Pyetje të shpeshta proctologist


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6
 • Pyetja numër 7
 • Pyetja numër 8
 • Pyetja numër 9
 • Pyetja numër 10
 • Pyetja numër 11
 • Pyetja numër 12
 • Pyetja numër 13
 • Pyetja numër 14

 • Pyetje № 1. Cilat janë hemorroide?

  Hemorroide - zgjeruar dhe gjaku del nga shtrati shpella (sfungjer) qelizat e rektumit dhe kanalit anal, i cili është një formë normale anatomike. Sipas flasim për hemorroide vetëm kur trupat shpella të rritet dhe të fillojnë të ndihet.


  Pyetje № 2. Çfarë hemorroide brendshme dhe të jashtme dhe hemorroide apo manifestuar gjithmonë nga prania e formacioneve në lëkurën përreth anusit?

  Hemorroide mund të gjendet edhe jashtë (hemorroide jashtme) dhe brenda rektum (hemorroide brendshme) që flenë ruzhi nuk i dukshëm.


  Pyetje № 3. Si ka Hemorroide?

  Manifestimet kryesore të hemorroide është gjakderdhje dhe prolapsed majasëll. Dhimbja e hemorroide kronike nuk janë tipike - në këtë rast është e hemorroide akute ose, ose sëmundjet tjera të rektumit.

  Nga rruga, jo gjithmonë gjakderdhje nga rektumit dhe humbja e ndonjë strukturave tregon hemorroide. Kjo diagnozë mund të në mënyrë të drejtë të kërkoni një proctologist mjek pas testit. Hemorroide mund të maskë sëmundje të tjera dhe shpesh më të rënda të rektumit.  Pyetje № 4. Pse është atje hemorroide dhe si për të parandaluar zhvillimin e hemorroide?

  Një nga faktorët kryesorë të hemorroide është trashëgim. Pra, nëse prindërit tuaj vuajtur nga hemorroidet, me një shkallë të caktuar të probabilitetit, mund të themi se hemorroide mund të ndodhë dhe ju. E kombinuar shpesh me venat me variçe hemorroide të gjymtyrëve të ulëta dhe që rezultojnë të sheshtë nga dobësi kongjenitale i indeve lidhës është venat kornizë.

  Përveç kësaj, faktorët e rrezikut janë të hahet zakonet (abuzimi me aromë të ushqimit), konsumi i tepërt i alkoolit, mungesa e ushtrimit, qëndrim të zgjatur në të njëjtën pozitë (punë shitës floktar, menaxher, etj), stërvitje intensive, njerëzit që vuajnë nga kapsllëk.

  Shpesh shenjat e para të hemorroide përfshijnë periudhën e shtatzënisë. Sipas faktorët e rrezikut përjashtimi për hemorroide me jetën tuaj mund të parandaluar zhvillimin e hemorroide.


  Pyetje № 5. Cilat janë komplikimet e hemorroide?

  Komplikimet tipike të hemorroide është majasëll trombozë me dhimbje dhe gjakderdhje hemorrhoidal. Në kundërshtim me hemorroide popullore besimit kurrë nuk shkon në kancer (por mund ta maskojë praninë e saj).


  Pyetje № 6. A mund hemorroide të shkojë vetëm?

  Hemorroide kanë një tendencë për të ulur, por në vend të rritet me kalimin e kohës. Trajtim të drogës ngadalëson përparimin, dhe në rastin e hemorroide akute vetëm redukton ose eliminon simptomat e saj.


  Pyetje № 7. Kur dhe si për të trajtuar hemorroide?

  Trajtimi i duhur dhe i përshtatshëm i hemorroide cakton një mjek. Simptomet e hemorroide janë shumë të ndryshme dhe trajtim i ndryshëm respektivisht. Gjithashtu, në dispozicion personalisht në simptomet tuaja mund të shkaktohet nga sëmundje të tjera proctological. Trajtimi varet fazën dhe natyra e sëmundjes.

  Përveç trajtimit mjekësor dhe kirurgjik aktualisht përdoren teknikat invazive ambulatore të tilla si hemorroide photocoagulation, sclerotherapy, ligation (duke aplikuar unaza latex) hemorroide, duke treguar efekt të mirë. Jashtë vendit, trajtim kirurgjik është nënshtruar vetëm 25% të pacientëve me hemorroide, dhe 75% është minimalisht invazive Trajtimi i hemorroide.


  Pyetje № 8. Cilat janë krem ​​më efektive për trajtimin e hemorroide?

  Simptomet e hemorroide është shumë e ndryshme dhe ointments kanë përdorur veprim shënjestër mbi simptomat specifike të hemorroide. Kështu që i bie një trajtim efektiv majasëll vetëm mund proctologist mjek. Për më tepër, ajo është provuar se format aktuale të drogës (qirinj dhe ointments) nuk sigurojnë efekte terapeutike në hemorroide, reduktimin manifestimin e tyre të vetëm. Prandaj, në trajtimin kompleks të hemorroide detyrimisht duhet të përfshihet në tabletë drogës formë venotonyzyruyuschyh.


  Pyetje № 9. A mund hemorroide të shkojë në kancer?

  Hemorroide kurrë malihnizuyetsya.

  Megjithatë, kjo nuk përjashton ekzistencën e njëkohshme të kancerit të rektumit.


  Pyetje № 10. A është e mundur për të hequr qafe hemorroide pa kirurgji?

  Ju mund. Aktualisht, ka një arsenal të gjerë të ashtuquajturës trajtim jo-kirurgjikale maloinazivnyh pacient i jashtëm e hemorroide. Avantazhi i tyre është thjeshtësia dhe procedurë neobtyazhlyvist pa dhimbje për pacientin. Pacienti mbetet në ritmin e zakonshëm të jetës. Megjithatë, përdorimi i tyre është më efektive në fazat e hershme të hemorroide. Në raste të avancuara pa kirurgji është e nevojshme.


  Pyetje № 11. Kush është mjeku Coloproctology?

  Varg i tanishëm i specialitete mjekësore proctologist mjek riemëruar koloproktoloha që prej kompetencave të saj, përveç sëmundjeve të rektumit (në greqisht - proktos) erdhi në dhe sëmundjet e zorrës së trashë (greke - kolona).


  Pyetje № 12. Sa shpesh duhet të shihni proctologist tuaj mjek?

  Natyrisht, më shpejt pacienti është adresuar, trajtim më të lehtë dhe më efektive. Përveç kësaj, nuk janë sëmundje frikshëm të rektumit, me sa duket nuk do të ndodhë. Prandaj, për vizita parandaluese optimal mjeku proctologist, ai një herë në vit ose të paktën një herë çdo pesë vjet. Për pacientët më të vjetër se 50 vjet, pacientët prindërit e të cilëve pësoi sëmundje proctological domosdoshmërisht vizitoni proctologist një herë në vit.


  Pyetje № 13. Çfarë trajnimi është e nevojshme përpara se të ndjekë mjeku proctologist?

  Përgatitja para vizitës në proctologist nuk kërkohet, por në qoftë se ju vuani nga dhimbje të forta në rektum ose anusit.

  Në raste të tjera nevoja për vendosjen e dy enemas spastrimit natë para dhe në mëngjes të vizitës. Nuk është një alternativë - microclysters me gatshëm të përdorin të drogës Mikrolaks vizitë në mëngjes. Trajnimi është e nevojshme për rishikim të plotë dhe, nëse është e nevojshme, i Rectoscopy - aparatit të zorrës së trashë të provimit në një thellësi prej 30 cm.


  Pyetje № 14. Është e nevojshme dhe e dhimbshme Rectoscopy?

  Metodë është thelbësore proctological shumica e pacientëve për diagnostikimin e sëmundjeve të mundshme të fshehura rrjedh të rektumit, metoda e vetme e diagnostikimit e cila është Rectoscopy që lejon syrin në detaje dhe të shqyrtojë procesin e sëmundjes zorrë.

  Metoda e keqe, por absolutisht pa dhimbje. Për më tepër, pamja e dhimbjes gjatë studimit është një tregues për procedurën e përfundimit.