Nuk është një prostatitis lehtë sëmundje


 • Prostatitis akute ose "Doktor, unë me të vërtetë lënduar!"
 • Prostatitis kronike ose një bashkim i padëshiruar

 • Prostatitis - është sëmundjet më të zakonshme të sistemit urogjenital njeriut. Siklet, dhimbje të pakëndshme, kruajtje, djegie njeri mund të privojë e gjumit dhe pjesës tjetër. Prostatitis mund të çojë në grindjet në familje, që dalin nga refuzimi i njeriut seksual për motive të panjohura për gratë, të cilat shpesh është shkaku i dhimbjeve në kontakt. E njëjta gjë mund të jetë stresi, depresioni, humor depresion. Prostatitis shpesh dikton kushtet e jetës që është i ulur për të shmangur dhimbjen.


  Nëse ju nuk merren me trajtimin e prostatitis, ai zhvillon në një formë kronike, dhe ajo tashmë është e promovon sëmundjet më të rënda të sistemit njeriun urogjenital. Treat Prostatitis është e nevojshme, dhe se procesi do të fillojë trajtimin më shpejt, aq më mirë.

  Ka 2 lloje të prostatitis: prostatitis akute dhe prostatitis kronike.


  Prostatitis akute ose "Doktor, unë me të vërtetë lënduar!"

  Kjo sëmundje e përshtatshme për t'u burrat e çdo grup moshe dhe racës. Prostatitis akute në shumicën e rasteve shfaqet papritmas, duke sjellë një dhimbje të mprehtë. Urinim të dhimbshme, dhimbje dhe djegie ndjesi në ijë, perineum dhe anusit, jashtëqitje e dhimbshme, ndjenja e presionit në perineum dhe rektumit mund të shkaktojë ethe, dehje, ethe, humbje e oreksit dhe të gjumit për të ndjehen njeri i sëmurë.


  Akut prostatitis nëse ajo nuk fillon me kohë të patrajtuara, mund të zhvillohet në trajtimin kronik prostatitis cila mund të jetë i gjatë dhe i ndërlikuar. Kur simptomat e prostatitis akute duhet menjëherë të konsultoheni me një urolog. Nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj, pasi kjo vetëm do të përkeqësojnë shëndetin.


  Prostatitis kronike ose një bashkim i padëshiruar


  Kronike prostatitis - një sëmundje e rrezikshme që nuk është e theksuar kështu simptoma sesa prostatitis akute. Prostatitis kronike është i rrezikshëm sepse në procesin inflamator mund të jenë të përfshirë në organet e tjera të sistemit urogjenital (fshikëzat seminale, epididymis, uretrës).

  Karakteristikat kryesore të prostatitis kronike është siklet në uretrës, urinim i shpeshtë, dhimbje në perineum dhe rektumit, abuzimi dhe dhimbje gjatë urinimit, ulur epsh (dëshira seksuale) dhe funksion ngrerë.

  Nëse një njeri vuan nga prostatitis, e jo në kohë ankese në urolog, pasojat mund të jenë sëmundje e tmerrshme për të. Abscesi i prostatës - inflamacion purulent i prostatës - një sëmundjeje të rëndë, rrezikshme. Kjo mund të jetë rezultat i prostatitis. Në këtë sëmundje temperatura e trupit rritet në 40 gradë. Dhimbje në perineum dhe anusit mund të bëjë urinim dhe jashtëqitje shumë e dhimbshme.

  Metoda kryesore e diagnozën e prostatitis është një prostatës hulumtim dixhital përmes anusit. Në këtë procedurë të pakëndshme, por e domosdoshme është duke marrë sekretimit të prostatës. Vetëm për diagnostikimin e saktë të prostatitis është urina e nevojshme dhe sekrecionet prostatic dhe ekzaminim i mëtejshëm i tyre në laborator.

  Prostatitis kronike pacienti mund të zhvillojë cystitis, inflamacion të testiseve dhe farës shtojca tyre. Këto komplikime më vonë mund të çojë në infertilitetit mashkullor, i cili është tepër i gjatë dhe trajtimi i vështirë.

  Për trajtimin prostatitis përdorur terapinë me antibiotikë, masazh të prostatës dhe fizioterapi.

  Nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj, pasi kjo mund të japë një rezultat negativ. Vetëm urolog kualifikuar është në gjendje për të vendosur diagnozë të saktë dhe trajtim. Cheers!

  Qendra Kombëtare për Riprodhimi Njeriut dhe Planifikimit Familjar. Telefon në Moskë (495) 942-51-54