Mos më shkatërrojnë mushkonjë


 • Si funksionon?
 • Si për të trajtuar?
 • Si të merren?

 • Si funksionon?

  Nëse moti i ngrohtë person ka simptoma të gripit - dhimbje koke, ethe, kockat dhemb, disa vijnë në mendje për të fajësuar problemet e tyre ... mushkonjat. Ndërkohë, shkencëtarët besojnë se 70% e "gripit të verës", të shkaktuar nga japonezët, ose mushkonja, encefalit, e cila është transmetuar tek njerëzit nga kafshon mushkonjë.

  - Burimi i virusit - kafshëve të egra dhe zogjve dhe mushkonja, nasmoktavshys gjaku i tyre mund të transmetojnë virusin tek njeriu - thotë Akademia e Shkencave Mjekësore, Shef i Departamentit të Sëmundjeve Infektive, Universiteti i Mjekësisë, president i Shoqatës së pediatrisë të Basil Uchaikin.  Encefalit mushkonjë ka një kohë të gjatë, një kohë të gjatë ajo nuk është diagnostikuar. Specialistët e Institutit të Virologjisë. Ivanovo besoj se 50 vjet, shumë rusë kanë dhenve encefalit mushkonjë. Në gjakun e qytetarëve të grupmoshave të ndryshme janë gjetur antitrupa specifike se trupi prodhon për të mbrojtur kundër sëmundjeve.

  - Në territor evropian i sëmundjes zakonisht ndodh në të butë - thotë Basil Uchaikin. - Shumica e njerëzve mbajnë encefalit mushkonjë dhe nuk e di edhe për të. Kjo sëmundje e fshehtë, në disa raste, të shkaktojë komplikime të rënda - çrregullime të lëvizjes, parezë, paraliza, çrregullime të të folurit.


  Sipas statistikave, gjatë shpërthimit të encefalit mushkonjave, të cilat nganjëherë ndodhin në Lindjen e Largët, 10 vetë vdiqën në 100 pacientë.


  Si për të trajtuar?

  Pacienti është përshkruar pjesën tjetër krevat, duke pirë shumë lëngje dhe ushqim të pasuruar. Në raste të rënda, shtrimin në spital.


  Si të merren?

  Të fikët pas kafshon mushkonjë nuk është e nevojshme. "Healthy" mushkonjë mund të dallohen nga "infektuar". Ulur zakonshëm, duke mbajtur bark paralele në sipërfaqe, dhe pacientët - të heqë dorë prej saj. Por më i besuar shushunjë lufta metoda të testuar.

  Brendshem - fumigator, jashtë - Mushkonja rrjeta spiraleve Antykomaryn dhe krem ​​mbrojtëse.

  Mushkonja vendosur aktiv në njerëz djersitur - kështu nga një sëmundje e rrezikshme ju mund të mbrojë sapun të zakonshëm. Nëse ju gjeni që banojnë në bodrumin e shtëpisë swarms tuaja të mushkonjave - telefonatë urgjente në kanalizim. Ajo është e detyruar të marrë masa për shkatërrimin e tyre.

  Virusi encefalit mushkonjë i zbatueshëm vetëm në popullsi të mëdha të insekteve. Mushkonja të vetme, të tilla si aksidentalisht fluturoi në banesë, si përgjithësisht të sigurt.