Dwarfism trajtohenNë problemin e hipofizës nanizmu mund të flas shumë dhe për një kohë të gjatë. Ne vendosëm që të publikojë një pamje autoritativ të njeriut - Profesor, Shef i Pediatrisë Endokrinolog Roszdrava RF Peterkova VA

- Sa fëmijë me hipofizës dwarfism vjen tek ju për ndihmë?

- Tani në të jetojnë rreth tre mijë fëmijë vuajnë nga dwarfism hipofizës. Këta fëmijë nuk mund të arrijnë gjatë viteve të zakonshme lartësinë mesatare e një të rritur, janë për jetë të dënuar të mbetet i vogël.

Kjo sëmundje shfaqet me një frekuencë prej një person për 10 mijë njerëz. Më e keqja, madje edhe në Moskë dhe në rajonin e Moskës kanë fëmijë të cilët vijnë për herë të parë e sëmundjes tek mjeku që në 14-15 vjet.- Sa është rritja normale?

- Sot, praktikisht të gjithë ata që është bërë një diagnozë, janë në gjendje të marrin medikamentet e nevojshme falas. Më të zakonshme dhe të mirë-krijuar hormon i rritjes droga - një Henotropin dhe Norditropin.

Në adresimin e këtij problemi është shumë e dobishme për të rakitizmi mjekët Asociimit. Për çdo blerje HGH drogës, nëse niveli federal, rajonal ose komunal lidhur me iniciativën e mjekëve dhe prindërve. Fatkeqësisht, buxhetet mjekësi ne janë të vogla, kështu që për çdo dërgesë fjalë për fjalë kanë luftuar. Unë nuk jam duke folur për ata pacientë të cilët janë tani 30 ose më të vjetër, ata mund të rritet më, por ata gjithashtu duhet hormon dozë të mirëmbajtjes.


Fakti se në këto kushte, 80% e rasteve ka një mungesë dhe hormonet e tjera hipofizë. Këta njerëz kanë nevojë për trajtim dhe ata që e marrin atë mund të jetojnë jetën e pothuajse normale: punë, studim, të filluar një familje, fëmijë ...

Njerëzit me një diagnozë të zonës "hipofizës dwarfism" rritjes mbyllur zakonisht më vonë se në njerëz të shëndetshëm. Prandaj, ka një shans që pacienti 30-vjeçar rritet të paktën një pak. Dhe për personin lartësia e të cilit nedotyagivaet për pesë këmbë, çdo inç është e rëndësishme.

Për fat të keq, ka fëmijë të cilët janë mjekësia moderne nuk është në gjendje për të ndihmuar, kur hormon i rritjes është i prodhuar, por nuk ka receptorë që duhet të përgjigjen për këtë hormon.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur mbështetja psikologjike e të dy pacientët dhe të afërmit e tyre.

Kur pacientët tanë të rriten, të gjitha problemet psikologjike të vyshket.

Informacion nga artikullin "dwarfism trajtohen"