Pse fëmija juaj të marrë pjesë ortopedik


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5

 • Share këtë patologji dhe përgjigjuni pyetjeve që janë më të shqetësuar për prindërit e rinj, kemi pyetur kirurg ortopedik Valery Alpatov, më i lartë klinikë kategori mjek "Nëna dhe Fëmija".


  Pyetje № 1. Shumë nëna të mësoni se viti i parë i jetës së fëmijës duhet gjithmonë të jenë të vërejtur në ortopedik, pyesin pse, në qoftë se crumbs në qoftë se çdo gjë është në rregull?

  Sëmundjet e sistemit musculoskeletal te fëmijët gjatë muajve të parë të jetës janë shumë. Dysplasia hip më e zakonshme, e cila do të diskutohet. Ka disa gradë e peshën e kësaj sëmundje, e cila është dislokimi i skajshëm i hip përbashkët.

  Rreziku i këtij kushti është se ajo është e fshehur çrregullime të lindura, se ajo mund të zbulojë vetëm një ekspert.

  Prandaj, ka raste kur diagnoza është shumë vonë dhe kohë të çmuar që mund të përdoren për trajtim, e humbur. Për fat të keq, situata të tilla janë tregtuar gjithmonë për një fëmijë me pasoja të rënda, veçanërisht në lidhje me shkelje të rënda të motorit dhe të kursit shëtitje.


  Pyetje № 2. Çka e shkakton dysplasia hip?

  Dysplasia hip ndodh për shkak të zhvillimit jo të duhur të elementeve përbërëse të hip - kockave dhe kornizës kërcor, ndërlidhjes-kapsular apo muskuloz përbashkët - gjatë periudhës së paralindjes.


  Në vajzave, kusht ndodh në 4-7 herë më shpesh se djemtë. Dhe 10 herë më shumë gjasa përmbysje kongjenitale hip ndodh në fëmijët e lindur në prezantimin shkeljes.

  Arsyeja për vonesën e dysplasia hip është normale gjatë jetës intrauterine fetusi për shkak të trashëgim, "të vjetër" të prindërve në moshë sëmundjet infektive gjatë shtatzënisë, çrregullime endokrine, toksiciteti (sidomos gjysma e parë e shtatzënisë) prezantim i fetusit të ndenjura.

  Zhvillimi i dysplasia mund të ndikojë edhe kushtet e këqija mjedisore, kushtet e këqija të punës, të sëmurë dietë nënën shtatzënë, mungesa e vitaminave dhe mineraleve që nxisin formimin e saktë të indeve lidhës dhe kërc mineralizimit.


  Pyetje № 3. Kur një kontroll fëmijë për shenja të dysplasia dhe cilat janë ato?

  Për të diagnostikuar sëmundjen në të neonatolgët porsalindur të fillojë në repartin e maternitetit Përveç kësaj, 1, 3, 6 muaj dhe 1 fëmijë vjeçare duhet të shikoni ortoped.

  Dyshohet fëmija ndrydhur mund, duke i kushtuar vëmendje për simptomat e mëposhtme:

 • ndërsa duke u përpjekur për të marrë hip foshnja fillon të qajë;
 • nuk është një simptomë e "klikimeve" apo shkarje (nga këmbët e nxjerrjes në drejtime të ndryshme është reduktim përmbysje, i shoqëruar nga një klik, dora e prekshme);
 • asimetri e gluteal folds (anësor sciatic fish dysplasia, më të thellë dhe pak më lart);
 • shkurtimin e këmbës;
 • shpesh me dysplasia duket të kthehet në këmbë jashtë.

 • Këto simptoma mund të shfaqen së bashku ose veç e veç. Me mjekun e tyre të zbulimit rekomandon që ultratinguj. Gjithashtu për diagnozën e dysplasia duke përdorur X-rrezeve, të cilat mund të përcaktojnë më me saktësi shkallën e sëmundjes.


  Pyetje № 4. Për të trajtuar këtë patologji?

  Me më pak shkallë të shënuar trajtimin e sëmundjes mund të jetë i kufizuar në një swaddling gjerë. Në rastet më të rënda, gomat, ndarësit dhe pajisje të tjera të veçanta - deri në gips.


  Pyetje № 5. Si mund ta mbroj një foshnje e porsalindur nga zhvillimi dysplasia?

  Pedikyrist duhet të monitorojnë rregullisht treguesit fizike të fëmijës tuaj.

  Termat janë të destinuara për të vizituar specialist, nga asnjë rastësi, çdo një të lidhur me piketa të caktuara në jetën e foshnjës.

  Me diagnozën e duhur dhe trajtim adekuat ndaj 3-mujore funksion të vjetër të përbashkët restauruar pothuajse krejtësisht. Kështu, është e nevojshme të theksoj edhe një herë se diagnoza e hershme është vendimtare për trajtim të suksesshëm.

  Informacion nga artikullin "Pse fëmija ndjek pedikyrist? Dysplasia hip. "