Mos harroni të kërkoni këshilla nga gjyshja juajStudjuesit në Universitetin e Karolinës së Veriut (North Carolina State University) testuar një grup të të rriturve të rinj (17 për në 28 vjet) dhe një grup njerëzish të moshuar jetojnë jashtë shtëpi pleqsh (60-86 vjet) për të gjetur se si ata dhe të tjerët të përballen me vendimet e bazuara në karakteristikat vizuale propozuar për analizën e materialit. Një nga objektivat e pjesëmarrësve kërkohet për të zgjedhur nga një listë e opsionit më të përshtatshme për ekzistencën e strehimit.

"Nuk është aq e thjeshtë - tha një nga udhëheqësit e projektit profesorit të psikologjisë Thomas Hess (Thomas Hess). - Vendimi mbi pranueshmërinë për jetën apartament të subjekteve kërkohet shqyrtim të kujdesshëm të të gjitha opsionet.

Dhe kur ai erdhi për vendim jashtëzakonisht të vështirë dhe zgjidhje të balancuar, një grup i pjesëmarrësve të moshuar afrua më kritike zgjedhjen e strehimit. "

Kur është fjala për vendimet intuitive, të tilla si duke zgjedhur ushqime me parametra të panjohura të menysë janë të njëjta në të dy grupet. Dhe në qoftë se keni nevojë për shumë programe të sigurimit të jetës për të zgjedhur më të përshtatshme dhe fitimprurëse, të rinjtë gjejnë veten humbësit në jetë se sa për të parë.

Aktualisht, shkencëtarët vazhdojnë të kërkimit për të gjetur saktësisht se si kompleksiteti i informacionit ndikon në aftësinë e njerëzve të moshuar për të marrë vendime. Hulumtuesit shpresojnë që kjo njohuri do të ndihmojë të moshuarit për të vazhduar për të bërë vendime të drejta.