Mos rri pranë fotokopjueseSëmundjet e frymëmarrjes, probleme të mushkërive dhe të zemrës ndodhin më shpesh. Si menduar më parë për të shkaktuar turbullira të tilla ishin aktivitet praktikisht pamjaftueshëm fizik dhe stresi që kanë qenë të gjatë se një fatkeqësi e kohës sonë. Por shkencëtarët amerikanë kanë hedhur poshtë këtë pikëpamje. Ata besojnë se shtysë e parë për zhvillimin e sëmundjeve të mushkërive dhe madje edhe sëmundje të tilla të tmerrshme të sistemit kardiovaskular si sulmi në zemër është kontaminimi i ajrit që e thithim. Sipas Profesor John Ayres të Universitetit të Birmingham, qytetet e pezullimit ajrit përbëhet nga grimca të vogla të fëlliqur dhe bloza, të cilat në sasi të mëdha në mushkëri dhe të shkaktojnë sëmundje nganjëherë fatale.

Për fat të keq, përmirësimin e gjendjes mjedisore në botë në të ardhmen e afërt nuk pritet, sepse e vetmja gjë që mund të bëjmë për veten e tyre - është e mundur për të shmangur duke ecur në rrugët kryesore, ku shumë automjete. Dhe në qoftë se ju keni për të, atëherë nuk do të shkojnë në buzë të trotuarit të autostradës, ku përqendrimi i ndotësve në ajër është shumë e madhe. Nëse ju pëlqen të drejtuar ose ngasin një biçikletë, ajo është më mirë për të bërë atë mirë larg nga rrugët.

Punonjësit inkurajohen të zgjedhin një punë zyre larg nga makina kopjo - sipas të njëjtave shkencëtarëve amerikanë, copier prodhon sasi të mëdha të komponimeve organike të paqëndrueshme të rrezikshme, të cilat gjithashtu përfundimisht vendosen në mushkëri.


Për maksimum neutralizoj efektet e dëmshme të ambientit për banorët e qyteteve të mëdha ajo është e rekomanduar që të keni bimë që ndihmojnë të pastruar ajrin.