Kujtim ynë i çmuarÇfarë kujtesës

Gjë e mrekullueshme është kujtesa jonë është e pakapshme. Nuk e tij nuk pomatsayesh erë, nuk mund të shohim ku është tek përgjojnë. Studimi i këtij fenomeni të natyrës, shkencëtarët zënë që nga kohra të lashta.

Fjalorë gjuhës ruse interpretojë konceptin si aftësia për të ruajtur dhe të luajë në mendjet e përvojës së mëparshme. Por ajo që është mendja si një manifestim të kujtesës? Shkencëtarët debatojnë mbi këtë temë duke qenë një kohë të gjatë.

Në nivelin e njohurive të tanishme shkencore, shumica e studiuesve ende lidh kujtesën tonë e biokimisë të qelizave. Në mbështetje të kësaj teorie sugjeron, dhe se zhvillimi i gjenetikës dhe biologjisë molekulare zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme të kuptuarit e mekanizmave të memories dhe shkaku shumë e dobësimit ose përforcimit.Ne tashmë e dimë se praktikisht të gjithë truri i përfshirë në formimin e kujtesës që ajo përfshin nënsistemet e ndryshme dhe parametrat dhe qelizat e caktuara të trurit të marrë informacion nga shumë burime dhe kohë për të ruajtur atë.

Ne gjithashtu e dimë se humbja e strukturave të trurit sjell dëmtim tjetër kujtim të ndodhë. Megjithatë shumë, shumë e lidhur me proceset e kujtesës për shkencën mbetet bosh.

Çuditërisht interesante për të gjithë këtë, thotë profesor Vladimir Naydin, një nga të bursave më të lartë, vetëm e di një shumë të kujtesës. Megjithatë, jo si e rëndësishme për zhvillimin e mëtejshëm të njohurive shkencore të asaj që po ndodh në qelizat përgjegjëse për lexuesit e saj të përgjithshëm ndoshta më e rëndësishme të dini se si të kthehen të humbur ose forcojnë një kujtesë të dobët dhe se kjo duhet të bëhet.


Kjo ishte tema kryesore e bisedës sonë.


Si një mjek mëson që kujtesën tonë

- Që do të thotë për të përcaktuar kujtesën e përdorur nga neuropsychologists?

- Për njerëzit shëndetësor ne nuk e dimë e të cilëve, kanë zhvilluar një pyetësor që të na lejojë të kuptojmë se kushtet e këqija mund të ndikojë në kujtesën e tyre nëse kjo është për shkak të sëmundjes së trurit, sëmundjet e tjera të moshës ose ndryshimeve të dallueshme në sjelljen e njeriut .

Statusi shumë memorie dhe shkaqet e shkeljeve të zbuluara gjatë intervistave personale Neuropsychologist me pacientin (të njëjtat teste, nga rruga, e përdorur për të përcaktuar aftësi për diploma të veçanta).Për të përcaktuar zhvlerësimin shkaqet e kujtesës duke përdorur metoda hardware (pajisje) - Doppler, kompjuter dhe rezonancë magnetike e trurit - ata zbulojnë thelbin e sëmundjes trurit, funksionin e trurit, të shqyrtojë strukturën e trurit.


Çfarë duhet të shikoni për

- Plagosje e rëndë kokë. Ajo shoqërohet pothuajse gjithmonë me dëmtim të kujtesës. Nga mendjet fshirë jo vetëm kohën e pranimit të përpjekje, por gjithçka që i parapriu dhe e ndjekur atë. Ky shtet është i njohur, quhet amnezi reaksionar.

Në një shembull, një njeri i cili pretendonte se ai ishte 21 vjet (në të vërtetë ajo ishte 26), duke studiuar në vitin e tretë në kolegj (në të vërtetë viti i tretë ka punuar) e ka harruar se ai u martua dhe u bë një baba.


Gradualisht, në rrjedhën e trajtimit atë shumë menduar. Por edhe pas shërimit njerëz të tillë më shumë memorie për jetën mbetet i dobët, i dëmtuar dhe shpesh shfaqet në ngjarjet nezapominanii përditshme ose të shoqëruar nga kujtime të rreme.


Age shkatërron kujtesën

Karakteristike, më e qëndrueshme rezulton kujtesën profesionale. Shtëpi dobësuar para. Arsyeja është psikologjik - është e lidhur direkt me shoqatë profesionale, dhe fiziologjikisht shpjegoi - ky lloj i kujtesës "i ruajtur" në frontin e pjesës ballore të trurit dhe gjakut ushqyer shumë më të mira (enët kjo zonë më të mira të ushqyerit), ndërsa për ashtuquajturi kujtim konsumator shpesh nënshtruar ndryshime përgjegjës stracheskim arterie vertebral.


Parimet e trajtimit të kujtesës

- Ju lutem na tregoni për metodat moderne të trajtimit të kujtesës!

- Ata janë zgjedhur për çdo pacient individualisht dhe varet thjesht në dëmtim shkaqet e kujtesës. Por këtu janë një grup klasik i drogës, medikamente dhe fizioterapi. Në të njëjtën kohë komponenti më i rëndësishëm i Rehabilitimit - Neuropsychologist përzgjedhjes për çdo pacient më i mirë Alternativa e kujtesës, disi të "tërhequr" gjurmët e kujtesës. Disa akute të përgjigjet për formën e saj vizual më të përshtatshme për sluhomovnoyi tjetër ose associative.

Në këtë artikull ne kemi lënë jashtë qëllimisht trajtim mjekësor të kujtesës si recetë të mundshme vetëm pas testeve dhe ekzaminimit mjeku.

Përzgjedhja e barnave kryhet individualisht.

Informacion nga artikullin "kujtesën e pacientit, ose a mund të trajtohet?"

Diskutoni komuniteteve:

  • Amnezi
  • Sklerozë