Dështimi më i zakonshëm në jetën e një njeriu


 • Shkaqet e impotence
 • Pafuqi - një sinjal të sëmundjeve të tjera
 • Diagnoza e dobësisë

 • Shkaqet e impotence

  Dështimi më i zakonshëm në jetën e një njeriu - i quajtur kështu pafuqi njohur psikoterapist Sigmund Freud. Që nga mjekësia ka arritur shumë, ka punuar në detaje teknologjinë për diagnostikimin dhe trajtimin e dobësisë. Por tani problemi me potencë - më i fortë për të goditur egon mashkullor.

  Nocioni se pafuqi fillon me kokë dhe fajësojnë atë humor të gabuar emocionale, mendjet zotërim të gjatë. Tani dobësia e seksit të fortë më shpesh shpjegohet me malfunctions të ndryshme dhe dështimet në organet e brendshme, sepse mekanizmi i ereksionit fillon me pjesëmarrjen e pothuajse të gjitha sistemet e trupit.

  Dy nga dhjetë të djemve vuajnë nga mosfunksionim ngrerë. Vetëm një në dhjetë njerëz që me të cilat ballafaqohen çrregullime seksuale i referohet një specialist.

  Në 90% të ereksionit mund të restaurohen.

  Në 80% të dobësisë mashkullore është shkaqet fiziologjike dhe tregon ndonjë problem në trup.


  Pafuqi - një sinjal të sëmundjeve të tjera

  Udhëheqësit në listën e problemeve të shëndetit mendor që bëhen kronike - çrregullime neurotike, depresion. Në këtë rast, mbledhje varet nga gjendja emocionale. Ndonjëherë marrëdhënie të plotë seksuale është e mundur vetëm nëse rrethanat. Për shembull, një njeri "çdo gjë shkon" vetëm me një partner të veçantë, në një kohë të caktuar ose pas masturbim.


  Shkaku më i zakonshëm i çrregullimeve seksuale - diabeti, alkoolizmi, varësia e drogës, dehje, çrregullime metabolike. Në këto sëmundje transmetimin e impulseve thyer në fibrave shqisore dhe motorike, dhe kështu vuan hark refleks që ofron një mbledhje.

  Problemet me potencë nganjëherë ndodhin pas traumave ose sëmundjeve palcës kurrizore dhe trurit. Shpesh disfunksioni erektil - simptomë e parë e infeksionit në trauma, tumoret, epilepsi ose sëmundjen e Parkinsonit.

  Dukshëm reduktuar epsh në çrregullime hormonale. Kjo zakonisht vjen në mes të një mungesë të hormoneve seksuale mashkullore ose një të madhe se gratë.

  Atherosclerosis, defektet e lindjes dhe sëmundjeve të tjera gjithashtu kërcënojnë impotencë enëve të gjakut. Fakti se këto çrregullime të ndërhyjnë me rrjedhën normale të gjakut në cavernosa corpora e penisit.

  Pafuqi mund të zhvillohet si pasojë anësore të marrë drogë. Në mbledhje të ndikojë ilaqet kundër depresionit, antipsikotikët, tranquilizers, drogë që trajtojnë hipertensionit, dhe ata që të zvogëlojë sekretimit stomakut.

  Për dështimet seksuale ndonjëherë fsheh sëmundjet inflamatore e prostatës, uretrës, fshikëz dhe testise. Në përgjithësi, çdo sëmundje kronike, lodhje nervor dhe fizike nuk është mënyra më e mirë të ndikojnë në forcën mashkullore.


  Diagnoza e dobësisë

  Për të përjashtuar sëmundje urogjenital, duhet urolog këshilla ose andrologist, e ndjekur nga ultrazërit, analizat e gjakut dhe spermës duke marrë swabs bakteriologjike.

  Nëse dyshoni se problemi juaj është i lidhur me çrregullime hormonale, këshillohet me një endokrinolog. Mund të kërkojë gjëndrat endokrine ultratinguj, tomography llogaritur. Diagnoza laboratorike do të ndihmojë për të vendosur nivelin e hormonit në gjak.

  Çrregullime të enëve të gjakut të zbuluar nga ultrazërit Doppler. Teknikat moderne të lejojë për të përcaktuar sasinë dhe cilësinë e furnizimit me gjak në penis.

  Për këtë qëllim i caktuar testet e funksionit. Në trupin shpella e penisit injektuar drogë vasodilator. Kjo është në krahasim presionin e gjakut në arteriet e penisit dhe arterie brachial.

  Fshij sëmundjeve palcës kurrizore dhe trurit, dhe nervat periferike ndihmë neurolog. Për ta bërë këtë, i emëruar ndonjëherë studimet më komplekse - të imazhit të trurit dhe palcës kurrizore, electroencephalography, electromyography, rheoencephalography.

  Vlerësoni komponent mendore e çrregullimit seksual duhet psikoterapist, terapist seksi apo psikiatër. Teknologji Themelore diagnostike përdoret nga këta ekspertë - bisedoni me pacientin, metodat e ndryshme të testimit psikologjik.

  Informacion nga artikullin "Shkaqet e impotencës"