja karakterizohet nga disfatës elektorale të enëve të gjakut të veshkave.

Infeksioni shkaktohet nga viruset hantavirusy lloj, ata janë bartës të pyjeve dhe fushë minj. Virusi çlirohet në mjedis me pështymë dhe feces të brejtësve, infeksion ndodh nga inhalimi i ajrit të kontaminuar me grimca të sekrecioneve të thata e minj, një rrugë të mundshme të infeksionit dhe të ushqimit - nëpërmjet ushqimit.Njerëzit janë mjaft të ndjeshëm ndaj sëmundjes, por për të tjerët një njeri i sëmurë nuk është e rrezikshme. Infeksion kaluara lë pas një imunitet të qëndrueshme gjatë gjithë jetës.


Zhvillimi i etheve hemorragjike me sindromën renale (HLPS)

Periudha e inkubacionit (agjent shkaktar nga marrja në manifestimin e saj të parë) është 7-46 ditë. Agjent shkaktar i etheve hemorragjike me sindrom renal (HLPS) ndikon në enët e gjakut. Si rezultat, rritjet e tyre pėrshkueshmėrisė, ka një mënyrë për të dalë nga plazma - Pjesa e lëngshme e gjakut - në indet përreth. Shumë e njëjtë gusteyut gjak, ndërprerë rënien e tij. Gjithnjë e vuajnë orenditë e veshkave, zhvillimin dështim akute renale, veshkave vozmozhet rentabilitet.


Përveç kësaj, reagimet tipike dhe të përbashkëta për pushtimin virus - temperaturë të lartë (ethe), dehje dhe të tjerët.

Sëmundja zakonisht fillon papritur me dhimbje koke akute dhe intensive kryesisht nadochnoyamkovi dhe zonat tokësore. Në të njëjtën kohë - për orë të tëra - e rrit temperaturën e trupit. Ajo shpejt arrin 38-40 ° C. deri në fund të ditës së parë, shumë pacientë vini re një rënie në mprehtësi vizuale. Ka edhe të përzier që erdhi për të vjella, hiccups shpesh shfaqet.

Temperatura është mbajtur për 3-5 ditë, pastaj gradualisht zvogëlohet, por nuk të përmirësuar gjendjen e pacientëve dhe anasjelltas.

Në këtë kohë në zhvillim sindromi veshkave karakterizohet nga dhimbje në rajonin e mesit dhe abdomen, sasi të ulëta të urinës, në raste të rënda mund anuria (mungesë të plotë të urinës).

Deri në fund të javës së dytë të vjella sëmundje ndalesa u zhdukur përsëri dhimbje dhe dhimbje të barkut, numri i urinës së përditshme mund të arrijë më shumë se 5 litra. Shko në periudhën e rimëkëmbjes zakonisht shënuar në javën e 4 të sëmundjes.


Si mund ta di ethet hemorragjike me sindrom renal (HLPS)

Në periudhën e parë të sëmundjes të dalluar ethet hemorragjike me sindrom renal (HLPS) mund të jetë e vështirë. Nga sëmundjet akute të frymëmarrjes mund të dallohen nga mungesa e ftohtë, kollë dhe simptoma të tjera të traktit të frymëmarrjes dhe infeksionet e zorrëve - shfaqjen fund të dhimbjeve të barkut dhe të vjella, e cila natyrisht zgjeruar vetëm sëmundje.Tipar kryesor diagnostikues - një rënie të mprehtë në sasinë e urinës dhe përkeqësimin e pacientit pas normalizimit të temperaturës trupore. Ajo është gjithashtu konfirmim i mundshëm laboratorik i diagnozën e etheve hemorragjike me sindromën renale (HLPS).


Ethet hemorragjike Luftimi me sindrom renale (HLPS)

Mjekimi kryhet nën kushtet e departamentit të infeksionit. Trajtim Designed inflamator, normalizimi i urinës. Jo përdorur drogë që rrisin e dëmtimit të veshkave.


Si për të mbrojtur veten

I mbyllur në masat për të mbrojtur kundër brejtësve ndërsa në natyrë. Pra, për të shmangur dendur e barit dhe furnizimet ushqimore duhet të ruhen në vende të paarritshme në minj dhe enë.

Informacion nga artikullin "ethe hemoragjike me sindrom renal (HLPS)»