Flokët e tepërt e trupit në të gruas defekt kozmetike apo sëmundje në vizitë kartë
Rritja e flokëve trup - defekt kozmetike, dhe shumë
nxitim për të hequr qafe e flokëve padëshiruar, ndërsa rrallë mendojmë për
Arsyet e shfaqjes së tyre. Pas ekzaminimit të nevojshme - një proces i gjatë,
dhe për të vizituar heqjen sallon bukurie apo shtëpi e flokëve - kjo vetëm një orë.
Eksplorimi 'rrënjët' e volosatosti lartë, janë dy terma - " hirsutism "Dhe" hypertrichosis ".

Hirsutism - A
rritja e tepruar e flokëve në zonat që janë nën ndikimin e drejtpërdrejtë
hormonet mashkull seksi mbi cik e sipërme, mjekër, mbrapa sipërme,
supet, mbrapa, gjoks, abdomen dhe kofshët. Shkaku i hard core

Flokët në këto zona janë androgens - tepërt e sasisë ose
rritur ndjeshmëria e follicles flokët për ta. Hypertrichosis - A është rritja e tepruar e flokëve në vendet e natyrshme
rritja nuk përputhet me moshën, gjininë ose përkatësinë etnike.
Për shembull, rritja e flokëve në këmbë - standard për gratë, por një shenjë e sëmundjes për
vajzat, mustaqe i keq pak për gratë e Lindjes, por për patologji
Gratë kineze.
Interesante, norma e rritjes së flokëve varet nga temperatura dhe
Intensiteti insolancë sepse "woolliness" shpesh pengon dashuruar
dielli jugore. Një rritje e lehtë "volosatosti" asnjë tjetër


simptoma patologjike karakteristike të menopauzës, për shkak të
zhvillim mungesë ekuilibri natyror të hormoneve seksuale.

Shkaqet hirsutism
ndryshme. Ndonjëherë ajo është e shoqëruar me shenja të tjera të hyperandrogenism, dhe në
një numër i madh i trupit të gruas androgen-së fillon për të rindërtuar
Urdhri Mashkull: coarsens zëri i tij rritet "mollë e Adamit" dhe në masë të muskujve, hypertrophic
klitoris dhe Labia janë ulur. Një rritje e lehtë e numrit
androgens mund të gjenden në lëkurë me yndyrë, fytyre,
humbje e flokëve. Hyperandrogenism mund të jetë një shenjë e tumorit ovarian ose leh
veshkave, sindromi adrenogenital, sindromi Cushing

Ovarian policistik, kanceri i mushkerise. Arsyeja për rritjen e prodhimit të androgens
mund të marrë drogë të caktuara, të steroid anabolic,
androgens dhe progestins, shpesh janë të përshkruara gjatë shtatzënisë. Numër
hormonet free sex meshkuj mund të rritet në hypothyroidism dhe
Sëmundjet e mëlçisë. Hirsutism mund
ndodhin gjatë sasi normale të hormoneve, në qoftë se flokët
llamba janë tepër i ndjeshëm ndaj veprimit të androgjenet.

Hypertrichosis mund
të jenë të lindura dhe të fituara, dhe format e lindura të tregojnë
prania e sëmundjeve gjenetike, dhe fituar - mund të jetë rezultat

mjekim-trihohenov, lëndimet e lëkurës, djegien nga dielli. Ndonjëherë hypertrichosis shoqëron mendor
Abuzimi dhe syndromes neurologjike kollagenozah, sëmundje të mëlçisë.

Cili mjek për të shkuar?

Kjo tha, një grua duhet të konkludojmë:
para fillimit të luftës me "të qenët leshatak" duhet të kuptojnë arsyet.

Panic nuk është e nevojshme, 96% e rusëve të festuar disa
tepërt woolliness, pa treguar variacione të tjera në shëndetësi.
Një çift i qimeve mbi buzën e sipërme apo mjekër nuk duhet të bëhet një tragjedi kjo
Mungesa e lehtë për të rregulluar, duke vizituar beautician. Arsye për shqetësim duhet

të jetë rritja e papritur dhe e bollshme e flokëve në zona të panatyrshme.

Në prani të flokëve të fortë bërthamë të buzës së sipërme,
mjekër, faqet, mbrapa sipërme, supet, prapa, gjoks, abdomen dhe
hips, trashje, parregullsi menstruale, infertilitetit duhet të kontaktoni
një endocrinologist. Nëse rritja e tepruar e flokëve është konsideruar si hypertrichosis , Ekzaminimi është i nevojshëm në
mjekët e tjerë, në varësi mbizotëruese shoqërues
simptomë.

Për shkak të arsyeve të ndryshme hirsutism dhe hypertrichosis ,
duhet mendërisht të përgatitur për një ekzaminim të gjatë, dhe ndoshta
trajtim, tuning optimist rezultat: me sëmundjen dhe do të

flokët e tepërt. Metoda të tjera të korrigjimit "volosatosti" nuk i jep nevojshme
efekt.