Pasojat e të pasurit një fëmijë me prapambetje mendore


 • Familje
 • Për familjen
 • Për martesë
 • Për Adresën nuk kanë fëmijë
 • Kujdesi për një fëmijë
 • Mbështetja sociale


 • Për familjen

  Lindja e fëmijës menjëherë shkakton një stuhi e ndjenjave në të gjithë anëtarët e familjes. Porsalindur pari gëzuar vëmendje në rritje. Me kalimin e kohës, situata është normale në shtrat, prindërit, fëmijët e tjerë, gjyshërit kthyen në punët e tyre të zakonshme dhe detyrave. Ne duhet të ndryshojmë familjen mënyrë që të gjithë kanë mësuar të jetojnë në një mënyrë të re. Megjithatë, në qoftë se një fëmijë ka prapambetje mendore, si në rastin tuaj, tensioni në familje rritet dhe të gjithë anëtarët e saj kanë nevojë për ndihmë për të miratuar një fëmijë, të kuptuar nevojat e tyre dhe kërkesat që janë vendosur në pamjen e saj të familjes si një e tërë.

  "Më kujtohet kur pediatër ynë na tha se sindromi Carmen Down, atëherë ne menjëherë pushtoi shumë emocione, dhe kemi pyetur veten shumë pyetje si:" Çfarë do të thotë saktësisht sindromën Down? Çfarë është Trisomy 21? "Këto pyetje dhe ndjenjat ne ndarë me shumë prindër, si një grup i përbërë mbështetje mezhdusemeynoy për prindërit të reja. U ndje një shkëputje nga jeta normale, nga marrëdhëniet familjare, nga kontaktet sociale. Ajo mori pak a shumë të gjatë periudhën e kohës që kjo zarubtsyuvalasya plagë.

  Lindja e një fëmijë me prapambetje mendore - kjo është asnjë arsye për familjen hequr dorë interesat e tyre sociale dhe profesionale.


  Ndonjëherë lindja e fëmijës në të nënës mund të jetë një ndjenjë e detyrë morale, duke e detyruar atë që të qëndrojnë në shtëpi dhe të kujdeset për fëmijën, të paaftë për të ardhur për të punuar. Por mund të thuhet se, si rregull, në foshnjëri, fëmijët me prapambetje mendore nuk kanë nevojë për më shumë vëmendje se të tjerët. Dhe në qoftë se nëna është e nevojshme apo nëse ajo dëshiron që të vazhdojë të punojë jashtë shtëpisë, atëherë ajo nuk duhet të jetë një arsye për të kënaq në të. Ajo mund të mbajë fëmijën e saj si çdo fëmijë tjetër në atë moshë në një grazhd '', ku ai do të jetë kujdesi i duhur, apo kujdeseni të besojë atë në ndonjë nga fqinjët.

  Është e rëndësishme që ndërsa çdo anëtar të familjes, si të jetë e mundur, vazhdoi të shkojë në lidhje me biznesin e tyre të përditshme.


  Në raste të tjera, mjeku merr muaj apo vite për të vendosur diagnozën e fëmijës. Në këtë situatë, ekipi familja vjen periudhë shumë të vështirë. Ne duhet të përpiqemi të shpeshta mjekësore konsultimit, të ekzaminimit dhe testet si pak shkelur jetën e zakonshme familjare, veçanërisht në qoftë se ju nuk keni fëmijë, të cilët mund të ndihen të privuar të vëmendjes. Kur, më në fund, një diagnozë e vonuar mendor janë të instaluar, të dy nga fillestare mësipërme prindërit reagimit shoku ndonjëherë ndjehen një lehtësim pasi kishte mësuar të vërtetën.

  Që atëherë tashmë të jetë në mënyrë specifike të ndihmojë fëmijën në zhvillimin e saj pa shigjetat mëtejshme dyshim dhe reflektim. Por kurrë nuk harrojmë se ky fëmijë - të pavlefshme - të tilla si një anëtar i familjes, si gjithë të tjerët, me të njëjta me pjesën tjetër, të drejtat dhe përgjegjësitë. Pra, ne kemi për të marrë atë në familje. Kur një fëmijë me prapambetje mendore merr të vjetër, ajo kërkon më shumë vëmendje, durim dhe mirëkuptim nga ana e çdo anëtar të familjes, pasi ajo është më shumë se zakonisht mëson aftësitë elementare. Tani është koha për të shkuar në shkollë, dhe prindërit duhet të gjejnë një vend të përshtatshëm në kolegjin tuaj të mbledhur të fëmijës në shkollë, ashtu si prindërit e fëmijëve të tjerë, të devijuar atë në shkollë ose në një derë të autobusit shkollor.
  Pasi të vërtetë të mësojnë të pranojnë fëmijën e tyre me aftësi të kufizuara ashtu siç është, reduktuar stresin. Për shumë prindër lindja e një fëmije me aftësi të kufizuara i dha të rritet në atë që këta prindër janë të kuptojmë më mirë veten e tyre, për të komunikuar më shumë me familjen; Fakti që ata kanë një dëshirë për ndihmë të ndërsjellë, ata ishin në gjendje për të vlerësuar njerëzit pa marrë parasysh aftësitë e tyre intelektuale apo sukses në jetë dhe për të përjetuar respektin më të madh për të gjithë njerëzit.  Për familjen

  Për të filluar me, familja - një familje, e jo një qendër trajtim.
  Disa prindër, të shtyrë nga një dëshirë të fortë për të kapërcyer paaftësinë e fëmijës, përveç detyrave të tyre të rregullta, imponojnë veten dhe familjet e tyre një shumë më shumë shqetësime në lidhje me trajtimin e tij.

  Kështu ata të dëmtojë jo vetëm interesat e tyre, por interesat e anëtarëve të tjerë të familjes. Ndonjëherë nëna ose babai i një fëmije me prapambetje mendore e ndjen se ky fëmijë si në qoftë se e zëvendësuar atë me familjen. Në fëmijët e tjerë përshtypja se ata nuk mund të shkoni për një shëtitje me miqtë, sepse "stërvitje" me një vëlla apo motër gjithmonë të marrë shumë kohë në to. Dhe ata papritmas fillojnë të ndjehen të pafuqishëm, duke parandaluar marrëdhëniet e tyre të duhur me fëmijën, i cili është fajtor si këtë ndjenjë. Cliff Cunningham në librin e tij "sindromin Down, futja për prindërit" thekson: "Ne nuk kemi parë përparim të dukshëm duke kryer stërvitje intensive, përveç se për prodhimin e sjelljeve specifike që kërkojnë këto klasa.

  Gjithashtu, ne nuk kemi takuar ku fëmija mbeti një aftësi të kufizuar gjatë gjithë jetës nëse nuk marrë stimulim të mjaftueshëm gjatë muajit të parë, ose në vitin e parë të jetës. "

  Në familjen jeta është e rëndësishme për të mbajtur një ekuilibër ndërmjet nevojës për të "stimuluar" (ushtrime, programet tonik) fëmijë me zhvillim të vonuar mendor dhe nevojat e përditshme të pjesës tjetër të familjes. Që fëmija fshij në disa klasa të veçanta, ai më shumë se do të kompensojë për një familje të lumtur dhe të ekuilibruar, ku dashuria e tij dhe për të kuptuar. "Shqetësimet e mia janë bërë djeg tepruar nëpërmjet të cilit unë nuk mund të edukuar plotësisht të ju si një person.

  Unë i thashë, "Ai ka nevojë për ju?!" Sigurisht, kam nevojë për ty! Por unë do të doja që ju të jenë të ndryshme, dhe kjo është shumë e vështirë, madje me të gjitha durimit tim. Unë nuk jam duke të të çojë për dore dhe për të mbajtur dorën tuaj në e tij, që të ju jap besimin, por për të mësuar ju që të ecin vetëm. Megjithatë, unë gjithmonë pretenduar se unë kam qenë i zënë ngushtë kur ndjeja kënaqësi vetëm atë që të tjerët nuk e kanë vënë re paaftësinë tuaj. "  Për martesë

  Lindja e një fëmije me aftësi të kufizuara nuk duhet të jetë një arsye për martesë divorc. Pavarësisht nga fakti që një fëmijë me marrëdhënie të vonuar mendor krijon tension mes tyre, por në qoftë se çift me të vërtetë e duan njëri-tjetrin dhe janë në gjendje të shprehin ndjenjat e tyre, pastaj, sigurisht, që kjo situatë më tej bashkuar ato dhe ata do të mbështesin njëri-tjetrin për të punuar së bashku kujdesen për të, të edukuar dhe për të ndihmuar fëmijën.

  Nëse këto marrëdhënie të dështojnë nëse ajo është e vështirë për të gjetur një gjuhë të përbashkët me njëri-tjetrin në qoftë se ata kanë pak kthehet dashuria në urrejtje, kur kriza kalon lehtësisht në pushim rezultati përfundimtar pas një fëmijë të diagnostikuar, që është arsyeja për divorc. Është më e lehtë për të justifikuar.  Për Adresën nuk kanë fëmijë

  Lindja e një fëmijë me prapambetje mendore nuk domosdoshmërisht do të thotë duke i dhënë deri në mënyrë që të ketë më shumë fëmijë. Megjithatë, relativisht shpesh, prindërit janë të gatshëm për ta bërë këtë. Në shumë raste, vendimi për të mos kenë më shumë fëmijë, të motivuara nga frika se shtatzënia i ardhshëm do të përsërisë të njëjtin problem.

  Por mos u shqetësoni nevojshme. Shumë rrallë, sindromi Poshtë është trashëguar. Dhe raste të tilla gjithmonë do të kryejë analiza të kromozomale.

  Prindërit e fëmijëve me sindromën Down nuk janë të trashëguara forma (forma të tilla janë në 98% të fëmijëve të prekur) me rrezik 2% për të bërë botën një fëmijë të dytë me të njëjtën gjendje në raport me popullsinë kryesore. Siç kemi thënë më lart, rreziku përqindja e lindjes së një fëmije me sindromin Down në mesin e popullatës së përgjithshme rritet me moshën e gruas shtatzënë. Ky rrezik në rritje është vetëm prindërit të cilët tashmë kanë një fëmijë me formë jo-trashëgimore të sindromin Down.

  Në vëllezërit e motrat e fëmijës me këtë formë të sëmundjes, si dhe në pjesën tjetër të familjes ka asnjë rrezik në rritje për të pasur fëmijë me sindromin Down. Rreziku i tyre është pikërisht njëjtë si në popullatën e përgjithshme.

  Përveç kësaj, ekziston mundësia e krijimit diagnozë paralindjes të sindromin Down. Ajo është vendosur gjatë shtatzënisë nëpërmjet kromozomeve embrio-kërkimore që janë në lëngun amniotik. Lëngu amniotik është larguar nga amniocentesis në mes 16 dhe 19 javë të shtatzënisë. Amniocentesis - Studimi i lëngut amniotik. Amniocentesis nuk e rrisin rrezikun e dështimit të fëmijës, sepse ultratinguj është kryer nga një mjek me përvojë.

  Nëse embrioni i impresionuar sindromën Down, por prindërit do të vendosë nëse për të mbajtur shtatzëninë ose të përdorë për abortin terapeutik. Amniocentesis është kryer në të gjitha gratë shtatzëna që kanë pasur një fëmijë me sindromin Down, ose ata që janë më të vjetër se 35 vjet. Para se të vendosni për të pasur më shumë fëmijë, është e nevojshme që prindërit të marrë informacion të plotë mjekësor, pasi ka probabilities të ndryshme:
  Në disa raste, këshillim gjenetik do të them ju se çfarë probabiliteti përqindje që sëmundja mund të përsëritet në të ardhmen e fëmijës.


  Në vende të tjera, përveç atyre të përmendura tashmë Poshtë sindromë mund të diagnostikuar në mënyrë të qartë gjatë shtatzënisë vijim lloje të vonuar mendor, siç janë vonuar mashkullore mendor i shkaktuar nga paqëndrueshmëria kromozomeve "X", ose hydrocephalus kongjenitale.

  Pra, duke u siguruar se embrioni i goditur nga një prej këtyre sëmundjeve, prindërit mund të ketë një zgjedhje në përputhje me legjislacionin ekzistues, ose për të mbajtur shtatzëninë ose të kërkojë të kryejë abortin terapeutik.


  Ka raste kur të metat mendore është shkaktuar nga shkaqet e përcaktuara që mjekësia moderne nuk mund. Dhe mjeku nuk do të jetë në gjendje të thonë se rreziku i shfaqjes së saj në fëmijën tuaj të ardhshëm. Ne të e% D
  1? E vetëm dua të kujtoj prindërit se ata nuk e dëgjojnë mendimet dhe opinionet e njerëzve të cilët nuk janë profesionistë, dhe para se të miratojë ndonjë vendim, kërkoi informacionin e nevojshëm me përvojë profesionale.

  Pasi ju jeni në dijeni të asaj që të ketë apo të mos ketë më shumë fëmijë, vendimi përfundimtar mbetet i juaji. Askush nuk është i detyruar për të zgjidhur atë për ju!  Kujdesi për një fëmijë

  Çdo fëmijë, pavarësisht nëse ai ka prapambetje mendore apo jo, është unik. Të gjithë fëmijët kanë nevojë për dashuri dhe pranim që ata të mund të zhvillojnë imazhin e vet pozitiv. Image ynë varet shumë nga se si ne janë perceptuar nga njerëzit mendonin që ne nderojmë. Nëse këta njerëz të na trajtojnë në një, atëherë, të gjithë të drejtën e miqësore dhe të përzemërt, dhe ne kemi prodhuar një imazh pozitiv. Në mënyrë të ngjashme, prindërit mund të kontribuojnë në zhvillimin e një fëmije të imazhit të vet pozitiv, i dashur fëmijë si ajo është duke treguar atij dashurinë dhe duke vënë në dukje sukseset dhe arritjet që ai bën.

  Për një fëmijë me prapambetje mendore është shumë e rëndësishme për familjen që do të trajtohen me ngrohtësi dhe sinqeritet.


  Shumica e këtyre fëmijëve mund të vijë nga përmirësimi i programeve të punësimit për mësim të hershëm. Ekspertët duhet të këshillojnë prindërit cili program do të stimulojë më e përshtatshme në çdo rast. Ata gjithashtu mund të informojnë për fillimin e implementimit të saj; kohëzgjatja e saj dhe vendi. Disa ushtrime për zhvillimin e fëmijës është shumë e thjeshtë, dhe mund të përfshijnë lojëra të familjes. Por për të shmangur që ata ishin të rëndë për prindërit, sepse ajo do të dëmtojë marrëdhëniet e mira mes prindërve dhe fëmijëve.
  Kur periudha e shkollës, prindërit duhet të mbani në mend se ne tani kemi të gjitha kolegjet private dhe publike kanë miratuar programe për fëmijët me nevoja të veçanta. Në çdo shkollë, çdo gjë që ju zgjidhni, fëmija juaj do të vini re se do të marrin arsimimin dhe trajnimin e duhur. Kjo formë e trajnimit lejon fëmijët me aftësi të kufizuara të jenë në mesin e fëmijëve të shëndetshëm dhe të mësojnë të komunikojnë me kolegët e tyre, të cilët kanë probleme të caktuara. Sipas standardeve arsimore Hypuskoa djalë apo vajzë me prapambetje mendore duhet të mësojnë sa më shumë të jetë e mundur në një mjedis të shëndetshëm, dmth shkolla të zakonshme të arsimit të mesëm si fëmijët e tjerë, sepse, ndonëse ata janë shumë të ngadalshëm zotëruar materialin dhe nuk e arrijnë nivelin mesatar të klasës, por aftësitë e mëdha mjeshtër dhe mësuar kohë më të mirë në të njëjtën moshë.

  Një fëmijë me prapambetje mendore mund të ketë nevojë për ndihmë nëse detyra të caktuara shkollore dhe për të përshtatur kurrikulat shkollore të paaftësisë së tij.


  Për këtë arsye, është e nevojshme që prindërit erdhën në kontakt me të Bordit të Arsimit të rrethit të tij, dhe ajo ishte në gjendje për të përcaktuar nivelin e zhvillimit dhe nevojat e djalin apo vajzën e tyre dhe t'i ndihmojë ata në masën e mundshme, zgjidhni një shkollë të përshtatshme.


  Përveç ndjekin shkollën, fëmija duhet të luajnë, të argëtohen dhe të marrin pjesë në shumë raste të tjera. Mos harroni se një fëmijë me prapambetje mendore gjithashtu mësojnë duke imituar të tjerët, dhe kjo do të jetë shumë i dobishëm për të komunikuar me fëmijët e tjerë në shtëpi, në park, në klasë dhe jashtë.

  Mbani mbyllur visually inteligjencës - është mënyra më e mirë për të parandaluar mundësinë për të zhvilluar aftësitë e tyre dhe në të njëjtën kohë duke i lejuar publikut për të vazhduar për të trajtuar këta njerëz me përbuzje dhe i mohojnë ato.


  Ashtu si çdo fëmijë tjetër, një fëmijë me zhvillim të vonuar mendor duhet gjithashtu të zhvillojnë aftësitë e sjelljes korrekte, dhe duhet të kërkojë që ai u soll në mënyrë të përshtatshme vendosjen. Këta fëmijë janë nganjëherë shumë kokëfortë, dhe duke punuar me ta duhet të ushtrojnë durim dhe takt. Shumica dërrmuese e këtyre fëmijëve mund të fitojnë aftësi të pavarësisë në jetën personale dhe sociale që të lejojë që ata të zhvillojnë normalisht në një mjedis të njohur.

  Teprica opЈka prindërit, vëllezërit, motrat dhe infermieret vetëm të ndihmojë më shumë të varur një person me zhvillim të vonuar mendor dhe për të parandaluar të tjerët nga fakti se ai i prodhuar këto themelet minimale të pavarësisë dhe përgjegjësisë, është e nevojshme për të siguruar që një person i tillë do të mund të jetojnë një jetë më të pavarur.


  Më vonë, kur një fëmijë bëhet një i rritur, është e nevojshme për të gjetur një punë. Njerëzit me aftësi të kufizuara intelektuale mund të duhet dhe me përgjegjësi të kryer punën në qoftë se ajo është e mjaftueshme për të aftësive të tyre. Punësimi dhe të ardhurat poyimo gjëra të tjera, do të sjellë atyre kënaqësi të madhe dhe të forcojë respektin për veten e tyre.
  Çfarë do të fëmija ynë? Cili do të jetë masë e vonuar tij mendore? Si do të jetë kur të rritet? Çfarë kujdes kërkojnë? ... Këto pyetje janë të njëjta për të gjithë prindërit e fëmijëve me prapambetje mendore. Ato nuk mund të përgjigjet në këtë kohë.  Mbështetja sociale

  Në Bask që nga 1960 atje Familjet Shoqatës në mbrojtje të personave me prapambetje mendore.

  Në të, përveç promovimit të të gjithë të interesuar në marrjen e informacionit që ata janë të jepet mundësia për t'u bashkuar me të ashtuquajturin grup i prindërve të reja. Ky grup mbështetje dhe ndihmë reciproke për prindërit të cilët kanë mësuar kohët e fundit se prapambetje e tyre fëmijëve mendore.
  Ndarja më e madhe e përvojës është tarifat e hyrjes, të rregulluar për pranimin e prindërve të reja. Sa herë që Shoqata hyn familje të re, ajo mund të takohen me prindërit e tjerë atje të cilët kanë më shumë përvojë i cili do të trajtojë atë ngrohtësisht dhe në gjymtyrët si të rinj të familjes.


  Tarifat e hyrjes, ndër të tjera, përfshijnë 'grupe përkrahje' prindërve mbështetje morale i përgatitur enkas për këtë.
  Me vetëm kontaktet e tilla prindërit e rinj më nuk e konsiderojnë veten bota më e mjerueshme hap para tyre nga ana tjetër, drita, parti. Dhe ata e kuptojnë se ajo nuk është aq e tmerrshme sa ajo dukej më parë.
  Shkëmbimi i përvojës, një kuptim i thellë i situatës që vjen në ana e realiteteve duruar i vjetër dhe dritën e ri, duke lejuar familje të re dhe të vendosen poshtë pa turp dhe frikë për të të treguar historia e tyre një grup i prindërve që kanë qenë nëpër këto përvoja dhe se jo vetëm do të jetë në gjendje për të kuptuar të gjithë por edhe për të dhënë ndihmën e parë për përkujdesje të fëmijëve. Përvoja e këtyre grupeve u jep forcë për prindërit e rinj që kanë vendosur të kthehet në jetë.

  Fëmija juaj mund të ju shqetësoj, veçanërisht në qoftë se ekzaminimi i parë mjekësor gjeti ai kishte anomali kongjenitale. Arritjet e mjekësisë dhe kirurgjisë, sidomos në kohën tonë është aq e habitshme se ato mund të përdoren për të eliminuar ndonjë defekt që ishin të gjykuara më parë i vështirë për trajtim.

  Besojnë pediatrin që merr pjesë, dhe nën udhëheqjen e tij, mjekët e tjerë do të kryejnë vëzhgime që janë të nevojshme për fëmijën tuaj.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Të metat mendore ose çmenduri
 • Poshtë Sindromi